2011-03-14
 15:26:58

Blomkål med kasslersås


Eftersom jag har varit sjuk så har jag heller inte haft nån vidare aptit, men mat måste man ju äta så det har blivit nåt extra enkelt och snabblagat. Grönsaker och sås går snabbt att vispa ihop när trollungen har somnat. Och sen är det ju gott oxå =) Hittade lite rester kvar av en bit kassler i kylen co så låg en fin blomkål och stirrade på mig..så tada!!! Det blev kokt blomkål med kasslersås.


Det här behöver du:
Blomkål (gärna färsk)
smör
gul lök
kassler
grädde
creme fraiche
salt och peppar
riven smakrik ost
persilja


Gör såhär:
Koka blomkålen i saltat vatten med roten nedåt. Täck nästan med vatten.
Smält smöret i en stekpanna och lägg i hackad lök så att den får svettas lite. Den ska inte bli bränd. Skär 
kasslern i långa strimlor och fräs tillsammans med löken. Häll på grädde och salta och peppra. Lägg i en klick creme fraiche och häll i lite riven ost.

Häll såsen ovanpå den kokta blomkålen och strö lite persilja över.






KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }