2011-07-29
 09:34:29

Dagens mat

Idag va det storasysters födelsedag så lunchen visste jag att det skulle bli grillat. Passar perfekt då jag själv kan välja vad jag inte ska ha på tallriken.

Frukost
Äggröra, salami, en halv tomat och 2 trekantsostar.




Lunch
Grillad fläskkarré, en grillkorv och nån annan liten , sallad med vinegrette, fetaostdressing, en halv majs och lite barbequesås (ajaj många kolisar på båda) squash, halloumi och bearnaisesås.




Efterrätt
Marmorerad chokladmousse




2011-07-25
 12:28:49

Viktresultat


Jaha, då har det gått en vecka till UTAN att fuska..känns som jag har hittat tillbaka igen. Vikten står dock stilla, men lika glad är jag för det. Gick ju ner ca 2kg förra veckan och är kvar på den vikten, hellre det än som tidigare då bara gick upp upp och upp.

Klarade av även en födelsedag, då jag "unnade" mig en LCHF chokladmousse istället för bullar, kakor och en smaskig tårta. Den såg då smaskig, men vad vet jag, jag smakade ju inte =)

Nu har jag kopplat in en extren skärm till min dator så nu kan jag jobba från laptopen iaf trots en sprucken skärm. Jag kommer att lägga in veckans mat som jag har ätit, men jag kommer att datera bakåt i tiden här på bloggen från tisdagen så att det ser ut som att jag har skrivit varje dag. Lättast för er som vill se exakt vad jag har ätit dag för dag.

Bilder finns dock inte till alla måltider då jag lyckades pajja skuldran/nacken i lördags morse och har varit väldigt klen. Har fortfarande så oerhörd mjölksyra i armar och nacke. Hoppas att det snart går över så jag kan lyfta och leka med lillskruttan härhemma.

Hur går det för er?
Ha det bra allihopa!!


2011-07-21
 00:44:08

Ett avbrott mitt iallt =(

Som jag skrev tidigare så har in laptop dött..eller skärmen är sprucken så jag kan inte ens slå på den nu för jag ser inte vad jag skriver..hittar inga knappar så det kanske inte blir uppdateringar varje dag, men jag ska försöka. Nu har jag stationära datorn men det är så sällan jag sitter här och så är det krångligt med minnes kortet som den här datorn alltid strular med..men jag gör mitt bästa.





Jag fuskar inget utan äter som jag ska =)
2011-07-20
 21:12:00

Dagens mat


Frukost
Äggröra, bacon, philadelphiaost och en halv tomat



Lunch
Hemgjorda pannnbiffar på grädde och äggula och gräddstuvad stekt vitkål



Middag
Rödspätta i ugn med tomat och ost och en krämig äggsås




2011-07-19
 22:18:00

Dagens mat

Nu har jag ju daterat det här inlägget bakåt i tiden och jag har skrivit en liten lapp över vad jag har ätit, men jag kan ju inte komma ihåg vad jag har ätit till middag eller gjort den här dagen..knepigt.

Frukost
Omelett med salamiostfyllning, philadelphiaost och en halv tomat.



Lunch
Samma som gårdagens middag. Alltså, panerad rödspätta, broccoli och hemgjord remouladsås med jalapeno.

Middag
Jag får återkomma när jag kommer på vad jag har ätit *kliar mig i huvudet och funderar*






2011-07-18
 23:48:00

Dagens mat


Jag hade som ett test att införa dagens mat och det har rullat in positiva kommentarer så vi kör väl på ett tag till. Redan nu till frukost kom jag på att jag glömde fota min tallrik. Såg jag först när jag hade smaskat i mig maten..oops!!

Frukost
Äggröra på 2 ägg, grädde, salt och stekt i smör. 2 skivor skinka och en halv tomat.

Lunch
Köttfärssås, salsasås, creme fraiche, vitkålssallad och riven ost.




Middag
Kokospanerad rödspätta, hemjord remouladsås, jalapeno och broccoli/blomkål med smör.




2011-07-18
 08:28:54

Viktresultat!


Jaha, då va dagen kommen =) Nu har det gått en vecka som jag har hållt LCHF strikt, Jag måste säga att mitt återfall förra söndagen måste vara det bästa som har hänt på länge. DÅ först fattade jag hur pass kolhydratkänslig min kropp egentligen är.

För mig går det inte att äta lite kolhydrater i form av Low carb bröd..det slutar med att jag äter mackor på kvällarna, nästa steg blir att jag står och knaprar falu rågrut mackor med mycket bregott - efter det råkar det hamna en näve med råstekt potatis på min tallrik och sen en liten dessert, kanske nån chokladbit slinker ner.
Sen ska det bakas här hemma för det kommer gäster..och jag väljer en chokladcupcake, klart man lär smaka på smeten en gång och en gång till och lite till..mmm gott. Känner mig som en 3 åring med slickepotten i högsta hugg!
Och va synd att inte all smet fick plats i muffinsformarna på plåten..ska jag slänga..nä vilket slöseri.
Klart jag fikar med både chokladcupcake OCH en stor bit hemgjord äppelpaj. Hela förra helgen va jag ensam här hemma då min man åkte till Skottland..ensam hemma med en plåt cupcakes och en halv äppelpaj. Tyckte det va synd att slänge så jag åt ju upp det. Nu vet jag bättre!
Bättre att slänga i soporna..så slipper jag vara en soptunna!

Jag jämför mig med en alkoholist då är det lättare att förstå. Om man ger EN kork med alkohol till nån som har problem så ska du se att han/hon snart har druckit ur hela flaskan.
Jag "smygsuper" i form av kolhydrater när det väl sätter igång, för jag vet att det jag gör är så skämmit att jag inte vill visa det öppet. Nu vet alla i min närhet om mitt problem och det är först då de kan hjälpa till att inte knuffa mig över kanten till det där otäcka stället.

Viktresultatet den här veckan blev från måndag till söndag morgon -1,9kg. Jag är såå himla nöjd. Jag väger nu mindre än vad jag har gjort sen min dotter föddes. Fram och tillbaka har det pendlat på vågen på 10 månader..och jag lyckades nu på en vecka att tag i det hela.
Jag åt en chokladmousse igår em och idag när jag ställde mig på vågen har jag gått upp 4 hg så sammanlagt är det nu -1,5kg. Nu vet jag att jag går upp om man inkluderar lite sött..alltså mörk choklad i det här fallet.

På fredag fyller nästa syster åt..då tror jag att det blir mat och en kopp te till efterrätt.
Hoppas ni får en bra vecka!
2011-07-17
 23:36:21

På sockeravgiftning - Dag 7


Jaha då va det sista dageb på den första veckan och en prövning står på schemat idag. Lillasyster fyller år och det brukar alltid vara sååå god mat hemma hos mamma och så en massa fika. Men jag har redan för ett par dagar förberett mig på att göra en lchf chokladmousse om jag vill ha nåt gott till fikat. Jag tänker inte falla i sockerfällan efter en sånhär bra vecka.
Vikten visade nedåt i morse igen..det känns verkligen kanonbra. =)


Frukost
Jag började morgonen med att ställa mig och vispa ihop några whoopsies. De är ju verkligen jättegoda med nåt smaskigt pålägg på. Så jag åt faktiskt 4st och sen va jag tvärmätt..hade nog räckt med 3st. Jag bredde  3 whoopsies med philadelphiaost och la på en skiva skinka och några skivor tomat. Och den sista blev med ost och tomat.




Lunch
Lunchen åt vi hemma hos mamma eftersomlillasyster fyllde år. Tänk att jag tittade inte ens på potatisen utan va jättesugen på köttfärslimpan med oliver, soltorkade tomater och fetaost med en ljuvligt god skysås. Till det åt jag kokt blomkål med smör och färsk huvudsallad.  Nån liten cornicorns slank oxå ner.




Efterrätt
Det här fick bli veckans efterrätt, men bara för att lillasyster fyllde år och för att jag vet att jag klarar av det. Om det visar mer på vågen imorgon än vad det gjorde idag då vet jag vad en portion chokladmousse gör.




Kvällsmål
Ni kanske har förstått att jag gillar att äta lite smått och gott..plocktallrik måste vara det bästa med den här kosten.





2011-07-16
 23:08:50

På sockeravgiftning - Dag 6

Idag har jag suttit hela dagen och hållt på och knölat med min bärbara dator.."sprickan" i skärmen är antagligen grafikkortet som har ballat ur så jag måste skicka in datorn på reklamation..antagligen så blir jag av med datorn i ca 2 veckor =( Jag som äntligen hade kommit igång nu, men jag får försöka blogga så mycket det går från stationära datorn. Vi går dock inte ihop..det brukar alltid sluta med många svordomar och så går jag därifrån, men jag gör ett försök.

Frukosten idag gjorde maken till mig då jag inte hade tiden att varken fixa den eller äta..tur jag har honom som tar tag i mig när jag sätter mig på tvären..hihi!

Frukost
2 stekta ägg, små gurkbitar och keso.




Lunch
Fläskpannkaka med bacon, 1 saltgurka och hallon. Konstigt nog va det hallonen som blev kvar till sist på tallriken, (jag vågade nog inte äta upp dem) men de slank ner de med =)
Här är receptet på fläskpannkakan




Kvällsmål
En stor kopp med kamomillte och lite senapssill, creme fraiche, 2 kokta ägg, leverpastej och en saltgurka.
Dagens kolhydratbomb skulle vara sillen då den innehåller ganska mycket socker i lagen, men jag gjorde den bedömningen och tog några bitar.





2011-07-15
 23:15:00

På sockeravgiftning - Dag 5


Idag har det oxå gått bra..fast jag har varit i underkant med maten under dagen..blev lite för sen lunch så huvudvärken kom smygandes..lunchen blev för lite mat och middagen alldeles för sen så jag va så nära att börja grina då allt ikväll bara har varit sk..t om man får säga så. Skulle göra en fotobok till maken och hans familj men efter att ha sutti 2 dygn med redigering av bilder (därav mindre bloggande) så hänger sig programmet gång på gång så jag gav upp. Sen ser jag till min förtvivelse att min skärm på laptopet har "spruckit" jag har fått ränder över hela skärmen och en stor svart bläckplump..nån som vet vad felet kan vara??

Men här kommer dagens mat.


Frukost
Omelett med skinkostfyllning och några gurkstavar med lite salt på.




Lunch
Kom hem senare än tänkt från matshoppingen och behövde göra mat snabbt åt oss så det blev en broccolisoppa till mig och potatis/purjolökssoppa till maken och lillasyster. Några ostrullar till det.




Kvällsmål
Jag gjorde iordning en tallrik med turkisk yoghurt, grädde och vaniljpulver..
 


..och en plocktallrik..eller ja plock och plock =) Äggröra, leverpastej, saltgurka, philadelphiaost, svarta oliver, skinkrullar och soltorkade tomater.




2011-07-14
 22:03:00

På sockeravgiftning - Dag 4


Det här går ju hur bra som helst ju. Sockersuget är redan borta och jag känner mig lättare i hjärnan..precis..underbar känsla att inte ha det där dåliga samvetet gnagandes hela tiden över vad jag har ätit och vad jag borde äta´. Nu känns det som det gjorde för två år sen då jag kämpade för att bli gravid. Jag åt bra och skulle till varje pris få igång min ägglossning. Idag känner jag mig lika motoverad att fortsätta..jag är lycklig när jag indentifiera mig som Linda..som har lchf bloggen. Jag har ju så länge ätit den här kosten och den har blivit jag på nåt sätt..så det är bara att fortsätta nu.
En liten hemlis *visk* *visk* vågen visar mindre än tidigare..hur mycket mindre får ni höra på måndag. =)

Det här åt jag iaf idag


Frukost
Omelett med skinkostfyllning och en paprika.




Lunch
Eftersom min kära make har blivit förkyld så gjorde jag en soppa till honom..och eftersom jag älskar soppa så åt jag oxå av den. Jag gjorde en soppa som min mamma brukar göra. En tomatsoppa full med grönsaker i..mums!!
Till det åt jag några ostrullar men smör i.




Middag
En halv flintastek blev kvar sen igår så jag grillade på den, åt upp bearnaisesmöret från gårdagen och min egenodlade sallad. Det här va gott. Jag tog några matskedar med soppa oxå.




2011-07-14
 10:46:45

På sockeravgiftning - Dag 3

Ni trodde väl inte att jag redan hade slutat med dagens mat, börjat fuska och smaska på muffinsar va? Hahaha!
Ååh nej, igår kväll fick jag bara ett ryck att åka ut och jaga solen..gick inge vidare dock eftersom jag inte visste vilket håll jag skulle åka åt. Tänkte fota en strålande vacker solnedgång, himlen igår va ju helt fantastisk.
(Fick ändå nån fin bild..ni får kika inne på fotobloggen efter den bilden.)
Men här kommer iaf gårdagens mat =)


Frukost
Äggröra, paprika, keso, en klick skinkost och några svarta oliver.




Lunch
Lunchen blev alldeles för sen eftersom maken va ute och klippte gräset och det tog sin tid så det va meningen att vi skulle grilla mennu fick det bli nåt snabblagat.så hmmmm *harkel* korv igen!
2 stekta ägg, korvslantar, salsasås och creme fraiche.
Jag saknade lite ketchup till korven, men det är ju för mycket socker. Salsasås är ju oxå en del socker men inte i närheten så mycket som i ketchup så jag tog lite sånt istället. (5,5g/100g)




Middag
Nu hade vi mer tid att grilla. Lillskruttan hade somnat så vi fick äta i lugn och ro =)
Förlåt för den här bilden..kanske inte va världens finaste uppläggning, men jag började äta och kom sen på att jag skulle ju fota!





Kvällsmål
När jag kom hem efter fotandet så tog jag lite småsnacks..i form av kallt kött från middagen, en trekantsost, lite philadelphiaost och några oliver.





2011-07-13
 09:47:25

Vad är Cocosa?


Halloj allihopa. Får titt som tätt frågan vad Cocosa är för något. Ni som har varit med i den här vevan ett tag har säkert stött på det ett par ggr, men för er nya läsare så ska jag givetvis berätta vad det är.

Jag hittade en jättebra beskrivning på bodystore (se nedan)




Cocosa Extra Virgin kokosnötolja

Kokosoljan används i kroppen för att producera energi i stället för att lagra den som kroppsfett. Medellånga fettsyror påskyndar ämnesomsättningen genom att förbränna fler kalorier, vilket resulterar i viktminskning. Med andra ord  blir det mesta av kokosoljans mättade lätt smältbart och snabbt omvandlat till energi p.g.s av sitt höga innehåll av Laurinsyra.

Cocosa Extra Virgin kokosnötolja är idealisk i låg kolhydrat dieter då den inte höjer blodsockernivåerna, och bibehåller fettförbränningen.
 

  • Motverkar hudens åldrande, använd som hudkräm
  • Ekologisk
  • KRAV-märkt


Cocosa – med en doft och smak från tropikerna! Nu finns det två kokosoljor från Soma Nordic AB, Cocosa Pure och Extra Virgin!
Pure, utan smak och lukt, steker du med i din matlagning(Tål hög värme)och Extra Virgin används som kosttillskott eller som smakgivare i din matlagning.

I Cocosa Pure och Cocosa Extra Virgin från Soma Nordic finns inga transfettsyror! Cocosa Pure och Cocosa Extra Virgin är ekologisk och KRAV-märkt.

Rekommenderat dagligt intag:
Som naturligt tillskott av nyttiga fettsyror: 1-3 matskedar per dag, kan intagas som den är, på brödskivan, smoothies eller. shaker, bakverk, som tillsats till maten efter stekning och kokning för att bevara vitaminer, mineraler och antioxidanter. Oljan kan förvaras i rumstemperatur; oljan blir flytande vid 24°C


Cocosa Pure: Mättade fettsyror 94,28 %
Enkelomättade fettsyror 4,88 %
Fleromättade fettsyror 0,77 %
Omega 3 <0,1 % Omega 6 0,77 %
Transfettsyror <0,1 %

1) Vilka användningsområden har Cocosa Extra Virgin och Pure?
Cocosa Pure är den optimala matoljan: utan smak eller lukt, rik på laurinsyra och andra mellanlånga fettsyror. Oljan pressas ur torkat kokosnötkött och raffineras på ett skonsamt sätt för att tåla hög värme. Den lämpar sig därför ypperligt för stekning och annan matlagning, och för dig som önskar en högkvalitativ kokosolja utan smak eller lukt. Cocosa ersätter alla ohälsosamma oljor i din matlagning och kan också ersätta margarinet, både i maten och på brödet.

Cocosa Extra Virgin ger dig en exotisk doft och smak av de tropiska öarna: endast det färska, rena, vita köttet från handplockade kokosnötter med högt närings- och smakinnehåll används till den kallpressade oljan. Cocosa Extra Virgin ger dig hela spektrat av kokosoljans fördelar: används som kosttillskott eller som smakgivare i din matlagning.

Cocosa rekommenderas också pga sina stärkande och energigivande egenskaper till idrottare och motionärer. Se Smoothies recepten!

Kokosolja är idealisk i lågkolhydrat dieter, optimerar ämnesomsättningen, ger energi som varar länge samtidigt som den stimulerar fettförbränningen. Kokosolja kan också användas för naturlig skönhet, som en hår inpackning, eller för torra läppar och hud.

2) Vad består Cocosa produkterna av?
Det mesta av fettet i maten som vi äter består av långa fettsyror, oavsett om de är mättade eller omättade. Långa fettsyror består av kedjor på16-24 kolatomer. De mättade fettsyrorna som utgör mer än 90 % av fettsyrorna i kokosnötolja, består i huvudsak av mellanlånga fettsyror. De har 8-14 kolatomer och betecknas internationellt som MCT (Medium Chain Fatty Acids). På samma sätt som det är stora skillnader mellan omättade och mättade fettsyror är det också stora skillnader mellan långa och mellanlånga fettsyror.

Laurinsyra är huvudorsaken till kokosfettets många hälsoegenskaper och ingår bl.a som livsviktig ingrediens i bröstmjölk. Laurinsyra är ett essentiellt näringsämne för såväl spädbarn som vuxna människor. Under barnets första tid är det laurinsyran i bröstmjölken som bidrar till att skydda och stärka barnets hälsa. Motsvarande egenskaper ser man både hos ungdomar och vuxna. Andra viktiga mellanlånga fettsyror i kokosoljan är caprylsyra och caprinsyra. Cocosa Pure innehåller 48 % laurinsyra och Cocosa Extra Virgin innehåller 50 %.

3) Vad är skillnaden mellan kokosfettet i matbutiken och Cocosa produkterna?
Huvudproduktionen av kokosnötolja på världsmarknaden är så kallad Copra-olja, det är den massproducerade och billiga typen, som framställs av kokosnötolja som torkas under förhållande som gör att den lätt möglar. Oljan extraheras med lösningsmedel och raffineras och kommer därför att innehålla transfettsyror och andra ”onormala” fettsyror. Skadorna uppstår primärt i det omättade fettet som utgör ca 10 % av kokosnötoljan. Copra-oljorna är också råvaror för de stela och vaxaktiga kokosfettblocken som säljs i dagligvaruhandeln som bakfett. Oljan är härdad, med transfetter som en följd och innehåller inga hälsofrämjande fettsyror. Cocosa produkterna har en hög kvalitet, är kallpressade och skonsamt raffinerade utan kemiska tillsatser, är inte härdade och innehåller inga transfetter. Se Fettsyramönster.

4) Hur mycket Cocosa behöver man konsumera för att tillgodogöra sig dess fördelar?
Som kosttillskott rekommenderas: 1-2 matskedar per dag, intas bart, på brödet, i smoothies/shakes, bakverk eller som ett tillägg till maten efter tillagning. Det är också viktigt att man ser till att få i sig rikligt med proteiner och fibrer under dagen förutom de mellanlånga fettsyrorna.

5) Hur förvaras Cocosa produkterna?
Cocosa produkterna kan förvaras i rumstemperatur och behöver inte förvaras i kyla. I de länder där man konsumerar mycket kokosolja, främst i tropikerna, förvarar man inte i kyla. Detta beror på att kokosolja har ett väldigt högt motstånd mot oxidering, det högsta av alla vegetabiliska oljor. I tropikerna är kokosolja alltid flytande eftersom smältpunkten ligger vid 24ºC. Därför skall man inte bli orolig för att oljan har fast form i köket där hemma, det är helt naturligt. Förvarar du den kallt eller svalt kan det vara klokt att ta ut den en stund innan du vill bre den på brödet, det blir lättare då.

6) Vilken hållbarhet har Cocosa produkterna?
Cocosa Extra Virgin har en hållbarhet på 3 år från produktionsdatum. Cocosa Pure har en hållbarhet på 1½ år från produktionsdatum.

7) Hur utvinns Cocosa produkterna?
Den mest exklusiva är Extra Virgin. Den pressas skonsamt av fruktköttet och mjölken från handplockade kokosnötter som plockas när näringsinnehållet är optimalt. Från det att kokosnöten öppnats till det att den pressas går det mindre än två timmar. Med hjälp av modern, patenterad teknologi, har man lyckats att extrahera kokosoljan samtidigt som man bevarar hjälpämnena som underbygger fettsyrornas terapeutiska effekt, som antioxidanter, vitaminer och mineraler. Det används ingen värme eller kemiska ämnen – varken före, under eller efter pressning. Detta ger en olja med en naturlig hållbarhet och en härlig doft och smak av kokos. Cocosa Pure är raffinerad, utan smak, lukt, och med mindre vitaminer, mineraler och antioxidanter. Extraktionen av denna olja är gjord i en mekanisk process utan kemikalier.

8) På vilket sätt påverkar värme?
Kokosolja blir inte förstört av låg värme, den förändras inte heller kemiskt från sin ursprungsform. Om man jämför med andra vegetabiliska oljor så är de medellånga fettsyrorna i kokosolja väldigt resistenta mot förändringar pga värme. Detta gör att kokosoljan är den bäst lämpade oljan för matlagning i alla former eftersom den inte bryts ner och förstörs så lätt. Frågan om hur värme påverkar kokosolja är naturligtvis oerhört intressant, påverkas näringsämnen i oljan negativt eller är näringsinnehållet oförändrat efter värmepåverkan. Eftersom kokosnöten växer i tropiskt klimat är växten ”van” vid höga temperaturer och påverkas inte av detta. Den kallpressade oljan, Cocosa Extra Virgin, är helt intakt efter pressningen med alla vitaminer, mineraler och antioxidanter, den klarar lägre temperaturer men man bör ej steka med den. Cocosa Pure är skonsamt raffinerad och klarar därför högre temperaturer som förekommer i samband med stekning. Den skall dock inte hettas upp så att den ryker, det mår ingen olja bra av.

9) Hur raffineras Cocosa Pure?
Cocosa Pure extraheras i en mekanisk process helt utan kemikalier.

10) Kan kokosolja bli farligt vid matlagning?
Nej, kokosolja blir inte toxiskt vid matlagning. Den blir inte heller härdad. Härdning (hydrogeneration) är en industriell process där vätemolekyler processas tillsammans med oljan för att få den fast i rumstemperatur. Denna process ändrar oljans kemiska struktur och skapar därmed skadliga transfettsyror. Matlagning med Cocosa Pure gör inte att den härdas eller blir toxisk på något sätt, oljan är väldigt stabil vid höga temperaturer. Som nämnts tidigare bör den inte ryka eller ändra färg, då är temperaturen för hög och olja skall kastas, detta gäller alla matoljor.

11) Är Cocosa organisk?
Ja, råvarorna till Cocosa framställs utan kemikalier vid både odling och produktion.

12) Finns det Omega 3 i Cocosa produkterna?
Nej, det finns inga Omega fettsyror i Cocosa. De vegetabiliska källorna till omega 3, är främst linfrö som är den oljan som är rikast på Omega 3. De hälsofrämjande fettsyrorna som finns i Cocosa är de medellånga fettsyrorna.

13) Kan kokosolja skapa obehag?
Nej, kokosolja har inga kända sidoeffekter, kokosolja är naturlig mat som har ingått i tropisk kosthållning i årtusenden. Om man inte tidigare har konsumerat kokosolja, kan magen reagera lite i början om man börjar med stora intag, detta är övergående. Det är bättre att börja med lite mindre intag de första dagarna.

14) Kan gravida ta olja?
Ja, den är helt säker när man är gravid.

15)Vad betyder Extra Virgin?
Extra Virgin betyder att oljan kommer från den första pressningen som görs inom två timmar efter det att kokosnöten öppnats. Extra Virgin pressas skonsamt av det färska fruktköttet och kokosmjölken från handplockade kokosnötter när näringsinnehållet är optimalt. Med hjälp av modern, patenterad teknologi, har man lyckats att extrahera olja samtidigt som man bevarar hjälpämnena som underbygger fettsyrornas terapeutiska effekt, som antioxidanter, vitaminer och mineraler. Det används ingen värme eller kemiska ämnen – varken före, under eller efter pressningen. Detta ger en olja med en naturlig hållbarhet och en härlig doft och smak av kokos.

16) Vad skiljer Cocosa Extra Virgin och Cocosa Pure?
Extra Virgin är kallpressad och obehandlad och innehållet är därmed helt intakt näringsmässigt. Extra Virgin bör inte användas som stekolja, då vitaminer, mineraler och antioxidanter försvinner vid upphettning. Pure är sparsamt raffinerad och har samma fettsyra innehåll som Extra Virgin, men med lite mindre vitaminer, mineraler och antioxidanter. Pure är framförallt en stekolja för matlagning.

17) Finns det transfett i Cocosa?
Nej, det finns inga transfetter i Cocosa produkterna, se Fettsyramönster.

18) Hur ser fettsyramönstret ut i Cocosa Extra Virgin och Cocosa Pure?
Cocosa Extra Virgin:
Mättade fettsyror 92,33 %
Enkelomättade fettsyror 6,12 %
Fleromättade fettsyror 1,49 %
Omega 3 <0,1 %
Omega 6 1,49 %
Transfettsyror <0,1 %

2011-07-12
 21:45:28

På sockeravgiftning - Dag 2


Det gick bättre än jag hade väntat mig igår..jag klarade av hela dagen utan att ens sukta efter nåt sött..härligt! Jag kan ta kontrollen bara jag vill och har bestämt mig för det. Jag tror att man själv måste ta kontroll över tänkandet. Det är som många säger..det sitter i huvudet.


Frukost
2 stekta ägg, 3½ skiva bacon, ½ tomat och keso. En kopp te med cocosa i oxå.




Lunch
Gjorde det väldigt enkelt idag när jag va ensam. Älsklingen hade åkt med lillskruttan till farmor så jag fick en egendag idag..det behöver man ibland =)
Jag stekte några skivor falukorv. Hittade en kort som hade 66% kötthalt..det är bra. Till det gjorde jag gräddstuvad spenat.




Mellanmål
Jag öppnade en påse med cashewnötter och tog några st sen kändes det som att det va bra.




Middag
Jag gjorde hemgjorda köttbullar idag med gräddsås. serverade med saltgurka, broccoli och en klick smör.




Kvällsmål
5 ostrullar med bregott, gurka och creme fraiche och en kopp te med cocosa.




2011-07-11
 23:02:41

På sockeravgiftning - Dag 1


Nu har jag lovat att jag ska lägga ut dagens matintag här på bloggen. Det blir alltså inte så mycket recept utskrivna under maträtterna om det inte är nån som skriker efter nåt visst recept dvs..hihihi!
Finns en ny kategori nu där jag lägger alla dessa Dagens mat!

Den jobbiga tiden börjar..med sockeravvänjning..men det har faktiskt gått förvånansvärt bra idag..jag har bara behövt tänka på gårdagen hur dåligt jag mådde så mår jag illa bara jag tänker på en muffins.

Frukost
Äggröra gjord på grädde, philadelphiaost, paprika, skinka, svarta oliver och en trekantsost.




Lunch
Nja..det blev väl inte så mycket eftersom jag va ute och flanerade med lillskruttan. Ett besök på bilblioteket och sen matshopping..så det blev en ask med makrill i tomatsås framför datorn tillsammans med maken medan han visade bilder från hans skottlandsresa.




Middag
Men bara en timme därefter så rörde jag ihop en korvstroganoff (utan mjöl) och gjorde en vitkålssallad till det. Och så två stora glas med vatten.




Kvällsmål
Eftersom sötsuget sitter i som bara den så gjorde jag iordning en plocktallrik att smaska på. Behöver få upp fetthalten något..så det fick bli en kopp te med cocosa i.



Skinkrullar med majonnäs, leverpastej och saltgurka. Svarta oliver och trekantsost. En klick philadelphia och tre skivor ost med bregott.




2011-07-10
 23:33:07

Jag är en MISSBRUKARE!!!


Hej jag heter Linda..och jag är en kolhydratmissbrukare!

Usch fy va fruktansvärt det låter, men det är sant och det är nåt jag lider av..jag kan inte kontrollera mitt behov av kolhydrater..jag mår så fruktansvärt dåligt!!
Jag är även en fd bulimiker..ha!! fd..vad är så fd egentligen..15 min? Jag ser vad mitt kolhydratmissbruk leder till..det jag en gång blev av med är tillbaka på nolltid.

Jag har ätit lchf till och från sen maj 2009. Det första halvåret fuskade jag inte en enda dag och då mådde jag som bäst.hela kroppen förändrades och jag mådde bra..utan dåligt samvete..

Sen blev jag gravid och jag mådde illa av fett och ägg..det gick bara inte..det som jag och bebisen ville ha va havregrynsgröt och rostade mackor..jag tyckte då att det va ok att äta sånt..jag va ju gravid.

Sen efter graviditeten har jag kännt att jag har svårt att få lchF att fungera för mig..jag unnar mig alldeles för mycket av det dåliga..bär och grädde är ok säger jag till mig själv. Det är INTE alls ok..det triggar igång mitt kolhydratsug..och vad händer?? Jo jag unnar mig lite här och lite där. Vågen visar upp och ner hela tiden och jag känner tat jag inte går ner något..men när jag slänger in lite potatis eller bröd eller ris..ja då visar vågen minus..varför???

Så jag bestämmer mig för att tillåta mig äta lite mer kolhydrater för att kanske kroppen vill ha det..det som händer är att jag låter även kroppen få godsaker i form av bakelser, muffinsar, grädde, socker ja allt sånt där som jag inte vill ha.

Hela den här helgen har totalt spårat ur..korv med bröd, hemgjord pizza, muffinsar till vansinne med frosting, grädde, toscakaka, mackor...hjäääälp!!!

Nyss smällde jag i min två muffinsar, grädde med socker och jordgubbar..jag  kände mig jätteäcklad, men åt ändå..varför? Hjärnan klickar till och det enormt dåliga samvetet kommer och jag stoppar fingrarna i halsen..NEEEJJJ!!!!!
Känner mig jätteledsen..för mig som fd bullimiker är det inte ok med lite kolhydrater..jag kan inte hantera det..jag faller tillbaka..mitt kolhydratsug skenar iväg åt helt fel håll.

Nu vet jag vad det leder till. Ska prata med min man..skamsen som jag är..han får hjälpa mig..känns som jag sviker honom..och jag vill inte att min lilla dotter ska växa upp med en mamma med ätstörningar.
Ville bara skriva av mig lite. Finns det kanske nån mer här ute som har det så här?



 
2011-07-08
 11:41:20

Halloj =)


Nu vet jag att jag har varit borta härifrån ett tag. Det konstiga är att jag fotar fortfarande maten jag äter men har inte lagt tiden på att uppdatera här på bloggen. Jag har precis startat en ny blogg med ett av mina nya intressen, nämligen foto. www.biresevphoto.blogg.se

Har precis skaffat mig en Nikon D5100 (systemkamera) och har tagit mycket av min fritid till att lära mig den..bl a för att kunna ta enastående bilder på mat..haha. Ja de kanske blir bättre än de har varit iaf =)

Så för er som är intresserad av foto eller bara att kika in på min nya fotoblogg så är ni välkomna hit =)
Lämna mer än gärna en kommentar vad ni tycker om bilderna..behöver all hjälp jag kan få..som jag sa..nyfunnet intresse och en riktigt glad amatör =))




www.biresevphoto.blogg.se






#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }