2011-01-21
 22:16:46

Kotlett med smörglaserad rödkål & dragonsenapsmör




Klart man på en fredag ska lyxa till med lite extra gottigott. Provade på ett nytt recept som vi aldrig ätit förut, men guuud va gott det va..det här blir det flera ggr.

Det här behöver du:

kotletter
marinad till kotletterna: soya, rapsolja, senap och dragon
rödkål
morot (om man vill, inte så lchf vänligt)
smör
salt
(grädde)


Kryddsmöret:

smör
salt
sambal oelek
worshestershiresauce
citron
senap
dragon


Börja med att marinera kotletterna. Jag brukar alltid marinera kött i en plastpåse. Då kan man massera in marinaden utan att bli kladdig om händerna vilket jag blev idag eftersom det va ett hål i påsen. =)



Gör sen kryddsmöret. Blanda ihop alla ingredienserna och ställ kallt i kylen under tiden du lagar resten av maten.

Skär moroten i fina stavar och rödkålen i tunna skivor...



...och stek i rejält med smör..glöm inte att salta.



Stek köttet i en grillpanna..salta eventuellt. Mot slutet kan du om du vill hälla på lite grädde.



Servera kotletterna med rödkålsblandningen och en rejäl klick med kryddsmör på toppen.






sabz

Tjena



Vilka jäkla recpet! Allt ser sååååå gott ut! Ska prova göra din bea-sås ikväll samt chokladmoussen! Äter LCHF själv och jag är inte så kreativ, så nu kommer jag att sno lite recept från dig :)

Kan inte vänta på att få prova allt. Älskar röror och det ser jag att du har gott om. MUMS!



PUBLICERAT: 2011-01-22, 18:31:39 | URL: http://www.metrobloggen.se/sabz

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }