2010-11-17
 17:19:00

Burgundisk gryta


Igår kväll fick jag fruktansvärt ont i ryggen, har visserligen haft det i ett par veckor men nu verkar det ha brutit ut mer. Kanske är såhär efter en graviditet när man inga magmuskler har som bär upp ryggen..
I natt va jag upp och matade lilltjejen men vid andra matpasset så fick maken gå upp och han blev även hemma idag för att ta hand om henne..och mig :-)
Så idag fick han laga maten medan jag berättade vad han skulle göra..teamwork!! :-)
Så lite burgundisk gryta är inte fel, det sköter sig själv..sån mat gillar jag..hihi. Serverade med en sallad till.




Det här behöver du:

* 400 gr nötkött (undvik färdiga grytbitar, det blir så väldigt torrt då)
* 1 gul lök
* 1 vitlöksklyfta (pressad)
* 1 msk lantbuljong (Reneé Voltaire) eller en köttbuljongtärning
* 1 msk tomatpuré
* timjan
* 1 lagerblad
* svartpeppar eller vitpeppar
* 2 dl rött vin alt rött matlagningsvin
* 5 dl vatten
* 150 gr färska champinjoner
* 1 morot
* syltlök

Gör så här:

Bryn köttet i en stekgryta till det får en aningen färg.
Klyfta löken och lägg i och pressa i en klyfta vitlök.
Lägg i buljong, salt, peppar, tomatpuré, timjan, lagerblad och rött vin.
Häll även på vattnet och låt koka ca 2 timmar til köttet är riktigt mört..inte gott att äta om köttet är segt.
De sista 2o minuterna hackar du i en morot. Stek champinjonerna i en stekpanna i smör och häll i grytan samtidigt med moroten. När grytan är klar blandar du i syltlöken.

Glöm inte att späda med vatten ett par gånger..håll koll så att det inte kokar torrt då bränns köttet.

Servera grytan med creme fraiche, en god sallad och nåt gott att dricka.










susanne

Fantastiskt fina recept och bilder

tack för inspiration

kram



PUBLICERAT: 2010-11-18, 19:29:34 | URL: http://margitohlsson.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }