2010-02-28
 16:56:26

Bihåleinflammation 15+3

Tror jag har åkt på bihåleinflammation. Har haft svår huvudvärk nu i 3 dagar och det har bara blivit värre. Har vikt en halsduk på hälften och knutit runt huvudet och dragit åt för att lindra smärtan men det hjälpte inte heller.
Känns som jag har vatten som skvalpar runt inne i huvudet. Kinderna/käkarna gör ont och övre tänderna, bakom ögonen och i pannan..kan det vara nåt annat??
Gör fruktansvärt ont när jag böjer huvudet framåt oxå, känns som hela huvudet ska explodera.

Läste nånstans att det tydligen är lättare att drabbas av bihåleinflammation när man är gravid för att slemhinnorna i näsan sväller. Skulle vara det då för jag brukar ju aldrig vara sjuk.

Får ringa läkaren imorgon få se om de ka ge mig nåt slemhinneavsällande som Rinexin, det ska tydligen vara ok trots att man är gravid.
Andra penicillinkurer bör man avstå eftersom det inte finns några studier på hur medicinen skulle påverka bebisen. Och det tänker jag inte äventyra.
2010-02-27
 14:54:00

Vi vet nog vad vi väntar =))

Ja en riktig trollunge =))
Nejdå...vi har redan avslöjat för de närmaste i familjen vad vi fick höra på ultraljudet så det kanske är dags att även ni som läser min blogg får veta =)
Jag frågade kvinnan som utförde UL att hon mer än gärna fick säga till om hon kunde se vad hon trodde att det kunde vara..så hon tittade på oss och frågade: Vill ni veta?? JAAAA..jättegärna!!! Vi va så spända och nyfikna och så säger hon: Tycker att jag har sett en liten pillevink ett par ggr. En pojke, en pojke..vi ska ha en liten kille =))))
Jag hade visserligen blivit lika glad att få en liten tjej..det spelar absolut ingen roll vad det blir bara det blir en bebis =))))

Det va visserligen väldigt tidigt att se men vi kommer ju givetvis att kolla på RUL. Men det känns lite mer verkligt nu när man vet att det är nån därinne..våran lillkille =))) *myser*

Det roliga är att vi bara har små killar i våran familj nu så alla har slagit vad om att blir en tjej den här gången men tji fick de. Fast jag trodde oxå att det skulle vara en flicka och att hon skulle få mina bruna ögon och mörkt hår..eftersom min mamma sa att jag såg ut som en liten schimpans när jag va liten..jag hade så mycket hår på huvudet..haha.

Undrar hur våran bebis kommer att se ut. Kanske mitt mörka hår och min mans gröna ögon =) Eller kanske blont hår som min man och mina bruna ögon. =) Blir en söt unge hur det än blir..och såååå efterlängtad. Vi längtar så mycket efter bebisen redan.
Ser hur min man tittar sött på den växande magen och kommer och pussar och klappar. Han är underbar. <3

 
2010-02-25
 09:14:32

Nu har vi gått in i v.16 (15+0)

De sista dagarna har jag haft väldiga spänningar och det har dragit mycket kring navelområdet. Sista svanskotan har oxå varit spänd och strålat ut mot vänster skinka. Höll bara i sig i 2 dagar.Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Den lilla kroppen växer nu så det knakar. Benen blir längre och skelettet hårdnar. Eftersom musklerna blir allt starkare så är det snart möjligt att känna barnets rörelser. Denna vecka kommer öronen att placeras på sin rätta plats och är nu klart synliga. Fostret börjar se ut som en liten människa, fast väldigt liten. Huden är nästan genomskinlig och man kan tydligt se blodådrorna. Hela kroppen täcks från och med nu till och med födelsen av ett tunt lager hår, kallat lanugo.

Nu väger kvinnans livmoder 250 gram och innehåller 2,5 deciliter fostervatten. Toppen av livmodern – fundus – ligger nu cirka 8 centimeter under naveln.

Såhär ser bebisen ut nu


15 Weeks Pregnant

Bebisen är nu lika stor som en avokado

2010-02-24
 17:31:11

15 bra saker med att vara gravid

Visst är det fantastiskt att vara gravid! Och, om sanningen ska fram, ganska jobbigt också emellanåt.


Hittade det här på en sida där de har listat 15 saker att glädja sig åt – eller att skratta åt när det känns motigt… 


+  Människor omkring dig tittar på din mage och kan inte låta bli att le.

–  Människor omkring dig tittar på din mage. Och kan ibland inte låta bli att klappa och klämma.

+  Rätten till större personligt utrymme, både fysiskt och psykiskt. Att ligga i badkaret i timmar, titta på tre dvd-filmer i sträck eller gå långa promenader på egen hand.
– Rätten till större personligt utrymme, både fysiskt och psykiskt. Om man bara orkade ta sig för något mer än att ligga i soffan och halvsova …

+  Du kan tacka nej till den där festen som verkar urtrist av den enkla anledningen att du är ”för trött”.

–  Du kan tacka nej till den där festen som verkar urtrist. Men när du ska gå till fester som verkar jättekul och har skaffat något glittrigt som rymmer magen ser du mest ut som en discokula, har för ont för att dansa och kan inte ens dricka dig glad.

+ Att hos barnmorskan få höra ljudet från ditt barns hjärtslag.

– Att hos barnmorskan få höra ljudet från något som låter som en blandning mellan en biltvätt och en alien.

+ Att få visa den stora, snygga magen!
– Att få visa den STORA, snygga magen! Och höra alla kommentarer från folk som, redan i vecka 23, bekymrat undrar om det inte är dags än.

+ Det är okej att lägga ner det hysteriska tränandet du aldrig egentligen gillat. Du kan lugnt välja yoga eller stilla simning i stället för spinning och styrketräning.
– Det är okej att lägga ner det hysteriska tränandet du aldrig egentligen gillat. Och snart flåsar du som efter ett maratonlopp när du förflyttar dig från tv-soffan till sängen.
 
+ Att plocka fram dammiga lådor från vinden med lek- och babysaker som din mamma har sparat sedan du var barn.
– Att plocka fram dammiga lådor från vinden med lek- och babysaker som din mamma har sparat sedan du var barn. Och plötsligt inser du att bebisskjortan som sett så gullig ut på korten i verkligheten är en omsydd gardin.

+ Att se på bilder på dig och barnets pappa när ni var barn, och fundera över vem barnet kommer att likna.
– Att se på bilder på dig och barnets pappa när ni var barn och upptäcka mindre smickrande drag hos din partner, som du innerligt hoppas inte ska gå i arv.

+ Att få gråta hämningslöst utan att behöva förklara varför.

– Att gråta hämningslöst utan att kunna förklara varför.

+ Drömmarna. Aldrig har du drömt så spännande, märkliga drömmar som nu. Kanske om människor som du träffat på tidigare i livet och om det nya liv som väntar.
– Drömmarna. Aldrig har du drömt så otäcka, kusliga drömmar som nu – de få gånger du legat så bekvämt att du faktiskt lyckats somna.

+ Att ingenting, förutom det som händer inom dig, känns riktigt viktigt. Under det sega mötet på jobbet känner du plötsligt en liten mjuk spark därinne i magen och det får dig att småle för dig själv.
– Att ingenting, förutom det som händer inom dig, känns riktigt viktigt. Under det sega mötet på jobbet känner du plötsligt en hård spark därinne i magen som får dig att lägga dig och skrika rakt ut.

+ Att leka ”Gissa vilken del det är som sticker ut nu”-leken med din partner när babyn håller på och ”möblerar om” som bäst därinne.
– Att ”Gissa vilken del det är som sticker ut nu”-leken och börja inse att allt det där ska pressas ut genom den trånga förlossningskanalen.

+ All pirrande förväntan. Som att slå ihop alla dina födelsedagar och barndoms julaftnar i ett enda stort paket.
– All pirrande förväntan. Som att slå ihop alla dina födelsedagar och barndoms julaftnar i ett enda stort paket. Och att inse att det är du som är paketet.

+ Tanken på att snart få träffa en alldeles ny liten människa.
– Tanken på att snart få träffa en alldeles ny liten människa – och du som aldrig bytt en blöja.

+ Att veta att allt det som är jobbigt – halsbränna, svullna fötter, ryggont och resten – inte varar för evigt. Och hur som helst: att slutresultatet är värt det

2010-02-24
 07:54:08

Besök hos bm (14+5)

Igår va jag in till bm att ta ett prov om det är fostervatten som läcker eller inte. Hon tog ett snabbt prov och kilade upp på LAB för att kolla i mikroskop. Efter 5 min kom hon tillbaka och sa att det fanns ingen infektion tack o lov och när man letar efter fostervatten så tittar man efter om det finns kristaller i vattnet/flytningarna och det fanns det inte heller. Men hon förstod att jag hade varit orolig eftersom flytningarna va väldigt vattentunna..tydligen mer än va hon brukar va van med med allt såg helt normalt ut.

Sådär då kan jag andas ut..igen! Och de vattentunna flytningarna är som bortblåsta..hmmmm.
2010-02-22
 08:26:24

Kan det läcka fostervatten?? 14+3

Ja nu när jag äntligen känner mig trygg i graviditeten ja då hittar man nya saker att nojja sig över.
Har ju tiidigare hft flytningar som är fullt normalt eftersom slemhinnan är tjock och stöter bort lite då och då, men den senaste tiden har jag haft vattentunna flytningar..läcker jag fostervatten?? Kan man göra det och hur tar man reda på det. Vill ju inte att Liten ska tappa sitt vatten och att det händer något.

Vid vårat förra missfall så kommer jag så väl ihåg att mina byxor vid ett tillfälle blev helt plaskblöta och på ultraljudet dagen efter så konstaterade läkaren att det inte fanns något fostervatten kvar.
De här orden ekar i huvudet på mig nu.

En annan orsak skulle kunna vara att jag inte kan tömma kissblåsan helt när jag går på toaletten och den lilla skvätt som blir kvar rinner ut, men det varken ser ut som urin eller luktar som det.
Det är ju helt ofärgat och luktfritt. Och jag har ju aldrig haft problem med att hålla tätt, men det kanske är vanligt under en graviditet. Vad vet jag, det är ju första gången för mig.

Försöker ringa bm men det är bara upptaget. Får väl säkert höra att allt är normalt ändå. Hur upptäcker de fall där kvinnan faktiskt tappar fostervatten?? För läcker man så kommer det ju bara lite åt gången det är ju inte som innan förlossning att allt släpper.
2010-02-19
 09:31:23

Vecka 15 igår, det rullar på (14+1)

Ja oj va tiden rullar på nu, vi går ju redan in i vecka 15. Har fått några illamåendeattacker under veckan men det kan tydligen gå många dagar utan besvär och det tackar vi för. Iskallt vatten verkar fungera för att dämpa det om det inte har gått för lång tid annars brukar det bli bättre efter ett möte med porslins-tronen =)


Nu är bebisen ungefär 9 centimeter lång och väger cirka 43 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

Kring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Forskare tror att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas. 

Huvudet är fortfarande stort i förhållande till resten av kroppen, men kan nu hållas uppe. Nu kan man se var håret kommer att växa. Utvecklingen av lungorna fortsätter och fostret andas nu in små mängder fostervatten. Att den kan göra det är avgörande för lungornas fortsatta utveckling. Salivproduktionen startar. Fostret sväljer också en del fostervatten och blir allt bättre på att suga efterhand som kindmusklerna växer. Fostret börjar nu så smått likna ett barn med runda kinder.

Fostervattnet byts ut var tredje timme. Det lilla hjärtat pumpar 28 liter blod om dygnet. Detta kan verka mycket, men som jämförelse pumpar det nyfödda barnets hjärta på samma tid inte mindre än 350 liter! Händerna på fostret är nästan som de ska vara nu, men benen är fortfarande korta. Fostrets rörelser blir mer mjuka och kontrollerade och vissa kvinnor kan nu börja känna att det rör sig därinne. Men för de flesta dröjer det några veckor innan de kan känna något.

De höga hormonnivåerna hos kvinnan börjar nu plana ut och graviditetssymptomen blir därmed svagare. Kvinnans kropp använder dubbelt så lång tid för att smälta maten som annars. Den mat som tidigare tog cirka 50 minuter att bearbeta tar nu 130 minuter! Dessutom absorberas dubbelt så mycket vätska till maten, så det är inte konstigt om man känner sig uppsvälld.

På vissa kvinnor syns nu en mörk linje från naveln ner mot pubishåret. Den kallas linea negra och försvinner efter förlossningen. Toppen på livmodern (fundus) ligger nu högre än kvinnans höftben. Man känner det 8-10 cm under naveln. Brösten och bröstvårtorna på kvinnan växer och området runt bröstvårtorna (areola) blir mörkare.

Såhär ser bebisen ut nu

14 Weeks Pregnant

Bebisen är nu ungefär lika stort som ett äpple

2010-02-17
 17:27:50

Fragmin hela graviditeten??

Idag ringde läkaren från spec MVC och frågade om mina föräldrars sjukdomar men det va tydligen inga problem. Hon hade pratat med en överläkare oxå och de hade kommit fram till att jag inte behövde ta fragminsprutor under graviditeten..tack o lov!! :-)
Däremot så föreslog hon att direkt efter förlossningen kunde det vara bra att jag tar fragmin i ca 1 vecka. Ja det lät bättre, men det är ett senare problem.
Jag hinner nog masa mig ur det oxå under gravitetens gång..hehe ;-)
2010-02-17
 17:13:56

Magen växer 13+6

Ja äntligen börjar det hända något..jag bara kännt mig jättetjock den senaste tiden..inte för att jag känner mig smal nu..haha önsketänkande. :-)
De två magarna (den undre och den övre) börjar smälta ihop till en mage tack o lov. Har känt mig som en överjäst bulle av alla hormoner men det hör ju till behandlingen och det förde ju något gott med sig.

Kan gå förbi spegeln och titta på magen.det har ju faktiskt blivit en kula redan..tycker om min mage mer och mer även om ingen tröja sitter snyggt längre. Nu märker jag att jag har ju haft en ganska smal midja innan. Tröjorna har jag ju kunnat snurra på runt midjan men nu sitter den fast, fast, fast.

Svårt att hitta mammakläder när jag hör att tom normalviktiga tycker att utbudet är klent..vad ska då jag hitta??
Jag vill ju inte gå runt i tälttröjor som bara hänger.

Bebisen inne i magen hade fullt party igår..det nöp i livmodern hela dagen och det va faktiskt lite småbesvärligt och idag har det spänt mycket. Måste tömma kissblåsan oftare nu för att inte få ont. Toapapperkonsumtionen härhemma tycker älsklingen har ökat..va? Av vadå :-) Kan ju inte gärna skaka som pojkarna gör..haha!!

Nu ska jag snart hem till mamma igen..jag är såå bortskämd. Är där om dagarna och får god hemlagad mat varje dag. Har fortfarande svårt att laga mat hemma av allt matos..hoppas det går över snart så jag kan få iordning på matvanorna.
2010-02-15
 21:20:34

Spec MVC och nytt UL 13+4

Idag har vi varit på SpecMVC - första besöket. Vi fick träffa en läkare som skulle göra ett utförligt UL och mäta och se så att allt såg bra ut. Hon va inge vidare prataglad och jag frågade om Krister fick filma lite på skärmen men hon sa att vi skulle få göra det senare. Vi skulle dock påminna henne om det för hon brukade ofta glömma.
Efter ett bra tag så reste sig Krister upp lite försiktigt och filmade lite men fick snabbt en åtsägelse att gå och sätta sig på stolen för hon tyckte det va obehagligt att ha någon bakom ryggen och att hon då inte kunde göra ett bra jobb..ooops!!!

Vi fick i alla fall se en liten bebis som sprattlade för fullt och for runt..tror det blir en busig bebis för vid nåt tillfälle stod den tom på huvudet..haha!! Sötis. :-)
Bebisen gapade och stoppade tummen i munnen.

Såg även hur den sparkade med benen och satte dem i kors på varandra
Vi frågade henne om det va möjligt att kunna se vilket kön det är och hon sa: Ja om man har lite tur så..sen pratade vi inte så mycket mer om det. Efter ett tag sa jag till henne att om hon såg vad det va för nåt så fick hon gärna säga till. Hon stannade upp och sa: Vill ni veta? JAAAAAAA!!!!! =))))))
Hon hade vid flera tillfällen kunnat se eventuellt..så nu vet vi kanske vad som finns härinne i  magen. =)))

Efter besöket så skulle vi få träffa en specialistläkare men eftersom hon va sjuk så fickk vi trffa nån helt annan. När vi kom in så säger hon: Jaha ni skulle göra fostervattenprov..VA!???!!! Nä det ska vi inte alls!! Vilken bra koll de hade????
Så det besöket kändes inge vidare..hon visste knappt vad hon skulle säga eller fråga..hon ville eventuellt sätta mig på fragminsprutor hela graviditeten...av vilken anledning eg? Jag har jättefina blodvärden och alla mina värden har alltid varit jättefina..Näää här blir det inga fler sprutor.
Både jag och bebisen mår ju jättebra. =)) 
2010-02-13
 09:12:35

Hormoner?? 13+2

Jag måste ha fått en rejäl dos av hormoner den sista tiden. Har haft fruktansvärd huvudvärk (kan visserligen höra ihop med att jag har haft ont i nacken oxå) Finnar har ploppat upp här och var och de gör såå ont!!!

Sen på nätterna har jag vaknat genomblöt av svett. Hela jag är dyngsur i nacken, ryggen och under bysten. Täcket och kudden är oxå blöta precis som man har tagit ut dem ur tvättmaskinen. Har aldrig varit med om nåt liknade..å andra sidan har jag heller aldrig varit gravid.
Funderar dock på om det är vanligt att man mår såhär..sover ganska dåligt oxå.
2010-02-12
 09:26:18

Gått in i v.14 igår (13+0)

Har börjat märka mer och mer att magen har börjat växa. Kan känna när jag ligger på rygg att jag har en spänd liten kula på magen. Bm berättade att bebisen hela tiden nu håller på att flytta upp sig bit för bit.
På mornarna är magen plattare och mjukare så då är det svårare att både se och känna.
Jag fattar fortfarande inte att det faktiskt finns något litet inne därinne.när kommer det här att landa egentligen???Nu är fostret sju till åtta centimeter långt och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17, kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg.

För din del har det kanske börjat lätta nu. De flesta kvinnor upplever att graviditetssymptom som att behöva kissa ofta, utmattning och illamående minskar under andra trimestern. Din mage är så pass stor att folk ser att du är gravid, men har ännu inte blivit så stor att den är i vägen. Brösten har redan börjat producera kolostrum, även om det är flera månader kvar till födelsen ännu.

Såhär ser bebisen ut nu


13 Weeks Pregnant
2010-02-12
 09:06:58

Glukosbelastningen på MVC 13+0

Igår gjorde jag glukosbelastning. Det kan man behöva göra om man har diabetes i familjen eller om man är överviktig. Jag platsade tyvärr i båda kategorierna :-)
Kom dit vi 7.45 efter att ha varit fastande sen 19.45 dagen innan. Det va inte lätt att hålla sig borta från vattnet på nätterna, jag som dricker så mycket. men det gick bra iaf.

Fick börja med att ta ett stick i fingret för att kolla blodsockret och det låg på 8,1. Det va bra enligt bm..det ska ligga under 10.
Sen fick jag dricka ½ liter sockerlösning. 2½ glas fick jag klunka i mig. Fyyyyy attans va sött det va!! Det va ju som att dricka flytande socker utrört med liiite vatten.
Men det va bara att hålla för näsan och se glad ut. Hulkade några ggr men det gick bra.Efter det så skulle jag få sitta ner och ta det lugnt i ca 2 timmar så att sockerlösningen hann komma ut i kroppen.
Jag roade mig med at kolla på en film jag hade laddat in på mobiltelefonen och tittade i nån gravidtidning, så tiden gick ganska fort ändå.
Bm kom in och pratade med mig och jag lämnade ett urinprov oxå för att kolla att allt såg bra ut och det gjorde det.
Satt och pratade om diverse saker och mina blodprover som hon tog sist vi va där va jättebra. Behöver inte äta extra tillskott av järn heller..skönt.

Sen va det dags för det andra sticket i fingret för att se om min kropp producerar tillräckligt med insulin för att bryta ner socker och testet visade 8,1 PERFEKT!!!
Det va tydligen ingen fara att jag skulle få graviditetsdiabetes =))))))

Nästa gång jag behöver göra samma sak va kring v.30
2010-02-06
 12:52:39

Inne i vecka 13 (12+2)


Kroppen:
Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

Såhär ser bebisen ut nu

12 Weeks Pregnant
2010-02-05
 11:13:47

Ett extra VUL den 3/2 11+6

I onsdags morse vid 9 tiden hade vi tid på kvinnokliniken för ett extra VUL. Jag har ju varit så orolig den senaste veckan och ville bara veta att Liten levde och mådde bra eftersom jag har slutat med medicinerna.
Vi fick komma in direkt och fick en kvinnlig läkare som va jättebra. Hon va lugn och berättade allt som skulle göras och vad hon tittade på.

Hon sa att hon själv ville titta lite själv först innan vi fick se och herreguuud va nervös jag blev. Jag frågade Krister om han såg nåt på skärmen. Nä jag fick ju inte se svarade han..hehe
Jag frågade henne om allt såg bra ut och hon sa: Ja det ser jättefint ut. Puh..andades ut av lättnad!
Få se, få se, få se, kände mig som en treåring. När hon vred på skärmen så blev jag alldeles chockad..va stor den är..var är huvudet?? Bebisen låg å att vi såg den ovanifrån och jag tyckte det va lite svårt att se.
Men den hade armar och ben och fingrar och tår. Hjärtat slog för fullt och så hände det magiska. Bebisen rörde på sig..den tog fart med armarna och hoppade till ganska häftigt.
Åhhhh va mysigt! :-) Hon mätte att bebise va ungefär 5cm från rumpa till huvud, precis som den skulle. Va bra då visste vi att den utvecklas som den ska.

Bilderna är lite dåliga..vi filmade på deras skärm och sen har jag fotat därefter.
Bebisen är här 11+6Åh va jag älskar våran lilla plutt redan :-)
2010-02-02
 21:53:23

Men vilket känslosvall 11+5

Nu bara för några minuter sen så dök det berömda käslosvallet upp. Hade precis pratat med syrran i telefon och va glad men lite seg. Gick in till Krister i vardagsrummet och satte mig ner och pratade lite sen kom det.
Jag kände att jag va så törstig så jag började gråta...??!!?? Men hallå..vi bor i Sberige..det finns vatten i kranen..det är väl inget att börja lipa över.
Men det gick inte att sluta..mitt i allt så fick jag ett hysteriskt skrattanfall som höll på några sekunder sen fick jag en sån olyckligkänsla så nu kom gråtattacken igen.
Krister satt bredvid mig och skrattade så tårarna sprutade medan jag grinade..sen sprang han och hämtade kameran..taskigt.
Jag försökte sluta med det gick inte..jag blev mer och mer frustrerad och det slutade bara i att jag skrattade mer och grät mer..suck!!

Nu så här efteåt fattar jag knappt vad som hände..vad utlöste det hela..lite törst?? Känner mig nästan febrig nu, huvudvärk och helt utmattad.

2010-02-01
 21:36:04

Slutat med Prednisilon 11+4

Ja idag har jag slutat helt och hållet med kortisonet Prednisilon efter ett par veckors nedtrappning.
Jag fick i det här ivf försöket äta dessa tabletter för att min immunförsvar är för överaktivt och det kunde troligtvis vara därför som vi fått våra två tidigare missfall.

Jag började på 10mg och redan efter två dagar blev jag sjuk. Ont i halsen och förkyld..jag är aldrig förkyld annars. Efter att jag plussat trappade jag ner till 5mg och fortsatte så till v.10
Sen blev det 2,5mg till v.12 och nu de sista två dagarna så trappade jag ner ytteligare till 1,25mg.
Får nu hoppas att min kropp inte tar över helt och tror att det är en liten spion i mammas mage. Liten har ju faktiskt bott där nu i 10 veckor =))) Och plutten är såå välkommen så! =))))
2010-02-01
 17:45:17

Nya MF mardrömmar igen 11+4

Inatt drömde jag samma dröm som sist..jag torkade mig och ut ramlar en liten dinosaurie bebis..den här gången hade den turkos man och stora svarta mjuka fötter.
Varför drömmer jag om dino bebisar..är det det vi väntar?? Haha!! 

2010-02-01
 17:38:55

Nytt VUL

Idag rigde jag och pratade med specMVC och tänkte kolla om det gick att flytta fram tiden några dagar men eftersom vi skulle få träffa en specialistläkare som de bara har en av så va det svårt att hitta en ny tid så jag behöll tiden den 15/2.
Hon rekommenderade dock mig att ringa och kolla med gymmott/kvinnokliniken och jag kunde få ett extra VUL redan den här veckan. Så på onsdag 3/2 kl 9.00 fick jag en tid.

Jag har kännt mig lite orolig den senaste veckan i och med att jag har slutat med fragminsprutorna. Är livrädd för att min kropp ska ha stött bort Liten.
På onsdag har det gått en vecka utan sprutorna så det verkar bra att kolla då, samt att vi då har gått 12 fulla veckor. Och ser allt bra ut då ja då ska jag njuta av att vara gravid och faktisk börja tro att den lille ska stanna hos oss den här gången.
Det är tydligen bara 3% risk att det ska bli ett MF efter v.12 så varför skulle just vi råka ut för det igen?
Jag längtar såå efter bebisen!!
#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }