2010-04-23
 15:42:38

Gick in i vecka 24 igår ( 23+1)
Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.


Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

Barnet: Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.
Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.
Innerörat är nu helt utvecklat och fostret kan känna skillnad på upp och ned. Innerörat kontrollerar nämligen balansen.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik – av någon anledning särskilt Vivaldi. Pröva att spela Quattro Staggione och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Även om barnet fortfarande får syre genom moderkakan så börjar lungorna att producera surfactant för att förbereda fostret inför ett liv på utsidan. Det är ett ämne som gör att alveolerna hålls utspända så att lungorna inte kollapsar och klibbar ihop sig när vi andas ut.
Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Nu utvecklar fostret även smaksinnet. Vad barnet gillar och ogillar för smaker hänger samman med vad mamman äter. Passa alltså på att äta älsklingsrätterna nu!

Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%.
För varje vecka som går kommer din bebis att mogna mer och mer och bli bättre rustad att möta världen utanför din kropp

Såhär ser bebisen ut nu:


23 Weeks Pregnant
2010-04-20
 08:36:31

Inne i vecka 23 (22+5)

Lite seg den här vecka på att uppdatera..vi gick ju in i en ny vecka i torsdags så det är ju snart en vecka sen. Men har haft lite annat att göra och så rullar ju veckorna på så fort nu.
I början satt jag och älskling alltid tillsammans och lusläste allt vad som hände men det har tyvär inte blivit så de senaste veckorna.
Jag får ju bekräftelse varje dag av att lillgrodan sparkar och far runt därinne *ler* Det är nog den mysigaste upplevelse jag nånsin varit med om, visst ibland får man sig en spark så man flyger halft ur soffan och då är hon ändå inte så stark än. Värre blir det.
Krister har fått kasta sig fram till magen ett par gånger när jag tycker att: Det här borde du känna, nu sparkar hon mycke och hårt..men inte då..det är nog för tidigt än för att han ska kunna känna nåt. Han känner bara sin egen puls i handen när han försöker koncentrera sig *skratt*


Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.

Vissa gravida kvinnor får ödem i ben och fötter. Andra kan vakna på morgonen med avdomnade händer. På båda dessa problem hjälper det med cirkulationsövningar. Rotera anklarna i små cirkelrörelser, först medsols och sen motsols. Anänd sedan varje tillfälle när du sitter eller ligger att lägga benen högt. Undvik tajta strumpor och byxor. Knyt och öppna händerna omvartannat - du kommer att märka skillnad.
 
Strimmor kan också förekomma, särskilt på magen där huden sträcks ut. Använd gärna en fet kräm och massera (kanske en uppgift för dig som partner) för att öka blodgenomströmningen.

Barnet: Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Det händer för att huden produceras snabbare än kroppsfettet. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.

Redan nu finns tandanlag i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina första tänder.

Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Ögonbrynen och håret på huvudet blir allt mer synligt och barnet rör mer och mer på ögonen. Ögonrörelserna kan faktiskt synas på ultraljudet. Benen är nu nästan lika långa som de kommer att vara i förhållande till resten av kroppen. Både arm- och benmuskler stärks nu och det påverkar barnets rörelser, som blir ännu tydligare...

Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag.

Såhär ser bebisen ut nu:

22 Weeks Pregnant
2010-04-14
 22:02:54

Lyssnade på lilla hjärtat (21+4)

I måndags va vi till bm på ett återbesök efter Ultraljudet. Där fick jag ett underskrivet moderskapsintyg som ska skickas in till försäkringskassan.
Vi passade även på att boka in lite fler tiden samt en föräldragrupp för oss förstagångsföräldrar som har BF kring mitten av aug.

Kommer även att göra en ny glukosbelastning för att stämma av att fortfarande är som det ska.
Mitt järnvärde va bra men bm ille ändå att jag skulle börja med järntabletter för att öka på ytterligare. Hoppas magen klarar av tabletterna, vet många som har fått knöliga magar av tabletterna.

Sen va det dags att lyssna på bebisens hjärta <3 Hon hade lite svårt först att hitta eftersom moderkakan ligger i framkant men sen så kom det där jättemysiga ljudet. lät som en liten utomjording som bankade på för fullt.
Pigg liten bebis det där. 152 slag/minut. Hmm myten säger ju att snabbare än 145 då är det en tjej. Kan det va en liten tjej jag bär runt på. *ler*
2010-04-09
 09:00:51

Gick in i vecka 22 igår ( 21+1)

Oj jag fattar nog inte att bebisen har blivit så stor, tror ju fortfarande att bebisen är som ett plommon.
Å andra sidan är det ju inte mycket som jag kan få på mig heller. Byxorna måste vara med resår och en bred mudd, mina underkläder är för små..inte trodde jag att jag skulle växa ur dem, men jäklar vad de klämmer åt på magen.
Härom dan när jag va hemma hos mamma fick jag panik att de satt så hårt så drog sönder resåret på dem så jag kunde andas..så nu blir det till att köpa nytt..kanske en större storlek så bebisen ligger skönt därinnne utan att bli klämd. Sådär..det va trosnytt..hahaha!!


Kroppen:  Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. Generellt är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. 

Vissa kvinnor har vid denna tid problem med svullna händer och fötter. Att vara så aktiv som möjligt är bra och hjälper cirkulationen. Att ligga eller sitta med fötterna högt kan också hjälpa.

Avståndet mellan livmoderns högsta och lägsta punkt är nu 16-18 centimeter.

De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.Barnet: Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar. 

Nu är det full aktivitet som gäller och det är fortfarande gott om plats i livmodern –så fostret tar ut svängarna ordentligt. Eftersom omgivningen består av vätska så är rörelserna mycket mer graciösa än vad de kommer att vara efter födseln när tyngdlagen omöjliggör vissa av rörelserna eftersom musklerna då inte är tillräckligt starka. Men i livmodern praktiseras både volter, boxning och sparkar.

Även om fostret har växt mycket så är det fortfarande en tunn och skör varelse. Kroppsfettet är nämligen inte så tjockt ännu. Fostret tränar nu aktivt på andningen.


”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln. Om det är en flicka utvecklas slidan den här veckan.

Såhär ser bebisen ut nu:

21 Weeks Pregnant
2010-04-08
 13:09:21

Bebisen mår bra..

Och det är full fart i magen, vet inte om den övar på gymnastik, boxning eller dansar men full rulle är det iaf..tack o lov.
Dan efter att jag tog tabletten Mucoangin kände jag inte en tillstymmelse till rörelse i magen och va givetvis orolig. Eller snarare jag grät mig genom hela dagen och hade sån ångest.
Men på kvällen kl 21.10 kom det en liten spark inifrån..ett litet rop inifrån att den mådde bra. Gud va lättad jag kände mig..bebisen lever!!

Igår har det varit party i magen hela dan..från morgon till kväll och det har känts så bra.
Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig så sa Krister att han kommer snart och lägger sig..så jag kröp ner innan och la handen lite lätt på magen. Jag brukar alltid klappa om bebisn och prata lite med henne innan jag somnar och då när jag har handen där så känner jag en spark..och nu känd jag den utanpå magen :-)
Guuuud vilken underbar känsla..sen kom det två sparkar till på samma ställe..myyyyysigt!!!!

Jag ropade på älsklingen och han kom springandes, men som vanlig när han la handen där så slutade sparkarna.
Efter nån minut gick han för att borsta tänderna och satte hon fart igen..hahaha. Helt otroligt vilken taskig tajming..så när älsklingen kom och la sig så fick han hålla handen på magen ett tag men icke då.
Tror lilltjejen leker kurragömma med sin pappa redan.

Själv sov jag inte på hela natten..dels för att bebisen måste ha hittat kissblåsan att sparka på, så 6ggr va jag upp inatt och kissade, sen blir det ju alltid svårt att somna om samt att bihåleinflammationen som så snällt har hört av sig igen vägrade släppa. Spränghuvudvärk och muntorrhet samt torra slemhinnor i näsan..grrrrrr!!!

I övrigt mår jag toppen *ler*
2010-04-05
 19:25:16

Jag har gjort nåt dumtIgår fick jag jätteont i halsen och det sved ordentligt i svalget. Hela dan gick jag runt och va irriterad och kände mig sjuk..på em började jag få feber så vi bestämde för att åka hem från mamma. Vi hade varit där på påsklunch.
När vi kom hem så rotade jag igenom vårat "apotek" och hittade en sorts halstabletter som tydligen skuklle vara jättebra hade jag sett på nån reklam. Mucoangin heter de. så jag tog en sugtablett och hoppades på att det värsta skulle släppa. men i all desperation så glömde jag läsa på FASS om halstabletterna.
Men de är väl inte farliga.det är ju receptfria halstabletter, MEN där står det tydligt och klart:
Ambroxol passerar in till det ofödda barnets kropp. Du ska inte ta Mucoangin om du är gravid, speciellt inte under de första tre månaderna.
Nu har jag visserligen gått in i sjätte månaden men jag blev så ledsen att jag va så oförsiktig..jag brukar ju ALLTID läsa innan jag stoppar i mig nåt läkemedel speciellt nu när jag är gravid.

Jag ringde sjukvårdsrådgivningen men hn kunde inte hjälpa mig eftersom det här läkemedlet inte har funnits på marknaden så länge så då har de inte hunnit göra några studier än.
Såhär står det oxå:

Ambroxol passerar placentabarriären. Djurstudier tyder inte på direkta eller indirekta skadliga effekter på graviditet, embryonal-/fosterutveckling, förlossning eller postnatal utveckling (se sektion Prekliniska uppgifter). Omfattande klinisk erfarenhet efter den 28:e graviditetsveckan har inte visat några skadliga effekter på fostret.

Mucoangin sugtabletter rekommenderas dock inte under graviditeten, speciellt inte under den första trimestern.

Jag tog EN tablett, jag försöker få mig att förstå att det säkert inte är nå farligt men är livrädd för att jag har skadat bebisen.
Bebisen buffade runt för fullt därinne igår kväll och det va ett par timmar efter att jag tagit halstabletten så jag hoppas att den mådde bra.

Jag kunde inte somna igår av halsen som sved och tårarna som rann och när jag väl somnade vaknade jag av mardrömmar att det stod en massa människor runt mig och skrek att man inte ska ta Mucoangin vid graviditet.
De 2-3 timmana jag lyckades få sömn inatt drömde jag att jag gick på toaletten och blödde jättemycket..det kom ut slamsor och klumpar och där låg lilla bebisen..alldeles livlös!!
Jag skrek rätt ut av rädsla och över att det va mitt fel, jag ville inte börja om igen med allt..jag ville ha min älskade bebis.

Jag vaknade och skakade av  skräck och tårarna bara rann och så har det hållt på hela dan..rädslan för hur bebisen mår och bilderna från mardrömmen kommer tillbaka hela tiden.
Jag har inte kännt en enda buff inifrån idag. Jag är jätterädd att det är nåt fel. Jag som äntligen va lycklig och inte va orolig för något. Det är fullt vanligt att bebisen inte sparkar varje dag men just idag vill jag gärna ha ett litet livstecken.

2010-04-03
 08:12:41

Första sparken..weeeeeeeeee!!!

Nu imorse när jag klev upp så klädde jag på mig och smög iväg till soffan och hasade ner..då kom den!! På höger sidan strax under naveln kom det där jag har längtat efter att få känna..en rejäl buff eller snarare en mjuk spark..ååååhhhh så härligt..lillfisen va oxå vaken *'er*
Visst har jag kännt små mjuka buffar tidigare men det här va rejält och för första gången kunde jag urskilja att det här va bebisen och inget annat.

7.05 lördagen den 3 april =)))))))

2010-04-02
 19:36:48

Lite magbilder

Jag sa till mig själv i början av graviditeten att jag inte skulle lägga in bilder på min mage..min tjockmage *ler* Men nu allt eftersom magen växer och blir större och rundare så älskar jag min mage och bär den med stolthet..det är ju våran älskade bebis som bor där ju.
Jag har fortfarande inte riktigt fattat att vi faktiskt är gravida och väntar barn..det verkar inte gå in i mitt huvud.
Trodde ju aldrig vi skulle lyckas och vara såhär lyckliga.
Igår kväll kom jag för första gången på att jag är är inte ensam när jag går och lägger mig..vi är två *ler* eller ja tre eftersom Sotis alltid följer med. Eller vi är ju faktiskt fyra i sängen..min älskade make oxå. Inte undra på att det är trångt..haha.

Det här är magen i v. 13+6 nästan 14 hela veckorOch det här är v. 16+6 nästan 17 hela veckorDet här är magen v. 18+5 nästan 19 hela veckorDet är inte bara magen som har vuxit..de gamla bh:arna har jag lagt bort och så blev det nya - större!
Hoppas de inte växer mer nu..men det verkar bara vara jag som inte vill att de ska växa mer...haha!
2010-04-01
 23:35:29

Går in i vecka 21 idag (20+0)


Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.
Många kvinnor börjar även nu känna sig varma, vilket är helt naturligt eftersom sköldkörteln är mer aktiv och ämnesomsättningen är 20 procent högre än annars. På nätterna svettas många för att kyla ner kroppen. Det är viktigt att dricka mycket vatten.

Om du inte redan går i föräldragrupp, kanske du är intresserad av att göra det. Både nya och flerbarnsföräldrar kan dra nytta av strukturerade klasser. En bra motionsgrupp för gravida kan förbereda dig inför förlossningsarbetet. Det är bra att planera det så att du är klar med dina lektioner vid 37 veckor, då du åtminstone teoretiskt sett anses fullgången och redo för förlossning när som helst.

Se till att du får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver det för att tillverka röda blodkroppar, bland annat. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter.

Fostret: 
Nu börjar bebisen ta små sovstunder, även om ett regelbundet sovmönster inte har utvecklats ännu.  För det mesta sover bebisen när kvinnan rör på sig och vaknar när hon sätter eller lägger sig ner. Vissa foster har nu hittat sin favoritsovställning redan nu.

Nu börjar ögonbrynen växa. Flickfostrets livmoder blir fullt utvecklad denna vecka och slidan börjar ta form. Det bruna fettlager som hjälper fostret att hålla värmen täcker nu hals, bröst och ljumskar.

Nu täcks också huden av ett vaxlager. Det består av döda hudceller, celler från lanugohåret och olja från hudkörtlarna. Vaxlagret skyddar fostret från hudinfektioner. En del av det är kvar vid förlossningen och gör barnet halt, vilket underlättar passagen genom födelsekanalen. Nyfödda har ofta kvar lite vax i hudvecken.


Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.
Nu är bebisen ungefär 20 cm lång och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett, eller vernix caseosa, börjar täcka huden för att skydda den mot den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

Såhär ser bebisen ut nu:

20 Weeks Pregnant
2010-04-01
 23:09:48

Bebisen "buffar" lite

Jodå nu har jag nog kännt litegrann men kan tyvärr inte vara 100% säker. Känner väldigt oregelbundna små buffar inifrån, känns nästan som jag har ticks i magen. Ibland är det som om nån puttar lite där inne och ibland får jag vibrationsskakningar som varar nån sekund. Efteråt blir jag alltid skeptisk och tänker: Det va säkert bara tarmarna..hmmm eller va det verkligen det???

Nu i skrivande stund så fick jag ett glas med isvatten av älsklingen och sen kom det en liten "buff" därinne...sååååå mysigt *ler*

Stackare..det måste vara kallt åt henne med en massa isbitar..fast jag tycker ju det är gott :-)

Haha..vilken söt tröja

2010-04-01
 17:43:10

RUL 19+4

Jag vet att jag är lite seg på att uppdatea ibland men det är så mycket annat som händer hela tiden *ler*
Imåndags va vi iaf iväg på morgonen till specMVC för Rutin UL. Jag va såå nervös så jag började gråta inne i väntrummet. Tur att det inte va någon annan där..hehe.
Blev uppropade 8.15 och såg att det va samma kvinna sm förra gången..jaja..det blir nog bra. Jag ursäktade mig över mina tårögda ögon och sa att jag va väldigt nervös.
Hon frågade om jag hade mått bra sen sist och jag berättade om att jag hade varit sjuk hela tiden med bihåleinflammation och rethosta och att jag va väldigt rädd över att jag hade hostat ihjäl Liten i magen.
Samt att jag inte har kännt några tydliga buffar.

Hon bad mig lägga mig ner och så va det dags....
Så fort hon la dit ultraljusapparaten på magen så såg jag hjärtat som banakde på för fullt..äntligen kunde jag andas ut..DEN LEVER!!!! Åh va glad jag va!!!
Hon började med att kolla på alla organen och tog tid på sig..det gjorde inget då kunde vi ju titta även om vi knappt fattade vad som va bak och fram på bebisen eller vilka organ hon tittade på *ler*
Hon berättade lite mellanåt iaf.

Efter ett tag så frågade jag om det va ok att vi filmade lite i slutet av undersökningen och det va det.
Jag passade samtidigt på att nämna att vi va nyfikna på att kolla könet på bebisen om hon kunde se det. Sist v va där så nämnde hon för oss att det såg ut som en liten kille men att vi skule kolla igen vid RUL så vi tänkte passa på.
Hon frågade oss efter ett tag om vi verkligen ville veta...JAAA jättegärna sa vi båda och det lyste i ögonen på oss..va det en lite kille som vi gått runt och trott nu i 6 veckor eller va det en liten tjej???
Är ni helt säkra?? Jajjamensan sa vi.....
....det verkar som ni väntar en liten tjej!!!
VAAAAA????? Åhhhhh en liten flicka...jag vände mig om till älsklingen och vi båda blev mer eller mindre tårögda och glada. Vi hade nog sett lika ut oavsett resultat.
Va konstigt det blev...våran lille Nisse (som älsklingen har döpt magen till) va plötsligt ingen Nisse utan en liten tjej *ler*

Hon sa direkt att det är inte 100% säkert så vi skulle inte hem och måla barnrummet rosa nu *s* Och skulle det bli en pojke så kunde vi väl ta hand om honom ändå *s*
Hallå..vi har försökt i 6-7 år att bli gravida..tror inte det spelar någon som helst roll vad som kommer ut i aug.
Men nu är det ju faktiskt lite mer spännande..för vi vet ju inte alls nu vad som ligger och sprattlar runt i magen.

Appropå sprattel så frågade jag oxå var min moderkaka sitter och fick reda på att den sitter i framkant varför det kan vara svårare att känna sprattel och buffar redan nu..men det kommer att komma rätt snart..och det va inte omöjligt att känna nu.

Resultatet på RUL va att allt såg jättebra ut...bebisen har växt på sig och va exakt så stor som den ska vara vid den här tidpunkten..just nu är hon 20cm lång *ler* 
Vi fick BF den 20 aug..bara 2 dagar senare än datumet vi fick från ivf så det va inget att haka upp sig på. 
Bebisen kommer ju när den är färdig oavsett vilket datum det.

Här kommer lite bilder på bebisen..eller lilltjejen ;-)
Bjuder på ett litet leende..

Vi filmade även med kameran så jag plockade ut lite bilder
Framifrån på bebisen

En liten fot tittade fram..Ett sött litete leende..Ser nästan ut som bebisen har djävulshorn..haha..läskigt!! Ser lite ut som en katt över näsan/munnen.
Bjuder på ett stot leende..glad liten prick det här *ler*Bebisen från sidan

Bebisen gapar eller sväljer fostervatten..kanske gäspar vem vet.
Ser ut som en liten apa *ler*

#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }