2009-12-31
 10:01:20

Nytt test..taget den 26/12 6+2

Det här testet tog jag den 26/2 men ser att jag har glömt att lägga upp den..det här testet är ju den som jag är mest glad över.

Graviditetsstrecket (till vänster) är tom starkare än kontrollstrecket!! (till höger)Det här håller mig lugn att få ta ett test..jag vet ju redan att det visar plus men nu ser jag ju även att hormonerna har ökat eftersom testerna blir starkare och starkare..då vet jag att den lille inte har fallit bort. Det är min teori iaf som jag för tillfället väljer att tro på =))
Det är ju  så långt till den 12:e januari. (VUL)


2009-12-28
 19:22:48

Maraton i kissnödighet 6+4

Älsklingen påpekade igår att han tycker jag springer på toaletten hela tiden..inget jag har lagt märke till..är man kissnödig då går man ju..så för att motbevisa honom så har jag skrivit upp klockslaget varje gång på anslagstavlan.
Och...ooops!!! Det visade sig att jag springer rätt ofta.. allt från 1-2ggr i timmen. Det har blivit värre idag än igår tycker jag men det hör väl till.
2009-12-28
 09:58:08

Illamående inatt 6+4

Klockan 02.30 vaknade jag inatt och kräktes..i sängen! =( Jag va så fruktansvärt illamående och yr. Jag kommer ihåg att jag dessutom drömde så konstigt..som om jag åkte karusell eller nåt.
Jag hade tydligen sagt:Var är jag nånstans?? Kom ihåg att jag tittade men inte fattade att jag låg i min egen säng..for upp snabbt..sprang till toaletten och kräktes lite mer. Puh..vilken natt!

Men varför?? Är det graviditetsymptom eller va det för att jag nallade lite pizzadeg igår kväll. Jag äter normalt sett inga kolhydrater fast man vet ju inte.

Är i vecka 7 nu och Liten ser nu ut såhär:


Kroppen: Man kan känna sig illamående på grund av hormonerna och ha lite molande värk
i underlivet, vilket är helt normalt. Sömnen kan rubbas, ofta beroende på att man måste man gå upp för att kissa. Magen kan kännas uppblåst på grund av att tarmarna arbetar långsammare. Vissa har redan ökat i vikt, men har du problem med illamående och kräkningar är det inte ovanligt att du istället har minskat i vikt. Det kan hjälpa att äta något litet innan du kliver upp ur sängen och att äta många små måltider.

Embryot: Embryot är nu en centimeter långt. Handled och fingrar skapas och händer och fötter kan urskiljas som små paddlar. Ansiktet börjar ta form och ögonen kan ses som små fördjupningar. Inne i huvudet finns det något som liknar blåsor, det ska senare bli hjärnan. Här kan man med ultraljud se embryots hjärtaktivitet.

Såhär ser bebisen ut nu

6 Weeks Pregnant
2009-12-23
 09:33:32

Första VUL igår 5+5

Vi åkte dit så vi va där till klockan 9..det är så mysig stämning där jämt..alla är så glada och gulliga.
Vi hade inga förhoppningar alls att vi skulle se något eftersom vi vet att det är väldigt tidigt i graviditeten. Jag har räknat fram att jag är i vecka 6 om man utgår ifrån sista mensens första dag men efter det läkaren såg på skärmen så räknade hon ner oss till vecka 5.

Hon tittade runt lite först innan hon berättade vad hon såg..där va det nåt..en hinnsäck på 9 mm och den låg precis där den borde ligga..i livmodern. =))Anledningen till att de gjorde ett så här tidigt vul är att de vill se att det inte är nån graviditet som ligger utanför livmodern, alltså utomkveds (x-graviditet) Hon sa även att den hade kunnat fått varit lite större hinnsäck men att det kan ändras från dag till dag så vi skulle inte vara oroliga.

Det är ingen idé att stressa upp sig i onödan..den lille kanske bara är lite seg i starten men vaknar till liv och sprattlar för fullt om några veckor.
Jag tänker ha en underbar jul och bara ta det lungt. Den 12 januari har vi en ny tid så vi får se om det har hänt nåt på 3 veckor. Om vi inte ser något då..då kommer jag vara orolig!

2009-12-23
 09:19:18

Är så törstig! 5+6

På mjölk..RÖD mjölk ska det vara. Jag har börjat dricka nästan 2 stora glas mjölk om dagen och det är inte likt mig.
2009-12-22
 07:43:58

Nu är det dags..5+5

Ska bara äta lite frukost nu..sen åker vi..weeeeeee!!!! Hoppas vi får se nåt litet.
2009-12-21
 23:09:05

5+4

Idag har jag haft lite ont på vänster sida i midjan. Det började ikväll och sitter fortfarande i när jag rör mig eller lyfter på vänster ben när jag ska upp ur soffan..konstig känsla. 
Strax innan hade jag frågat älsklingen om inte jag fick ta ett nytt tesy imorgon bitti innan vi åker och jaaa det fick jag. Men jag va så kissnödig redan nu så jag tog ett redan ikväll..hehe
man brukar ju säga att morgonurin är starkare och ger ett bättre resultat men om det här är från kvällen så hoppas jag att den här graviditeten är stark och att den lille håller sig kvar.Imorgon är det dags..för vårat första vul..hoppad det går bra..är så nervös..lika bra att gå och lägga sig så slipper man fundera nå mer nu.
2009-12-20
 13:25:46

2 dagar kvar!!

Ja nu är vi där igen..nedräkningen till något fruktansvärt nervpirrande. Det första ultraljudet!! Det känns nästan som vi har en till testdag att räkna ner till fast den här gången vet vi ju att vi är gravida men inte om det som finns där inne är en normal graviditet eller något konstigt.

Vi hoppas ju att få se någon som faktiskt har bosatt sig hos mig. =)

Idag håller vi på och julstökar hemma. Älsklingen satte upp granen och jag satte i en skiva med julmusik sen va det kört. Tårarna bara vällde fram som om nån vred på en kran. Vilket känslosvall..tänkte direkt på min älskade pappa som inte är med oss längre..han älskade julen så det här är alltid en jobbig tid.
Sen saknar jag givetvis min älskade lilla pälsboll Rasmus som vi fick ta bort i april. Han brukade alltid springa runtomkring när i pyntar. Vi har lille Sotis kvar som kryssar mellan julkartongerna och luktar. Han bara väntar på att vi ska bli klara med julgranen så han får krypa in under och sova. Det är hans favoritplats under julen. =)

Nu ska jag gå och ta en kopp te..sen ska vi fortsätta pynta.
2009-12-18
 21:54:30

Igår gick vi in i vecka 6Bebisen:I övergången från 5: e till 6: e graviditetsveckan börjar fostrets hjärta att slå med en kammare. Det slår först oregelbundet med långa pauser, för att sedan öka till ca 175 slag i minuten i 9: e graviditetsveckan, för att därefter minska till runt 130-160 slag i minuten, något som är vanligt för ett nyfött barn.

Celler och vävnader gör att ansikte, ögon och öron kan skönjas. Matsmältningssystemet bildas. Munnen och ögonanlagen bildas. Uppbyggnaden av organ börjar på allvar. Handleder och fingrar utvecklas. Testiklar eller äggledare bildas.

Embryot växer cirka en millimeter om dagen. Det är lika stort som en ärta, det vill säga tre-fem millimeter. Det har fortfarande en svans som senare blir till ben. Embryot utvecklar det som ska bli nervsystem, det visar sig nu i form av tunna trådar. Fosterhinnorna har bildats, men än så länge finns inte mycket vatten att tala om.
Kroppens organ börjar bildas på allvar, stämband och underkäke börjar ta form. Innerörat skapas, munöppningen är skapad. Nu skapas en skiljevägg i hjärtat, navelsträngen, lungor, bukspottkörtel, sköldkörtel och lever.

Du kanske börjar märka att byxorna börjar strama något, även om magen inte är särskilt tydlig ännu. Hormonerna progesteron och östrogen rasar nu i din kropp. Du märker kanske att du är mycket trött och behöver extra sömn. Kanske har du också lite förstoppning? En del kan också känna svaga mensliknande smärtor från livmodern. Detta är växtvärk.
Det är dags att boka in den första graviditetskontrollen. Den rekommenderas i vecka 8-12.

Såhär ser bebisen ut nu

5 Weeks Pregnant


Jag:
Illamående och kraftig molvärk. Jo då det har börjat lite smått och kommer och går. Speciellt om jag gjort något och det kan vara en så enkel sak som att knyta skorna..när jag ställer mig upp så får jag sån yrsel som slutar i ett rejält illamående. Men det går över ganska snabbt.
Jag har alltid en flaska med isvatten med mig om jag åker nånstans och är jag hemma så är det här det älsklingen kommer springandes med.
Jag älskar att tugga på isbitar!! =))Värken i bebismagen är ihållande och kommer nog vara såhär ett par veckor till. Livmodern håller antagligen på att växa till sig..det spänner och har sig..som en kraftig mensvärk.
Nu ikväll känner jag mig totalt rastlös..jag vill verkligen inte göra någnting..är för trött för allt..tom för att gå och lägga mig.

2009-12-17
 16:30:21

Vecka 5+0

Imorse när jag vaknade så hade jag en äcklig metallsmak i munnen..kändes som jag satt och slickade på ett järnrör..uäh! Men det gick över lika fort som det dök upp. Va inte alltför pigg på att äta frukost måde mest illa men lyckades få i mig en omelett med lite smör på.
Åkte sen upp till ivf med min syster..hon skulle lämna en tårta och ett stort tack för att hon har fått sina två söner. =)
Sen åkte vi till BVC..det va 4 veckors kontroll på den minsta..allt va som det sk ulle. Mysigt att få följa med speciellt nu när man själv har en liten i magen.
TYcker illamåendet höll i sig hela fm och jag känner yrsel..ganska ordentligt. Jag måste nog dricka mer vatten än vad jag gör idag. Dessutom är urinenn väldigt gul och luktar starkt.
Borde kanske låta mamma sticka mig för att kolla blodsockernivån. Vill ju inte drabbas av graviditetsdiabets redan..eller helst inte alls!

Har haft lite lösa samtal med sjuksköterskorna på ivf angående min kost. Jag äter en Low Carb kost..allstå med mindre kolhydrater men funderar nu på hur jag ska göra.
2009-12-16
 22:11:22

Liten teststicka oxå 4+6

Ja det är ju klart att jag har beställt sånna här oxå..måste ju äntligen få se hur pass starkt det positiva stecket ska vara..så här har tetstet sett ut i tidigare graviditeter som för våran del har slutat i MF..man får nästan leta efter det vänstra strecket..det högra är kontrollstrecket..Och så här såg det ut i dag..stor skillnad på styrkan =))2009-12-15
 20:25:19

Älsklingen köpte en kul grej idag

Ja han va in på apoteket och köpte ett graviditetestest till mig. Han vet att jag tycker det är jätterligt att testa speciellt när jag vet att reultatet är det jag vill att det ska vara.
Jag måste vara en riktig testmissbrukare när tom min mamma vid ett tidigare tillfälle har påpekat att hon ska be Krister plocka undan alla tester..haha!

Men Clearblue har kommit ut med ett helt nytt test där man tom kan se vilken vecka man är i..roligt! Måste prova =))
Jag frågade om han ville vara med när resultatet dök upp på skärmen och han kom springandes. Det va tydligen första gången som han har sett resultatet på en gång så där stod vi som två barn på julafton och väntade..det lilla timglaset blinknade och blinkade och sen...VA????
Båda hoppade till och kastade oss över testet..puh!! Båda vi trodde att det stod EJ GRAVID eftersom det va så mycket text men det stod på två språk..jäkla test till att skrämma livet ur oss båda.

Sen blinkade timglaset lite till och sen kom veckoresultatet upp.Siffran 2-3 visar när jag blev befruktad..vi är i vecka 4+6 idag..altså i vecka 5..går in i vecka 6 om nån dag.

2009-12-15
 08:56:49

Vad händer framöver? 4+4

Igår pratade jag med IVF och de va jätteglada över att i hade fått ett pluss samt att det här lät mer som en vanlig graviditet men inget är ju på den säkra sidan på ett bra tag. Vi diskuterade om det va läge för mig att komma in och lämna blodprov för att mäta Hcg värdet i blodet men jag kommer inte att göra det den här vändan. Visar det sig att jag ligger lågt även den här gången så kommer det att utlösa en enorm stress som i sin tur kan orsaka ett MF.

Vi fick en tid för att göra ultraljud men eftersom det är jul och nyår nu så har ivf stängt i 3 veckor så vi skulle få komma in 12 januari kl 16.00
Efter att vi pratat en stund så sa sköterskan att det kanske vore bra om vi kunde kika lite innan de stänger inför jul så den 22 december kl 9.00 va vi välkomna dit för att göra ett VUL. Va spännande!!
Det enda tråkiga är ju att det blir en väldigt trist jul om det visar sig att liten har släppt men å andra sidan blir det en jättebra jul om vi fortfarande är gravida =))

Vet bara inte hur vi ska göra med familjen. Vi har ju inte berättat för någon att vi ens har tinat upp våra ägg. Ännu mindre berättat att de klarade sig och att vi nu har plussat. Jag bör ju inte äta varken parmaskinka, brieost eller lax och det har jag ju ätit mycket av den senaste tiden och även mina systrar har bjudit på det..Hmmmmm hur gör man??
Vi ville ju egentligen vänta med och berätta till efter v.12 eftersom vi löper stor risk att få ett till MF men å andra sidan så vill jag ju berätta medan jag är gravid..jag vill njuta av graviditeten..se mammas reaktion. Hon blir alltid så glad och jag vill så gärna berätta för mormor innan hon går bort.

Såhär ser det ut i kroppen nu


Kroppen: Nu är mensen försenad och du kan känna av illamående och trötthet. Du kan också känna att brösten är spända eller ömma. Gör du ett graviditetstest så bör du få ett utslag som visar att du är gravid. Det bästa är att göra testet på morgonurin. På barnmorskemottagning kan du göra testet gratis.

Embryot: Tre sorters cellager utformas på embryot; ektoderm, mesoderm och endoderm, dessa lager ska bli olika delar av kroppens organ.
- Översta lagret "ektoderm" blir hår, hud, naglar, ryggmärg och nerver.
- Mellanlagret "mesoderm" blir blodceller, skelett, njurar, könskörtlar och muskler inklusive hjärtat.
- Inre lagret "endoderm" blir lungor, tunga, körtlar, lever, tarmsystem och urinvägar.
Ryggmärgen som tills nu legat helt blottad ska stängas. Ett rörformat hjärta bildas och ska snart börja slå sina första slag. Själva embryot är nu omkring två millimeter långt, stort som ett knappnålshuvud, men har ändå ett förstadie till både ryggrad och hjärna. Skelettet börjar bildas med revben, ryggrad och kranium.

Såhär ser bebisen ut nu

4 Weeks Pregnant


2009-12-14
 15:10:32

Testdag idag 4+4

Jag gick och la mig strax efter klockan 12 inatt och vaknade kring 3-tiden. Det första jag tänkte på va..undrar om jag är gravid??
Sen kunde jag inte riktigt somna om..jag vaknade va 10:e minut och tittade på klockan. Klockan 7 skulle jag upp när Kristers väckarklocka ringer. Vi skulle ju göra det här tillsammans. Men när klockan va 4 då frågadae jag: Får jag gå upp och testa..jag kan inte sova?
Ja gör så du!

In i badrummet slet upp förpackningarna och tog fram testet jag fick från IVFTitta va starkt strecket är! =))Jag passade även på att ta ett vanligt CB, som oxå visade ett starkt plus.Jag tog ytterligare ett CB bara för att se hur lång tid det tog innan plusset dök upp och jag kan säga att det tog bara nån sekund innan jag plusset. kontrollstrecket hade inte ens dykt upp.Fortfarande ingen blödning. =))
2009-12-13
 23:56:58

Förberett inför imorgon

Nu då är inte det ok..det är ju den 14:e om 10 minuter..hehe Nä sa älsklingen..det räknas inte.
Jag har iaf förberett inför imorgon. Testerna ligger på handfatet, den lilla burken och beskrivningarna..som om jag inte vet hur man utför ett test. Det är ju tack vara mig som de där företagen går runt. =)

Konstigt nog så läser man alltid bruksanvisningen NOGA innan man gör testet..det kan ju vara olika antal sekunder..haha!
Natti natti..jag vet ju att jag inte kommer kunna somna iofs men jag kan väl göra ett försök.
2009-12-13
 22:46:04

Imorgon är det testdag..äntligen!!!!

Ja tänk att det äntligen är dags..inte en dag för tidigt..hela dagen har varit smärtfri..eller nja..inte smärtfri med blödningsfri tack o lov. 
Känns så fruktansvärt konstigt att gå hela ruvningen utan en rosa eller brun flytning. Det är ju det man går och bävar för hela tiden.
Är det såhär en normal människa känner sig i början av en graviditet?? Eller är det så att mensen kommer att komma men att den är sen..och det blir ett minus imorgon..tror jag måste läggas in på psykavdelningen snart..haha!

Tro mig man blir konstig i en sån här behandling..man sätter så mycket på spel hela tiden och man vill inte gå igenom den här smärtsamma behandlingen gång på gång. Fast jag skulle nog fortsätta till vi fick en liten även om det skulle ta några år. Säger jag nu..få se hur ledsen jag är imorgon..fast jag tror på ett starkt plus!
Eller jag vet inte vad jag tror..jag är bara så fruktansvärt rädd nu..*drar en djup suck*

Och vad är det som gör så ont till och från..har jag redan växtvärk? Jaja nu ska jag gå och sova så jag får gå upp =))
Jag har 3 st tester att testa med imorgon..weeeeeeeee!!! Jag är ju en testmissbrukare så ;-)

Håll tummar och tår för oss imorgon!!!
Stor kram från mig!!!
2009-12-12
 17:32:44

1 dag kvar till TD!!

Jag åkte hem till mamma en sväng idag för att fördriva tiden lite..och jag ville så gärna berätta för henne men jag vet ju att vi inte ska förrän vi är på den säkra sidan.
Sen åkte jag ner på stan och handlade lite.

Jag känner mig som ett barn på julafton..eller NÄÄÄÄ ännu värre. Jag är så sprudlande glad trots att jag känner mig som en tickande bomb.
Så fort jag går på toaletten så hör jag att älsklingen blir helt knäpptyst..då sitter han som på nålar.
Omkring kl 13 när jag hade kommit hem gick jag på toa och sen..klantiga jag brast jag ut i ett: Ååhh nej!! Kom på sekunden efter att så får man INTE säga!!! Jag kom på att jag hade glömt att ta mitt progesteron på morgonen.

Stackars älsklingen..förlåt förlåt förlåt!!! Så vi har en deal nu..han sa att jag skulle hojta direkt om det va kört, inte sitta för länge på toaletten..eftersom jag då skulle lika gärna kunna sitta och gråta och så inga konstiga ljud som inte går att uppfatta vad jag menar.
Undrar vem som är mest knäpp i den här ruvarperioden..hahahaha!!!

Jag har frågat lite snällt om jag får tjuvtesta imorgon men inte då..på måndag är måndag. 
En annan liten tanke har dykt upp..tänk om det blir minus på månad och så dyker inte mensen upp??? Fast i min värld finns inte det..jag har inte börjat blöda som tidigare..jag måste vara gravid!! =))
Men det är bara en teori eller önskan..som jag hoppas slår in.
2009-12-11
 22:14:25

2 dagar kvar till TD!!

Och ingen blödning verkar vara på gång hoppas jag. Vi är såå glada. Vi kom nyss hem från julbord i Tällberg och vi stod och kramades länge innanför dörren. Hoppas det är våran tur att få en gosig, liten, mjuk, varm bebis.
Gick på toaletten och lovade mig själv att inte kolla pappret men det går ju bara inte!! Tomt..vitt vitt vitt =))
Kvällen är räddad
När jag reste mig upp så högg det till i bebismagen och sådär mycket har jag inte känt hittills.
Fick min fragminspruta..lyckades hitta ett ställe utan blåmärken och det gick bra..kände inte ens sprutan..efteråt svider det alltid lite.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och njuta av brasan!
 
2009-12-11
 15:34:39

Kritiska dagen? 4+0, 4+1

Eftersom jag har låtit bli att räkna ut vilken som är den mest kritiska dagen för att jag ska börja blöda så är jag inte riktig säker om det va igår eller idag. Men jag klarade mig igenom hela dagen igår och de senaste två gångerna så har jag börja blöda 4-5 dagar innan den faktiska Testdagen och det har jag passerat nu.
Jag har ständig molvärk i bebismagen och är konstant kissnödig. Tycker det är lite tidigt för det..men det får springas rätt ofta ändå.
Brösten är ömma och magen är alla regnbågens färger + att den här blivit tjockare..fått mer hull på övre magen..la även lillasyster märke till igår när jag skulle prova lite kläder. Din midja är inte lika smal längre! Näääää..fast jag vet ju varför ;-)

Jag är visserligen expert på att vara skengravid..det har jag ju varit de senaste 6 åren men jag tror stenhårt på det här försöket. Nya beprövade mediciner, trevligare miljö på jobbet och MINDRE stress.

Nu ska jag gå och göa iordning mig..ska iväg med jobbet till Dalecarlia i Tällberg och äta julbord..gottigt!
2009-12-09
 21:30:30

Nu kom känslosvallet..3+6

Jaha det va ju bara det här jag väntade på..känslosvallet utan förvarning. Satt och läste lite på nätet och så kom den där uppgivenheten..känslan av ensamhet och saknad. Varför jag kände så vet jag inte..jag är varken uppgiven eller ensam..saknad kan jag visserligen känna över förlorade familjemedlemmar och det kommer nog alltid komma och gå. Sådär ja..nu vred nån på kranen igen! *snyft*

Den totala tröttheten, svettningarna, känslosvallet och så molnande värk i bebismagen..jaja det behöver ju inte vara nåt..det kan bara vara mn totala rädsla som spelar ut mig. Rädd för att misslyckas igen..orken att ta sig upp på benen igen..att orka med ett nytt försök och veta nånstans därinne att vi kanske aldrig lyckas..den rädslan går inte att beskriva.

Sekunderna efter att mitt känslosvall kom Krister och berättade att hans faster hade somnat in..hon blev 92 år..medan han pratade med sin pappa i telefon började jag alltså gråta..jag visste ju inget..konstig?!?
Sekunderna efter att han berättat började jag tokfnittra hejdlöst och sen gråta igen för jag kände mig så hemsk som satt och fnittrade åt en sån sak..då började han oxå skratta men han skrattade åt mig som va mitt uppe i ett känslosvall. Kul att det är nån som tycker det är roligt i alla fall.

Nä nu ska jag och liten gå och sova..jag orkar inge mer nu. Molvärken har iaf lagt sig..fick lite ont i svanken och sidan av midjan.
2009-12-09
 19:25:22

Toktrött!!!

Ja det kan man lungt säga att jag va idag. Låg i soffan nu på eftermiddan och tittade på ett matlagningsprogram och ögonen va som bly flertal ggr..sen kommer jag inte ihåg nåt mer =))
Vaknade upp och va helt genomsvettig..blääääh!

Nu är jag seg som kola..orkar inte göra nåt överhuvudtaget..och ögonen hänger fortfarande i halvläge. Ska göra lite kvällis och gå och lägga mig. En dag imorgon oxå =)

Fragminsprutorna har varit lite bråkiga att ta de senaste dagarna eftersom jag är genomblå och när vätskan går in så sviiiider det nåt så fruktansvärt.
Igår kväll och idag gick det bättre..tack o lov. Finns inget utrymme för att komma tillbaka till skrik/gråt/jagvillinte stadiet. De här sprutorna ska jag ju ta i 12 veckor till...puh!! *skräckslagen* Var ska jag hitta ställen att sticka snart undrar jag????

2009-12-08
 10:21:36

Känningar?

Igår kväll bet "lillen" mig ett flertal ggr..sen kom en molnande värk till och från. Det kan ju vara mensen som är på gång oxå eller så är det nån som försöker bita sig fast.
Jag har ju dessutom gått och blivit sjuk. I helgen när vi va till Sälen så bröt förkylning ut..jag har inte varit sjuk sen förra året i december så det va väl på tiden nu då.
Det jag är lite orolig för är att antingen så jobbar mitt immunförsvar ännu hårdare nu för att göra sig av med förkylningen och samtidigt åker "lillen" oxå med ELLER så är immunförsvaret så avdankat nu så att den släpper igenom vad som helst under en period och då välkomnar kroppen den lille spionen.
Hoppas ju givetvis på det sista.
Eller så kanske det är prednisilontabletterna..alltså kortisonet som har gjort att jag är förkyld.

Tror jag har dragigt på mig ett munsår oxå..det har jag ju aldrig haft =(
 
2009-12-08
 00:00:28

Mina mediciner

Det blir ett antal mediciner man får ta för att det lilla embryot ska fastna och hålla sig kvar i 9 månader. Allt känns som ett stort lotteri ibland.
Nu är det tredje gången som jag ruvar så nu har läkarna fler förslag på vad man skulle kunna göra för att hjälpa oss att nå våran största önskan..

Jag tar progesteron MIC 2 ggr om danJag tar Trombyl 1 ggr om dagen, blodförunnande för att minska risken för blodpropparJag har även den här gången fått Fragminsprutor som jag ska ta 1 ggr om dagen i magen, oxå blodförtunnadeEftersom vi har fått 2 missfall så har de nu forskat i om kortison kan hjälpa om man har ett överaktivt immunförsvar, så det blir 1 tabl på morgonenTar extra vitaminer för gravida och ammande..de har allt jag behöver....och så lite extra e-vitamin för att hjälpa lille vän att fastna =)Så där..det va nog allt!
2009-12-07
 13:20:28

Ruvardag?

Jag vet inte vad det är för ruvardag idag och jag tänker inte ta reda på det heller. Det bästa är att bara låta den här tiden passera utan att tänka för mycket.
I Helgen va i till Sälen med jobbet och hade jättemysigt. Va så skönt att komma bort från allting som har med ruvning och bebisverksamhet att göra. kanske kunna slippa tänka på när den kritiska dagen är mm.

Jag trodde det skule bli knöligt att ta med sig en kylklamp upp dit och ta sprutor, tabletter, vaggisar mm men det gick jättebra.
Börjar dock bli jobbigt med fragminsprutorna eftersom jag börjar bli lite hård där jag har stuckit flera ggr och då gör det mer ont.
Är rätt färgglad om magen oxå.

2009-12-03
 23:01:06

Ruvardag 1 - molnande värk

Ja det går i vågor..som kraftig mensvärk fortfarande..känns lite som efter ett äggplock fast lite mildare men det är obehagligt. Känns som jag har blodsockerfall på kvällarna..mår lite illa. Misstänker att det är av alla hormoner och tabletter och vaggisar.
Dagen på jobbet har gått bra..så länge jag är där så funkar det bra..jag får annat att tänka på

Fragminsprutan gick ok idag..det sved inte lika mycket som igår..då gjorde den riktigt ont!
Tror nästan jag skulle behöva skaffa en dosett för alla tabletter att hålla koll på.

Hej jag är 89 år och jag kan inte hålla koll på alla tabletter jag ska peta i mig + sprutor! *ironisk*

2009-12-02
 21:25:33

Dags att tina upp äggen

Jaha idag va det dags då...*gulp* Jag vaknade gabska abrupt imorse av att jag hade haft en så verklig dröm. Jag drömde att jag va på förlossningen och föde fram en jättesöt liten tjej. Kom på mig själv att sitta och le i sängen. Tanken som slog mig va..undrar om inte jag vill veta könet på den lill* om vi lyckas bli gravida? Hmmm undrar va älsklingen vill?

Jag hoppade ur sängen och tog en varm dusch..tankarna slog mig hela tiden om våra ägg skulle klara upptiningen eller inte..och hur skulle vi gå tillväga sen..åhhhh frustrerande att inte veta.

Jag gjorde en omelett och råkade tydigen ställa in den tommae vispskålen i kylskåpet igen..fick jag se när jag kom hem från jobbet..haha. Va yr man är på mornarna. =) En dag när jag kom hem så stod den bärbara telefonen i kylskåpet..ooops!

De skulle tina upp äggen på morgonen men vi ville inte veta hur det hade gått förrän vi skulle dit kl 14.
Jag jobbade på hela förmiddan och mina arbetskollegor va väldigt stöttande hela dagen när de såg hur jag trummade med fingrarna så fort jag fick en stund över.
Min chef gav mig en kram innan jag åkte och önskade mig lycka till..vilka människor det finns..blev alldeles tårögd..precis som nu =)

Vi jagade länge en parkering och jag va på god väg att rymma åt andra hållet..jag ville verkligen inte veta..det va så mycket som stog på spel.
Men till slut så släpades jag in på ivf kliniken och jag dök in på receptionisten och kastade ur mig: Hur har det gått????
Hon visste inget..men hon trodde att det hade gått bra..hon hade inte hört nån annat...JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Eller vänta..hon va ju inte säkerhon visste ju egentligen inte riktigt..Gå och fråga utbrast jag!! Jag bad om ursäkt att jag va så påstridig..men mina ben skakade av nervositet.

Hon gick in på LAB och frågade personalen och de att det va ok!
Klarade båda sig?? Vi skulle få reda på mer av läkaren när det va dags.

När vi kom in sa läkaren att båda hade klarat sig men att det ena va jättefint skick så vi skulle få tillbaka den.
Visst hade vi velat ha tillbaka båda våra små men huvudsaken va att få tillbaka en och så kan det ju alltid bli komplikationer.
Läkaren sa: Du har ju varit gravid två ggr tidigare och så vill vi inte ha tvillingar..=) Vi kan ta tvillingar =)

Insättningen gick helt smärtfritt och när vi skulle titta på VUL så va det lite svårt att hitta det lilla  embryot men vi hann se den lite snabbt innan den gömde sig. Varm och mysigt ju..vill ju borra in sig hos "mamma"
De hade skalat av lite av det hårda skalet för att ge oss ytterligare en chans att få det att fästa. Va omtänksamma de är. Personalen på ivf är guld värda..de tar verkligen hand om oss hjälplösa ledsna små människor.

Vi fick prata med en sköterska efteråt och vi gick igenom allting lite nogrannare och satt och småpratade lite.
När vi gick därifrån så ville jag bara ställa mig och skrika!! Hoppa och jubla!! När vi gick in på apoteket för att hämta  ut alla mediciner så tittade älsklingen på mig och flinade stort..för jag gick ju runt som jag hade en galge i käften..jag va ju sååå glad och lycklig. Bara känslan att veta att det faktiskt finns nåt därinne gör ju att man blir aldeles varm.
Tänk att man redan kan känna att man vill beskydda den lille för allt i världen.

Har gjort allt precis som vanligt..vilat och tagit det lungt..man vågar knappt gå och kissa..tänk om den åker ut?! Näääeeee..kan den ju inte =)

Vi är så lyckliga nu!!
Hoppas att det är våran tur nu.
2009-12-02
 20:22:32

Cykeldag 20 - fortfarande ont

Jag ringde ivf imorse och de sa att allt va normal..det kunde känna såhär eftersom äggstockarna har stimulerats med hormonsprutor..jaja det är bara att bita ihop då..panodil och rumpvärme i bilen =)
#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }