2010-02-24
 17:31:11

15 bra saker med att vara gravid

Visst är det fantastiskt att vara gravid! Och, om sanningen ska fram, ganska jobbigt också emellanåt.


Hittade det här på en sida där de har listat 15 saker att glädja sig åt – eller att skratta åt när det känns motigt… 


+  Människor omkring dig tittar på din mage och kan inte låta bli att le.

–  Människor omkring dig tittar på din mage. Och kan ibland inte låta bli att klappa och klämma.

+  Rätten till större personligt utrymme, både fysiskt och psykiskt. Att ligga i badkaret i timmar, titta på tre dvd-filmer i sträck eller gå långa promenader på egen hand.
– Rätten till större personligt utrymme, både fysiskt och psykiskt. Om man bara orkade ta sig för något mer än att ligga i soffan och halvsova …

+  Du kan tacka nej till den där festen som verkar urtrist av den enkla anledningen att du är ”för trött”.

–  Du kan tacka nej till den där festen som verkar urtrist. Men när du ska gå till fester som verkar jättekul och har skaffat något glittrigt som rymmer magen ser du mest ut som en discokula, har för ont för att dansa och kan inte ens dricka dig glad.

+ Att hos barnmorskan få höra ljudet från ditt barns hjärtslag.

– Att hos barnmorskan få höra ljudet från något som låter som en blandning mellan en biltvätt och en alien.

+ Att få visa den stora, snygga magen!
– Att få visa den STORA, snygga magen! Och höra alla kommentarer från folk som, redan i vecka 23, bekymrat undrar om det inte är dags än.

+ Det är okej att lägga ner det hysteriska tränandet du aldrig egentligen gillat. Du kan lugnt välja yoga eller stilla simning i stället för spinning och styrketräning.
– Det är okej att lägga ner det hysteriska tränandet du aldrig egentligen gillat. Och snart flåsar du som efter ett maratonlopp när du förflyttar dig från tv-soffan till sängen.
 
+ Att plocka fram dammiga lådor från vinden med lek- och babysaker som din mamma har sparat sedan du var barn.
– Att plocka fram dammiga lådor från vinden med lek- och babysaker som din mamma har sparat sedan du var barn. Och plötsligt inser du att bebisskjortan som sett så gullig ut på korten i verkligheten är en omsydd gardin.

+ Att se på bilder på dig och barnets pappa när ni var barn, och fundera över vem barnet kommer att likna.
– Att se på bilder på dig och barnets pappa när ni var barn och upptäcka mindre smickrande drag hos din partner, som du innerligt hoppas inte ska gå i arv.

+ Att få gråta hämningslöst utan att behöva förklara varför.

– Att gråta hämningslöst utan att kunna förklara varför.

+ Drömmarna. Aldrig har du drömt så spännande, märkliga drömmar som nu. Kanske om människor som du träffat på tidigare i livet och om det nya liv som väntar.
– Drömmarna. Aldrig har du drömt så otäcka, kusliga drömmar som nu – de få gånger du legat så bekvämt att du faktiskt lyckats somna.

+ Att ingenting, förutom det som händer inom dig, känns riktigt viktigt. Under det sega mötet på jobbet känner du plötsligt en liten mjuk spark därinne i magen och det får dig att småle för dig själv.
– Att ingenting, förutom det som händer inom dig, känns riktigt viktigt. Under det sega mötet på jobbet känner du plötsligt en hård spark därinne i magen som får dig att lägga dig och skrika rakt ut.

+ Att leka ”Gissa vilken del det är som sticker ut nu”-leken med din partner när babyn håller på och ”möblerar om” som bäst därinne.
– Att ”Gissa vilken del det är som sticker ut nu”-leken och börja inse att allt det där ska pressas ut genom den trånga förlossningskanalen.

+ All pirrande förväntan. Som att slå ihop alla dina födelsedagar och barndoms julaftnar i ett enda stort paket.
– All pirrande förväntan. Som att slå ihop alla dina födelsedagar och barndoms julaftnar i ett enda stort paket. Och att inse att det är du som är paketet.

+ Tanken på att snart få träffa en alldeles ny liten människa.
– Tanken på att snart få träffa en alldeles ny liten människa – och du som aldrig bytt en blöja.

+ Att veta att allt det som är jobbigt – halsbränna, svullna fötter, ryggont och resten – inte varar för evigt. Och hur som helst: att slutresultatet är värt detKOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }