2009-11-30
 22:30:10

Cykeldag 19 - ont i magen

Idag har jag haft en molnande mensvärk känsla..ska det vara såhär??? Tänk om livmoderslemhinnan håller på att stötas ut bitvis så att det lilla ägget inte får en bra miljö att växa upp i.
Måste ringa upp till ivf imorgon och kolla så att allt är som det ska..vill ju inte att de tinar upp äggen och sen är inte min kropp redo.
Fy vad man ska behöva stressa över smågrejjer..

Värken är som värst nu så nu blir det sängtime.

2009-11-30
 10:18:25

Cykeldag 18

Idag va det bättre, behövde inte ta några värktabletter tack o lov. Försöker hålla mig borta från dem så mycket det bara går.
Har varit hemma hela dagen och julpyntat...det är ju 1:a advent =))
2009-11-30
 10:16:29

Cykeldag 17 - aj aj aj

Fy vad ont jag hade i undermagen idag..petade i mig panodil så fort jag klev upp. Kändes nästan som jag skulle tappa ut hela paketet. Kom på att det här är ju egentligen äggplockningsdagen, då brukar jag ju ha fruktansvärt ont eftersom de är så stora de kan bli. Jag tog ett test imorse och det visade full stegring...*suck* Jag borde ju bli glad men jag vet ju att det är substanserna i sprutan som ger utslag inte min egen ägglossning. Och så visste jag ju att vi inte fick ha sex eftersom risken är för stor för fler än 1 barn.Nu är det inte långt kvar...
2009-11-30
 10:11:24

Cykledag 16 - dagen efter Ovitrellesprutan

Visst känns det lite tungt av de förstorade äggstockarna men inte så besvärligt. Jag jobbade som vanligt och åkte sen och hälsade på en kompis som jag inte träffat på länge. Efter det åkte jag och maken hem till storasyster som för en vecka sen fick en liten bebis..mys mys. Personalen på ivf sa att jag ska försöka umgås med så mycket bebisar och småbarn som möjligt. Det skulle tydligen vara bra för behandlingen =))
2009-11-26
 21:10:15

Cykeldag 15 - dags för sista sprutan!

Ringde ivf imorse och berättade att ägglossningstestet även imorse va negativt..så nu gjorde vi upp en planering för vad som händer nästa vecka.
Ikväll kl 20.00 ska jag ta Ovitrellesprutan så att jag får ägglossning..och så fick vi sexförbud..hhrrrmmmpppfff!!
Tänk om äggen inte klarar upptiningen..då har vi gjort hela den här behandlingen förgäves..vill ju så gärna få försöka iaf..PLEASE!!! *sitter sött och ber en sväng*

På onsdag  är det dags igen..nu har vi väntat så länge på det här försöket..i mer än 8 månader så det skulle vara trist att falla på mållinjen igen.
Kl 14.00 ska vi vara där. De brukar vanligtvis ringa på förmiddan och berätta om upptiningen lyckades men jag vill inte veta.
Jag tänker jobba och hålla tankarna på annat. För när man jobbar är man glad och då har inte så mycket tid till övers för annat..och det är bra!
Så när vi kommer dit så får vi veta..peta in eller inte..hoppas och hoppas att vi får båda tillbaka. Vi hade det som ett önskemål den här gången. Men alla säger att vi är så unga hela tiden..jag känner mig inte ung i det här avseendet..men annars är jag max 26 ;-)

Så klockan 20 va det dags..jag plockade ut den hemska nålen ur förpackningen och hämtade först den STOOOORA kylklampen..heheBedövade magen och ropade på älsklingen..men han sa..ja snart..va f..n magen va ju redo. Så jag pillrade lite och sen studsade jag in nålen..guuud va mina fötter svettades och vad gör jag nu då..vågade inte trycka in vätskan..är ju hur mycket som helst och så fick jag inget rejält tag...hallåååååå kommer du????
Jag började trycka in vätska och kände hur det sved till men allt gick jättebra...
Jag klarade det själv!!!! *Jubel*

Nu blir det inga fler sprutor för den här gången..=))
2009-11-26
 20:43:20

Cykeldag 14 - Sprutdag 10

Idag va jag bara irriterad på allt..när jag skulle sätta nålen så hittade jag inget ställe där det inte kändes..men  frustrationen försvann rätt snabbt..ta tag i magen och sätt nålen..vela inte!!!
Och det gick ju bra...igen. =)
Tog ett test imorse men det visade ingen stegring..tog ett test på kvällen oxå för att vara på den säkra sidan men icke då..va svårt det ska vara att ha en kropp som fungerar..jag vill oxå vara som alla andra..vara kvinnlig..*suck*
2009-11-24
 13:43:41

Cykeldag 13 - Sprutdag 9

Idag hade jag tid på ivf kl 8 för att kolla tjockleken på slemhinnan. Hon frågade hur jag mådde när jag kom dit och jag berättade att jag kände aktivitet i äggstockarna.
När hon tittade så sa hon att det va lättare att se den här gången och att det hade hänt grejjer sen i sist. (4 dagar sen) Hon sa att jag hade svarat jättebra på behandlingen och att jag nu skulle fortsätta ta sprutan i 3 dagar till.
Alltså idag, imorgon och på torsdag.
Onsdag och torsdag morgon ska jag testa med ägglossningsstickor för att se om min kropp ger en naturlig ägglossning..jo tjena men visst..jag kan testa ;-)
Om det inte blir omslag på stickan så kommer jag att ta en Ovitrelle spruta. (äggmognadsspruta så att jag får ägglossning)
SEXFÖRBUD!!!! Annars finns risk för många bebisar..JAAAAA va roligt!!! Hahahaha!! Nej..vi börjar med en så får vi utöka senare.

Jag hade nu redan flera små äggblåsor och en ganska stor så vi ska inte experimentera på egen hand nu..
Sen ska jag ringa på torsdag igen för att planera vidare vad som händer..mycket väntan nu..

Nu är det dags för lunch..sen ska jag ta sprutan.

Tjopp tjopp..nu är sprutan tagen =))
2009-11-24
 13:28:59

Cykeldag 12 - Sprutdag 8

Imorse så va det dags att ta ägglossningstestet..och testet visade som jag redan misstänkte negativt.
Tog en spruta när jag kom hem från jobbet och det ick lika fint som vanligt. Börjar bli lite öm där jag har stuckit mig så många gånger.
Äggstocken på höger sida börjar reagera nu..känns tungt när man går :-)
Fl oxå..
2009-11-22
 19:56:56

Cykeldag 11 - Sprutdag 7

Fortfarande inga känningar i tjejmagen. Idag lyckades jag sätta nålen i magen UTAN att bedöva med is före. Det kändes inte alls. Så jag och sprutan är riktiga kompisar nu. *så kram kram på dig vännen* =))

Imoron är det dags att testa med ägglossningstestet för att se om det är dags eller inte..men som jag skrev tidigare så har jag ju aldrig fått stegring på stickan och förväntar mig inte det nu heller.
Men jag lär väl göra som det säger iaf.
2009-11-22
 10:43:07

Cykeldag 10 - Sprutdag 6

..nu börjar vi bli kompisar igen..tom så jag frågar älsklingen om jag får ta en till ;-)
Jag tar alltid sprutan i smyg nu och när jag precis är färdig då skriker jag högt:JAG KLARADE DET!!! :-)
Då kommer han springades..VA?? Har du redan tagit den?? Hehe..

Och sprutan luktar ju så gott..så jag sitter ju och snuffar på den ett tag efteråt..knäpp man är =)))
2009-11-20
 21:43:52

Cykeldag 9 - Sprutdag 5

Ja idag hade jag tid kl 10.45 på IVF för att kolla  om livmodersslemhinnan va som de skulle. Jag fick e ny läkare som jag tyckte knölade och höll på länge utan att egentligen se något.
Hon sa att mina tarmar låg i vägen och att det då va svårt att se äggblåsor mm.
Jag har aldrig upplevt tidigare att det har varit svårt att se vi ultraljuden..men jag vet inte..

Vilket fall så kom vi fram till att jag skulle spruta ett par dagar till och komma tillbaka på tisdag..alltså om 4 dagar för att se om det va nån skillnad då.

Jag skulle även ta ett ÄL test på måndag för att se att det inte gav nån stagring..HA..det har jag väl aldrig fått så varför skulle jag få det nu??
Jaja..de bestämmer =)

När jag kom hem så ringde jag in till ivf och frågade om jag kunde få behålla mina läkare som jag alltid har haft. Hon är säkert jättebra men jag känner inte henne och vet inte vad hon kan..men däremot så vet jag vad mina två andra läkare kan. Och de är förbannat duktiga båda två.

Jag tog min spruta tidigare idag..då fick jag det gjort oxå..jag va peppad på att ta den så varför vänta då ;-)

Känner fortfarande ingenting av dosen =) Eller jo jag hade ju faktiskt lite molnande värk i högra äggstocken på kvällen..jaja men det va så lite bara. Kan vara för att läkaren va där och grötade runt idag oxå.


2009-11-20
 21:35:04

Lillebror är här!!

Ja han kom fakiskt redan igår kl 22.09. Syrran ringde och berättade att det blev en lillebror och att han är jätteblond. Va sött. =) Även han brås på pappan..ljus med blåa ögon..syrran har mörkt hår med bruna ögon.
Han vägde 4,7 kg så det va en rejäl bebis.
Jag va förbi idag och kikade på honom och guuuud vilken söt liten bebis..det enda tråkiga va att jag bara fick titta på honom ia en glasdörr eftersom infektionsrisken är stor nu i och med influensatiderna.
Men de kommer hem på söndag så jag får passa på att pussa på honom då ist. =))

Välkommen till familjen gullplutten!!
2009-11-19
 21:02:21

Cykeldag 8 - Sprutdag 4

Det här går ju bättre och bättre med sprutorna. Tar den nästan med glädje..eller tja. Jag är väl inte överlycklig att ta en spruta med det funkar riktigt bra. Det läskigaste är ju att se hur nålen går in genom huden..rädd att jag ska träffa en nerv eller nåt.
Så nu har jag börjat blunda..då funkar det bättre =) Jag är så stolt över mig själv efteråt.
2009-11-19
 10:22:35

Idag är det en stor dag

Klockan 01.30 i natt så ringde min storasyster och berättade att vatnnet hade gått!! Jaaaaaaaa äntligen är det dags för lillskrutt att komma ut. =)
Så fort jag vaknade så utbrast jag till älsklingen: Tänk om det har kommit en bebis nu?!!? Hoppas hoppas..
Men inte då..har fortfarande inte hört något och klockan är efter 10 nu.
Hoppas bara att det går bra, jag vet att syrran är jätterädd..håller tummisarna stenhårt!!

Sitter nu och passar lille Sebastian eller jag dricker te och han ville spela sina småspel på datorn. Jag installerade Rasmus Nalle och Fnulles glasskiosk och så tyckte han om att spela Pingu. =)

 

Vid 18.30 idag så kom  värkarna igång ordentligt och nu har de åkt in..nu blir det bebis!! Tycker så synd om syrran..hon är så rädd över förlossningen och allt som hör till..blir så ledsen att se hur rädd och ledsen hon är. =(
Hoppas för allt i världen att allt går bra nu och att det kommer ut en välskapt liten bebis.
Jag tror att det blir en liten pojke men det det skulle vara kul med en liten tjej i familjen. Sebastians önskemål är en lillasyster =)
Vi får se vad det blir. Hoppar högt så fort telefonen ringer..är såååå nervös!!!!
2009-11-19
 10:06:01

Cykeldag 7 - Sprutdag 3

Slutade vid 17.30 idag och åkte sen och handlade en snabbis..försökte ändå vara hemma strax efter 18, då är det dags för sprutan. Idag va jag så bestämd när jag kom hem att ta sprutan så jag snabbkylde magen och sen satte jag faktiskt sprutan helt själv.
Älsklingen kom springandes när han hörde klickandet på sprutan och gav mig en stor puss. Va duktig du är!! =)
Jag fixade det helt själv!! Jippiiee!! Och det gjorde inte ens ont. =)
2009-11-17
 21:16:29

Cykeldag 6 - Sprutdag 2

Idag gick det ju ganska bra att ta sprutan ellelr det är snarare min man som sätter den eftersom jag velar så mycket fram och tillbaka. Jag kyler alltid ner magdelen litegrann innan så det är lite bedövat..sen sätter jag nålen där jag inte känner så mycket så får han sticka sen..

Tack o lov att min man inte är nålrädd..då hade hela den här behandlingen varit 7 resor värre. 

Har varit lite illamående de senaste dagarna men jag tror inte att det har nåt med sprutorna att göra..det är ju sån liten dos. Känner inget i äggstockarna..och har inte blivit blå på magen..än!!
2009-11-16
 20:40:44

Cykeldag 5 - Första sprutan tagen!!

Jaaaa nu är vi igång igen!! Den här gången ska vi bara lyckas utan att blinka =) Vi är så peppade på ett nytt försök, det är ju 8 månader sen sist vi va inne i den här karusellen. Sist snurrade karusellen så fort att vi båda va tvungen att kliva av och låta huvudet snurra färdigt..det tog 8 månader.

Jag kommer nu att spruta med Gonal-f i ett par dagar för att sakta bygga upp en naturlig slemhinna för att sen kunna göra ett frysåterförande.
Vi har 2 ägg i frysen som kommer att tinas upp och vi har begärt att få tillbaka båda två så får vi se om läkaren tillåter det.

Jag tog fram sprutan ett par timmar innan det va dags..tycker inte om när vätskan är kylskåpskall..bättre rumstempererad.

Innan man använder sprutan första gången måste man kolla att den fungerar..alltså att det kommer ut nån vätska så jag sätter den på 37,5 som är minsta dosen på sprutan för att inte slösa på medicinen...sätter på hatten och trycker till den klickar på plats.Nu är den redo att användas..Bara att ta bort plasthylsorna..

Dra sen ut änden till stecket hamnar på 37,5 så att du ser att du får i dig rätt dos..Ta ett rejält tag om sprutan och spruta ut hela mängden 37,5 till änden av sprutan når botten..

Nu är det bara att vrida till 75 som jag ska ha och aptera sprutan igen..ta ett tag om tjockismagen och sätta nålen..låt sprutan klicka till du inte kan trycka mer då vet du att du har fått i dig hela dosen.
2009-11-16
 19:20:00

Cykeldag 3 och 4

Smärtan avtog mer och mer och blödningarna började avta..tack o lov.
2009-11-16
 19:16:09

Arg och ledsen..Cykeldag 2

Samma sak inatt..vaknade ungefär vid 3-tiden  med kramp och smärtor i magen. Min man gick upp och värme vetekudden till mig och gav mig värktabletter..
Började hyperventilera av smärtan och tårarna bara rann...F....n att det kan göra så här ont!!!

Va tvungen att ringa och sjukskriva mig från jobbet :-( Tycker inte om att göra såna här behandligar som gör att jag inte kan utföra mitt jobb..
Men det är väl så..en preparerad mens gör tydligen mer ont när den kommer igång..:-(

Låg hela dagen med vetekudden och knaprade piller..kände ändå mot kvällen att de värsta smärtorna hade avtagit. Gick inte och la mig förrän kl 02.30 den kvällen. Vägrade vakna en natt till på samma sätt..nu visste jag ju att jag skulle få sova fram till morgonen eftersom det va så få timmar.
2009-11-16
 19:09:23

Mensen är här!!! Cykeldag 1

Jaha jag fick alltså gå 71 dagar innan mensen kom..och nu va den ju dessutom preparerad..guuud vet hur länge jag skulle ha gått annars..till nyår 2015 kanske.

Natten till idag va hemsk..vaknade kl 03.00 och hade jätteont i magen..som en rejäl kramp när man är dålig i magen..försökte gå på toaletten med ingen hände. Kände mig som en ballong i magen som bara blev värre och värre..suck
Fick lite brunaktiga flytningar på morgonen som fortsatte att accelerera under dagen. Smärtorna blev värre och värre och det nöp i livmodern ganska livligt.
Jag tog 3 panodil forte..när inte det hjälpte tog jag en diklofenak och nån timme senare  naproxen..hmmm..inget som hjälper ju!!

Blödningarna kom igång mer på kvällen..

2009-11-16
 18:56:55

Cykeldag 70

Börjar närma mig slutet på progesteronbehandlingen och hoppas på mensen nu. Har haft kraftiga mensvärkkänningar nu i 2 dagar och imorgon onsdag har jag bestämt att inte ta några. Tror inte det spelar så stor roll.
2009-11-16
 18:24:48

Börjar om igen

Eftersom jag klantade till det med att använda fel medicin på fel ställe så börjar jag om igen..så den 1 november började jag om igen med progesteron vagitorier 1 morgon och kväll.
Måste säga att jag fuskar lite nångång ibland..speciellt på mornarna. Har inte tålamod att lägga mig ner och ta det lungt innan jag ska till jobbet utan det blir oftast när jag kommer hem sent på em. Fy på mig!

2009-11-05
 22:10:50

Blev så arg på mig själv!!!

Jag har fortfarande inte fått min mens..jag har gått mer än 1 månad över tiden. Har pratat med ivf i omgångar och vi har u lagt upp en plan för att få igång min mens.

Jag ska ta progesteron MIC i 10 dagar och förhoppningsvis kommer mensen efter det.
Jag började för en vecka sen men sen hände en sak under helgen. Istället för de vanliga vagitorierna så råkade jag i 2 dagar peta i mig Diklofenak stolpiller?!???
Jag hade såååå ont i magen hela helgen och jag försto inte varför..nu gör jag!!

Så i söndags kväll började jag om..igen så hoppas nu att det inte har satt kroppen ur spel.

Har under de senaste dgarna haft tokmycket mensvärk och brösten är jätteömma.
Härligt med helg snart =)
#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }