2010-12-31
 17:05:21

Ronja önskar Gott Nytt År!!!

2010-12-30
 23:26:00

BVC besök idag

Idag va vi på ett nytt BVC besök, det va ca 1½ månad sen sist så det skulle bli kul att se hur mycket hon har vuxit sen sist.

Vi pratade lite om allt möjligt och bm frågade om allt va bra med Ronja. Jag nämnde att hon den senaste tiden har haft rejäl separationsångest och hon tyckte att de va lite tidigt eftersom det oftast brukar komma efter 6 månader, närmare 7-8 månader, men alla är ju olika.

Jag nämnde att vi även har börjat med tittut lekar och att Ronja tycker det är jättekul och att hon oftast kiknar av skratt. Men då är hon tidig sa hon och det är ju jättekul att få höra som förälder. Man är ju lite rädd att ens barn ska vara sen i utvecklingen eller att nåt är fel.

Bm fick iaf titta på Ronja, hon log tillbaka men när hon la handen på henne då blev hon arg. Vi bad henne titta på Ronjas axel, vi tycker att det har knakat i den ett tag. Ibland när man tar upp henne så känns det som axeln hoppar ur led eller knakar. Men Ronja har aldrig gnytt eller sagt ifrån att det gör ont så jag misstänker att de är rörliga i den här åldern, men vi skulle iaf få en läkare att titta på det lite närmare vid nästa läkarbesök i februari.

Nu va det dags att väga och mäta..spännande. Jag har tippat på 7kg och Krister 6200gr. Sists stod vågen på 5945gr och nu stod vågen på 6775gr.
Vi mätte henne oxå och sist va hon 63cm och nu 66,5cm, herregud va våran tjej växer. Hon är så lång.

Nästa besök blir om ca 1 månad och då blir det på ett nytt ställe. De har slagit ihop sig med en annan vårdcentral och flyttat til nya stora frächa lokaler..mysigt.


2010-12-28
 23:33:07

Fotosession med Ronja


Jag bara älskar att klä upp Ronja och ta massa bilder på henne, det är ju dock lite svårt att få variation eftersom hon inte kan sitta själv än.
Det gäller bara att hon är på glatt humör oxå annars så funkar det inte alls.

Tog en massa kort på henne i en söt rosa klänning med hjärtan på och hon blev verkligen sådär sockersöt som jag trodde att hon skulle bli.

2010-12-28
 15:22:06

Bebissång med moster Emma


I söndags så hade vi en sammankomst med nära och kära och åt tacos, när de flesta hade gått så busade Emma med lilla Ronja och fick henne till att sjunga sin bebissång..guuud va vi skrattade.
Det här har jag övat med Ronja sen hon va jätteliten men nu har hon blivit tillräckligt stor för att sjunga =))
2010-12-24
 01:45:18

Ronja önskar alla läsare God Jul!!

2010-12-23
 00:00:13

Väldigt mammig just nu


Ja våran lilla Ronja vill visst inte vara hos någon annan just nu än mamma och pappa.
Hon har varit såhär de sista 2-3 veckorna och det dök upp över en natt. Fattade inte varför hon plötsligt började gråta hysteriskt när farfar tittade ner i korgen och skulle leka med henne. Eller när farmor/mormor/mostrar och vänner och bekanta ville hålla i.
Vi har ju kunnat "bolla" runt henne hur mycket som helst förut utan några som helst problem. Nu kan andra än vi inte ens få titta på henne utan att hon blir arg och ledsen..hmmm konstigt?!? Ändå så sitter hon och söker ögonkontakt med andra och så fort de tittar på henne, ja då blir hon arg..lilla retsticka...hahaha!
Förut så log hon brett när nån tittade på henne.

Det jobbiga blir att hon är såhär nu när det är jul och allt. Då vill man ju ta fina bilder på Ronja med familjemedlemmarna. Det kan vi ju bara glömma. Om vi inte vill ha bilder där hon gråter då.

Jag började läsa ikapp lite av mina babymejl som ramlar in varje vecka och då stod det så här om 3 månaders bebisen:

Ditt lilla charmtroll utövar säkert sin nyvunna förmåga och ler generöst mot alla nya människor denna månad, men en mer selektiv inställning är på väg. Bebisen kan bli mer reserverad med okända människor och större sällskap.

Innan Ronja va född så köpte jag den här tröjan för att jag tyckte att den va såååå söt, men inte visste jag att jag skulle få sån användning för den..hihi!!

Mammiga lilla Ronja
2010-12-20
 22:15:58

Ronja greppar nappen


För ett tag sen började Ronja att greppa tag i nappen, vilket kan vara både bra och mindre bra. Det ser jättegulligt ut när hon tar tag i nappen och tar ut den ur munnen för att sen titta på den, vrida och sen lyckas stoppa tillbaka den i munnen. Mindre bra är väl när hon ska sova och hon hela tiden tar ut nappen för att sen hålla i den, tappa den eller kasta iväg den och sen gnälla. Det här är en jobbig procedur vid sänggåendet som tar lite längre tid nu.
2010-12-20
 14:47:47

Vad smaskar Ronja på??


Jag satt vid datorn och hör hur Ronja smaskar och smaskar. Vänder mig om och ser att hon har giraffen i munnen men vad tuggar hon på???
Aha..det lät som hon sög på en blöt bomullstuss..hahaha!!
2010-12-19
 22:39:13

Ronjas nya leksak


Ronja har just för tillfället en favoritleksak och den här fick hon av farbror Anders. Deras två pojkar har vuxit ifrån leksakerna och här tas de tacksamt emot =)
Ho tuggar och gnager och pillar och prasslar. Allt ska in i munnen, det kanske är nåt man kan äta..hahaha!2010-12-16
 10:45:58

Hur låter bebisens rumpa Ronja?


Ronja berättar hur bebisens rumpa låter nu när hon har lärt sig ett nytt ljud. Det är pappa Krister som lär henne en massa dumheter från dag till dag..hahaha!
Och ibland lyckas man få till det OCH får med det på film...hihi!

2010-12-14
 20:15:21

Plus på stickan!!!
Nejdå jag är inte gravid...hihi! Men däremot idag den 14:e dec för precis 1 år sen så va jag det..eller det va då vi fick vårat älskade plus på stickan!!

Jag kommer ihåg det som om det vore igår. Jag kunde inte sova och mitt i natten sa jag till älsklingen: Att nu är det faktiskt den 14:e så nu får jag testa!!! Upp på toaletten och preparerade med två olika tester och väntade spännande på resultatet..poff..strecket blev tokstarkt på en gång =)

Det lilla fina strecket som resulterade i våran älskade lilla Ronja..helt fantastiskt!!

Tänk att det här strecket blev en sån söt liten bebis. Puss på mammas älskling!!!
Vi firade med att åka och hälsa på IVF Kliniken i Falun idag. Vi köpte med oss en tårta och en bild på Ronja som de kan sätta upp så de kommer ihåg oss. Vi mötte Staffan i dörren och han blev så glad att se oss. Jag gav honom en stor bamsekram och hörde hur han lite generat sa ..ååh tack. Nää det är vi som ska tacka sa jag..hihi!!
Vi hann träffa alla de som har hjälpt oss att få lillskruttan..underbart att få visa upp henne och de tyckte hon va så söt. :-)

Vi nämnde att vi kommer tillbaka när det är dags igen, men det får vänta ett tag. Nu vill vi ta hand om våran lilla Ronja. Eftersom vi inte har några ägg i frysen så måste vi göra ett nytt färskförsök och det är både jobbigare och dyrare.
Vi tar en sak i taget..hehe.
2010-12-13
 13:05:25

Ronjas första lucia
Vi ska inte iväg på något luciafirande idag så vi får nöja oss med att titta på ett luciatåg på tv, tända lite ljus, dricka glögg och kanske en lussebulle eller pepparkaka.
2010-12-03
 23:45:21

En ny bebisdejt med pojkvännen


Igår va det dags igen för en ny dejt med Ronjas pojkvän..hihi. De är ju så söta tillsammans där de ligger och spanar in varandra.
När vi kom dit så fick båda lite mat sen la vi dem tillsammans i babygymmet.

Båda verkar ha hittat sina händer..söööttt!Simson har börjat stoppa allt han kommer över i munnen. Han tog tom Ronjas hand och stoppade i munnen. Varför kleta ner sin egen hand när man ta nån annans..haha!Vid nåt tillfälle tog även Simson tag i Ronjas lockar och drog lite lätt, men Ronja va inte sen på att säga ifrån..haha..guuud va vi skrattade..pluttisar!Simson är så duktig på att hålla flaskan själv när han äter..imponerande vid 3½ månad.

Senare på kvällen bestämde vi för att lägga dem på mage bredvid varann för att se hur de reagerade..
Tack Linda, David och sötnosen Simson för en jättetrevlig kväll, det gör vi gärna om :-)2010-12-03
 00:13:14

Jag är en lycklig ägare


Ja allt jagande efter dessa kulnappar från Bambino så kom jag ju över ett gäng och igår fick jag ett meddelande från DHL att jag hade ett paket att hämta.
Så idag hämtade jag ut dem...nu är de i säkert förvar och Ronjas uppväxt är trygg..hihi

Titta här..jag vet att jag är knäpp men vad gör man inte för sin lilla trollunge.
10 förpackningar med älsklingsnapparna!!

#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }