2011-04-30
 22:02:00

Sista april - Valborg


Idag brukade min älskade pappa fylla år. Han skulle ha blivit 67 i år. Vi brukar alltid äta hemma hos mamma den här dagen, jag vill inte att hon ska sitta hemma alldeles ensam och fundera och vara ledsen. Jag hade alltid dåligt samvete när jag va i tonåren och då ville man ju ut och festa med kompisarna inte sitta hemma med mamma och pappa. men samvetet slog alltid till att behöva lämna pappa på hans födelsedag. Men de tyckte ju visserligen att det va ganska skönt att bara få ta det lungt.
Pappa skämtade varje år att kungen är hans lillbror eftersom de fyller på samma dag och att alla flaggar för honom..hihi. Han va så rolig pappa. Jag älskar dig och saknar dig med hela mitt hjärta.
Jag önskar så att du hade fått träffa våran lilla Ronja..hon är ett väldigt speciellt barn. Vårat lilla mirakel ♥

Vi bjöd ut farfar så slapp han sitta hemma ensam han oxå. Vi grillade och fikade lite innan det va dags att klä sig varmt för att åka ut en sväng.

Här är Ronja med mormors papiljotter..hihi



Jag hittade ett foto på min lillasyster och tyckte vi va så lika nu när jag har klippt lugg. Ronja såg kortet och blev jätteglad. Vet inte om hon trodde att det va jag. Lite suddigt men kolla va likt..jag är 34 och lillsyster är 15 år på det här kortet..Inte undra på att jag fortfarande får visa leg på systemet. Jag fick tom visa leg när jag köpte GLÖGG på ICA Maxi i julas..Hmmm?!?



Vi brukar alltid åka ut till Österå och fira sista april och titta på brasan, men det bästa är att vara med i båtracet.
Det går till såhär: Dagarna innan så kan man åka dit och hämta ut en båt som man sen får göra om nästan som man vill..så här såg båten ut som vi fick i år..hahaha. Gud va jag skrattade när jag såg den här båten..det är ju nån som har satt fast en stackars legogubbe på piratskeppet! =)



Och så här såg Ronjas båt ut efter att vi fixat till den.



När man kommer dit så får man betala 20:- för att få vara med och så får man ett nummer på båten.
Det ska alltid finnas plats för en marchall som ska vara tänd. Sen så läggs alla båtar i vatten och så drar de oftast igång lite mer vatten för att lite skjuts på dem sen kommer de farandes och trängs. De "seglar" en liten sträcka till de går i mål en bit bort..
Såg dock inte så mycket av målgången i år för här är Ronjas båt..hmmmm. Ja vi kom ju inte sist iaf..hahaha! Men näst sist =)



Det är så mysigt när alla båtar ligger och flyter i mörkret och marchallerna brinner. Ååhhh Ronjas båt fick lite fart och kom faktiskt förbi ett par stycken.



Vi stannade inte ens för att se brasan..för det första va det såå kallt och för det andra har vi en liten tös som ska sova vid den tiden. Men lillasyster va kvar en stund och hon fick fina bilder både på brasan och fyverkerierna som jag kan lägga upp =))
Hoppas att ni hade en trevlig valborg.


2011-04-28
 17:52:00

Ronja gör armhävningar =)


Nu så börjar det hända saker i den lilla kroppen. Ronja blir allt starkare och starkare. Nu är det riktiga armhävningar. Hon har även börjat sätta i knänan..så nu är det nog inte så långt borta att hon börjar krypa.




2011-04-25
 18:28:00

Vårkänslor ♥


Ja det är verkligen helt underbart väder..varm och skönt. Så härligt att jag kunde sätta ner Ronja i gräset och hon va såå fascinerad över GRÄS?! Inte så lätt att förstå vad allt är.

En härlig vårhälsning från Ronja



Fick så söta bilder på Ronja där hon sitter i gräset och bara tittar på blommorna och alla roliga blad..men hon stoppade ingenting i munnen..helt otroligt =)








2011-04-24
 22:50:00

Påskdagen + min födelsedag


Vi brukar alltid vara hemma hos min mamma på påskdagen och då blir det en heldag med god mat och bus med barnen. I år
har vi ju en egen liten att busa med..sååå kul. =)
Pappa och Ronja knackar ägg..eller snarare pappa som försöker knacka ägg med Ronja. Tror hon är lite för liten dör det här i år..men tradition är tradition =)

 

Dags för Eric att sova sitt fm pass. Pappa Stefan tar med honom på en liten promenad..fast vänta!? Är det inte lättare ifall han ligger i vagnen..hihihi!!



Eric ute på promenad med lillasysters katt Saturnus.



Sebastian ser väldigt drömmande ut =)



Ronja leker med Stefan..klapp klapp och så upp med händerna och vinka litegrann =))







Här är smörgåstårtan som jag och mamma gjorde dagen innan..sååå god =)





När jag dekorerade tårtan så hörde jag innifrån vardagsrummet hur mamma och min storasyster skrattar..då har Eric fått tag på äggkorgen och står och knackar ägg..hahaha!



Jag fyllde år den 21 men den dagen vill jag egentligen bara glömma..det va så mycket tråkigheter och många tårar så vi bestämde för att fira mig idag istället eftersom vi ändå skulle träffa och äta och fika under påsken.

Den här tårtan har jag dekorerat alldeles själv, tycker den blev ganska så söt =)
















2011-04-23
 21:43:00

Villervalla


Ronja har fått en ny jacka och mössa från Villervalla. Tycker deras kläder är så fina..gillar att det är många färger. Ett litet barn får gärna ha randigt, prickigt, rutigt och gärna samtidigt..hihi. Det är bara sött.




2011-04-23
 20:06:00

Påskafton

Idag har vi varit hemma hos mamma och lillasyster och målat ägg och lekt. Jag och mamma har även gjort smörgåstårta till imorgon. Vi bestämde att vi i år inte skulle laga en massa mat och bara stå i köket en hel dag utan faktiskt umgås.
Tänkte att Ronja skulle få smaka broccoli igen..det va ju ett tag sen hon åt det och så har jag inte gett henne det. Jo jag har blandat i broccoli i maten men hon har inte provar renodlad broccoli..hihi. Så här såg det ut sist hon provade. Klicka här
Tänkte att det kanske kunde vara lite roligare att få ett litet träd att smaska på.



Hahaha..hon va skeptiskt. Man måste ju känna på sakerna innan man stoppar dem i munnen.



Hmm..nja..det va väl ingen höjdare, och hon skulle definitivt suga på stjälken. Blommorna va tydligen äckliga..hahaha!
Tänkt dig själv..en kall blöt broccoli..mmmmmmm!






Sen blev det dags att gunga en stund..roligt!! Knuffa på..fortareeeeeeee!!!! Weeeeeeeeeee!!!



Underbara lilla Ronja ♥



Man kan ju alltid gå på pappas skor när man inte kan gå själv.



Mamma och lilasyster satt och pysslade med äggen innan de skulle färgas..och i våran familj har vi en speciell tradition. Vi klär äggen i blommor, blad, persilja och annat och sen trär en strumpa över..jo en ren sådan =)





Titta va fina de blev =))



Klart det ska finnas färgglada ägg oxå.



Va fina de blev ♥









2011-04-22
 09:31:00

Gott med gröt..hahaha!!


Förlåt mig, jag misstog mig när jag skrev att Ronja hade haft en grötmassaker i föregående inlägg, det va ingen grötmassaker..det här ÄR!! Hihihi!!!

Det blev många skratt från våran sida..det gurglades i skålen och smetades gröt i håret..underbart =) ♥ För att inte prata om all gröt som rann från skålen.



FÄRDIG!!!





Sen blev det bada =)



Hahaha..va gullig hon är..och många roliga små ljud..eller snarare full konversation med grötskålen =)



Här gurglas det ordentligt.




2011-04-20
 11:20:00

Ronja och mamma påskpyntar


Idag har jag och Ronja påskpyntat lite. Vi tog vagnen in går kväll och skar till några björkgrenar ute i skogen och bar hem. Så idag passade jag på att klä dem med fjädrar medan Ronja sov. Det går ju inte att göra det medan hon är vaken..det får bli nästa år..hihi! Hon ska ju dra och stoppa allt i munnen nu.
Så när hon vaknade så va allt klart och guuud va hon va nyfiken..alla fina färger överallt. Jag har ju pippi på att pynta vare sig det är halloween, jul eller påsk =)



Men de här äggen som jag hängde i riset fick hon bekanta sig med..hon är så gulligt för varje gång hon får känna på nånting nytt så vågar hon knappt ta i det..lite läskigt är det nog.





Klart man måste smaka oxå =)



Ååh..vad är det här??




2011-04-20
 10:38:00

Kan själv!!!


Idag fick Ronja prova att äta gröt själv, hon skulle ändå bada efteråt..hihi! Och vilken grötmassaker..herregud!! Bebisar vet verkligen hur man kladdar..och det är ju faktiskt lite härligt att titta på.










2011-04-19
 14:31:00

Gulliga lilla unge ♥

När Ronja föddes så fick hon de här stickade kläderna från en god vän till familjen. Rada är sååå duktig på att sticka, så hon hade stickat: en mössa, två par tossor, en kofta och en kjol..allting med små bollar. Så underbart fint. Hon hade även stickat en filt med samma garn. Önskar bara att kläderna inte blir för små..vill ju att hon ska kunna använda det här länge =))
Titta va söt hon är ♥








2011-04-18
 19:23:00

Fina lilla Ronja

De här kläderna hittade jag i en kartong från när jag va liten och de är ju för söta. Tycker det är jätteskoj att klä Ronja i de kläderna jag själv har haft..det är en speciell känsla ♥




2011-04-17
 18:18:00

Ronja gungar hemma hos mormor

Nu har Ronja fått prova på att gunga för första gången, och hon tyckte nog att det va lite småläskigt de första sekunderna men sen satt hon och hoppade och försökte få igång gungan själv.

 

Man måste hålla i sig när man är liten =)



Den här va oxå tydligen väldigt god.



Det va jätteskoj det här. Men varje gång hon råkade komma för långt fram och gungan for iväg bakåt så stängde hon ögonen och drog upp axlarna..hahaha!





Hej hej!!!





2011-04-14
 11:41:00

Första lilla tanden är på gång =)

Stackars lilla Ronja. nu är det MYCKET gnäll!! Vi va ju på öppnis igår och självklart blir hon förkyld IGEN! Typiskt, det verkar som att vi alltid blir sjuka så fort vi går dit. Jag har ont i halsen och Ronja snorar värre än nånsin. Men det känns som att hon är mycket mycket gnälligare än vid tidigare förkylningar..ingenting passar lilla fröken. Hon vill inte sova fastän hon gäspar, hon vill inte äta och hon orkar inte leka. Sätter jag ner henne på golvet då blir hon jätteledsen..hmmmm?? VAD ÄR DET FÖR FEL??????



Men mamma tittade litegrann i underkäken och vad är det jag ser?!? Det är ju en liten tand på gång upp..åååhhh men stackars mammas lilla bebis. Det är ju klart att det gör ju ont.







2011-04-13
 18:08:00

Det ska börjas i tid..hihi!


Jag och Linda va iväg till öppnis idag med våra små. Och fick en sån söt bild på Simson och Ronja att jag bara måste lägga upp den.




2011-04-10
 16:31:00

Ronja är musikalisk =)

Ronja har fått lite nya leksaker och den här gången så blev det bara musikinstrument. Jag tycker ju hon ska lära sig att spela =) Och tror ni hon va intresserad? Oooohhhhh jaaaaaa! Pianot va spännande, hon trycker och petar på knappar..sen drämmer hon till tagenterna oxå.



Hon fick en xylofon oxå, men tror att pinnarna till den va mer intressanta. Gottigott!



Hon trummar för fullt..men även pinnarna till den här smakade smaskens..hihi!




2011-04-07
 14:36:00

Står och gungar


Ja nu har Ronja börjat ta sig upp på "fötterna"?? Haha..så sött. de flesta står ju oftast och gungar på knäna, men inte våran lillfröken..när hon har trasslat in fötterna, står hon och gungar och kommer absolut ingenstans..eller nja..hon ramlar framåt ibland lite småklumpigt. Fast mamma är ju snabbt där och tar emot..hehe!



Ååhh hej!!!




2011-04-07
 13:32:00

Enkel köttfärssås

Jag gjorde en enkel variant på köttfärssås med blandfärs (för att öka på fetthalten något) lite purjolök, vitlök och krossade tomater. OBS!! Kolla att tomaterna inte innehåller salt, det är väldigt olika beroende på vilket märke man köper.



Hacka purjolöken och vitlöken och lägg i en kastrull med blandfärsen..häll på vatten så att det täcker.



Låt alltsammans koka i ca 15-20min till färsen är helt genomkokt. Blanda sen i tomaterna.



Låt det koka en liten stund till..



..och mixa med stavmixer till den konsistens du vill ha. Lägg i en klick med smör oxå.



Jag serverade köttfärssåsen med purjolökspotatis.



Ronja va inte förtjust över den här maträtten, säkert för att den är lite kornig..eller så gillade hon inte purjolök/vitlök. Svårt att säga varför, men hon åt lite iaf =)


2011-04-06
 17:46:00

Sötaste lilla tjejen ♥





2011-04-06
 16:09:00

Bebisglass till Ronja


Idag gjorde jag en keso och bananglass till Ronja. Har fått ett tjockt häfte från storasyster med massor av barnmatstips..så nu fick det bli lite lyx till mellanmål.

Frys in en väl mogen banan i ca 2-4 timmar..jag tror att jag hade bananen inne i frysen ca 2 timmar och det gick bra det oxå.

Mixa keso tillsammans med bananen i en matberedare. Jag pudrade på lite kardemumma, kanel och ekologiskt vanlijpulver oxå. Klart!







Det blev sååå gott, och Ronja tyckte om det. Det här är första gången som hon fick smaka nånting väldigt kallt så det blev lite grimaser först, men sen gick det ner av bara farten.




2011-04-06
 12:53:00

Underbart leende


Ronja leker i sitt rum och jag lyckades verkligen fånga de där underbara små leenden från henne.









Det här är Ronjas första bil..klart hon ska leka med bilar och speciellt blåa..lika fin som mammas bil ;-)





2011-04-03
 14:39:00

Vuxit ur sin korg


I början när Ronja va en pytteliten bebis så fick vi låna den här korgen av min storasyster. Den har nog varit den bästa presenten vi har fått låna. Ronja  har verkligen använt den dag som natt. Och det har ju varit perfekt för mig att jag aldrig har behövt bära runt på henne pga min nackskada. Vi är lyckligt lottade att hon faktiskt har velat ligga själv och sova..inget gnäll så man måste bära runt på utan det har bara varit att lägga ner henne.

Nu har vi ju ingen nytta av korgen längre eftersom hon har vuxit ur den och eftersom hon sitter själv så kan hon ju med lätthet tippa korgen.
Så innan vi gav tillbaka korgen till syster så va jag ju bara tvungen att prova att lägga Ronja i den..
OJJJJJ!!! Nu fattar man hur mycket hon har vuxit =)



Va trångt det va härinne..inte som jag minns det..?? Hihihi!!!



Titta! Jag kan sitta själv nu..och se över kanten..vilken utsikt!!





Jag har blivit såå stor!! =)




2011-04-01
 21:19:00

Dagen innan dopet


Förberedelserna är igång och det är mycket som ska hinnas göras iordning. Den här veckan har det blivit mycket bakande och handlande, men idag kom mamma över för att göra smörgåstårta och jag bakade de vanliga tårtorna.
Krister åkte iväg en stund på fm med Ronja så att jag skulle kunna få lite mer gjort och så fick han inhandla de sista sakerna.

När de kom hem till lunch va det full fart på Ronja. Hon älskar att leka med sin krypboll och nu får hon ut mer av den. Ibland så rullar bolln rakt på henne och då ser hon så förvånad ut stackare..hihi!



Pappa och Ronja i badrummet..finns det nåt mysigare än en liten naken bebis =)



Pappa och Ronja läser bok tillsammans.



Sötaste bebisen nånsin!! ♥




Bilder och recept på smörgåstårtorna och de vanliga tårtorna och lite annat smått och gott kommer att finnas på min nya blogg som jag har tänkt öppna inom kort. =)


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }