2012-01-30
 20:50:00

Tittar på sina favoritprogram

Smög in i vardagsrummet och passade på att fota Ronja i smyg..klart hon upptäcker mig =)
I efterhand när jag satt och tittade på de här kortet så slog det mig att hon är en kopia av min storasyster när hon va liten. Ronja är skrämmande lik moster Mayo ♥












2012-01-30
 20:34:00

Ronja målar

Ja det här är det bästa för att hålla Ronja sysselsatt medan jag lagar middagen istället för att hon ska kretsa runt mina ben och dra mig i byxorna. Härlig den där varianten då hon knölar sig in mellan mig och diskbänken och sen skriker förbannad för att det är trångt om plats..hahaha!

Duktiga Ronja som målar så fint =) Lite på pappret och lite på brickan och så lite i munnen..man måste ju smaka om det smakar gott oxå..=)







2012-01-30
 08:23:00

Dags att gå till dagis =))

Ja nu är det måndag igen och det är dags att gå till dagis. Ronja är inte långsam med att hämta sina skor så att vi kan klä på henne. Hon tycker det är jätteskoj att få vara där och leka med de andra barnen.

Först en titt i spegeln..hihi!



Och på ryggen har hon sin nya fina ryggsäck från Skip Hop
Ha det så bra idag älskling ♥ *Vinke vink & puss & kram*




2012-01-29
 21:05:00

En glad men trött liten Ronja efter badet

Åh så glad och mysig =))



Tror det är dags att lägga dig lillstumpan =)




2012-01-29
 20:53:00

Härligt i snön!!

Vi pälsade på oss en sväng idag oxå och traskade ut med Ronja. Hon måste ju få leka av sig =) Och idag hade vi med oss moster Emma oxå..hon fick stå för fotandet =) Blir så arg på min nackskada för jag vill oxå vara med och åka rutschkana med Ronja och åka i backen..men men jag får ta det lungt och stå nedanför och hurra och klappa händerna. =))

Gungaaaa!!!!





Nej men Ronja, dagis är stängt på helgerna..du får komma in där på måndag =))



Lillfisen som tycker det är så skoj att vara där =)



Nu ska vi åka i backen!!!



Vad glad hon är..det är ju roligt det här =)))





Titta jag kan åka själv =))








En gång till. Jag kan gå upp själv =))



Oj, jag ramla visst..hjälp mamma!!!!





Pappa och Ronja åker på ett liggunderlag som fanns där..då gick det undan.





Sen fick pappa åka bildäck, men den här gången utan Ronja.





Det va visst lite halt här..kommer INTE upp själv!!!



Nu åker vi lite till..åh hej!!





Jag kan prova gå upp själv..häpp..gick visst inte så bra det här!



Nu går vi hem och tar lite mellis =)








2012-01-29
 16:06:00

Jag kan själv!!

Den här tröjan är ju för underbar..hahaha! Och det passar lilla fröken helt perfekt nu när man inte får hjälpa henne så mycket som man har fått göra förut.

Här har hon klivit i moster Emmas ena stövel.



Stör mig inte, jag vill vara ifred när jag..läser en tidning..



..eller utför lite andra privata saker som jaghelst håller för mig själv..=))










2012-01-29
 13:54:00

Pojkflicka eller bara ett vanligt barn =)

Ja det är väl härligt när man kan klä sitt barn i vilka kläder som helst. Här hemma blir det visserligen mycket rosa och lila för att vi tycker om de färgerna, men jag älskar även att klä Ronja i jeans och nån lite pojkigare stil på tröja, jacka eller vad det nu än är. Den här jackan hade jag när jag va liten och de fina jeansen och tröjan kommer från kusinerna. Älskar den här tröjan från Dunnis =)







Tycker det är så gulligt oxå när man ser pojkar komma i rosa kläder..finns en liten pojke på Ronjas dagis som har hello kitty tröjor, rosa mockasiner och vantar..sååå sött =)) Rosa är ju bara en färg..fram med alla färger till alla barn!!!
Sen kan jag tycka att det är jätteskoj att inreda i lite prinsesstil i hennes rum..jaja jag är väl kluven får ni tycka..jag gillar ändå det mesta =))


2012-01-29
 10:40:00

En äkta trollunge..hihi!! =)))

Ja nu förstår jag verkligen varför vi kallar henne för trollunge då och då..titta vad jag möttes av när jag kikade ner i sängen imorse..hahahahaha!!!! hur har du sovit Ronja..på huvudet eller?? Hahahahaha!!!!
Ååh va underbart!! =)))








2012-01-28
 12:30:00

Hörlurar med musik i..oj så skoj =))

De här lurarna brukar vi ha när vi klipper gräsmattan mm och eftersom det är musik i så tänkte jag att det kanske skulle vara kul för lillskruttan att prova.
Hon blev så glad och började direkt dansa till musiken..härliga unge =)






2012-01-27
 21:18:00

Vårat lilla spöke

Jag visste väl att det spökade här hemma hos oss..saker som bara försvinner och så tittut dyker de upp igen..som mitt körkort ex...
Snälla lilla spöket kan du trolla fram det igen =))





Nä men det va ju bara söta lilla Ronja under en filt ♥






2012-01-27
 21:08:00

Egen step-up bräda på rummet..hihi!

Jag köpte ett golvpussel til Ronja strax före jul, men hon har egentligen inte fått det än även om den just för tillfället ligger på golver i hennes rum efter att hon har dragir fram  den ur garderoben. Hon vet ju egentligen inte vad det är så hon kan få den senare när hon har nytta av den =)

Just nu har det blivit en step-up bräda som hon hoppar upp och ner ifrån och tjoar hejvilt. Det tycker hon är jätteskoj!





Och det går ju lika bra att klättra upp på en kartong och hoppa ifrån. Tur det är så låga höjder än..och förblir på den höjden.








2012-01-27
 15:30:00

Pappa hämtar lillskruttan på dagis

Idag va det pappas tur att hämta Ronja på dagis..det är ju såå skoj att få smyga in och titta va hon har för sig..och så blir hon så glad när man kommer.

Jag stod och tittade i fönstret när de kom gåendes =)) Kunde ju inte låta bli..hihi!



Hej hej min lilla älskling ♥





Välkommen hem, har du haft det bra på dagis idag?




2012-01-23
 20:06:00

Men vilken pannkaka!!!

Inte riktigt min dag idag. Hade planerat så fint att jag skulle prova göra en ny ugnspannkaka med kassler och bladspenat. lät hur gott som helst..men det gick verkligen sååå fel!!!
Jag är känd härhemma för att inte kunna göra pannkaka..smeten blir fel, jag kan inte steka dem osv, MEN ugnspannkaka kan jag då göra!!! Eller..??



Tärna kassler..



..och tina bladspenaten..



Lägg allt i en smord ugnsform. Och in i ugnen....F....N!!! Efter 10 minuter när jag tittar in i ugnen och ser att pannkakan inte reser på sig som den brukar göra så komer jag på att jag har helt glömt av att knäcka i äggen..utan ägg blir det inte så mycket pannkaka....ååååhhhhhhh!!!



Så jag bestämde mig för att göra en ny omgång och eftersom jag varken hade bladspenat kvar eller fina bitar av kassler så gjorde jag ugnspannkaka med kanel och sov´ceräpplen istället. Det är oxå gott..serveras med lite lättvispad grädde =))






2012-01-22
 21:53:00

Pappa ♥ Ronja ♥ Bus i snön!

Krister gick ut med Ronja så att jag kunde få lite egentid och koppla av några minuter. Och för att Ronja skulle få leka av sig litegrann..blir så trist för henne att bara vara inne. Men när jag vinkade åt dem i fönstret så kände jag att: Näää jag vill oxå vara med ute och leka..så jag kastade på mig kläderna och tog med mig kameran ut..kanske kunde få nån bild på dem utan att de ser mig..hihi



Krister har fått syn på mig..



Titta Ronja!!! Vem är det där?



Ahhhhhh Mammmmmmmaaaaaaaaaaaaa!!!!!





Älskade Ronja ♥  Hon blev jätteglad när hon såg att jag oxå kom med ut. Vilken härlig bild!!!







Kom då Ronja, vi ska gå till backen och åka!!



Pappa och Ronja i full fart..ååhh va hon tycker att det är skoj!!









Åka igen och igen och igen!!!





Vänta..jag kan åka själv..gick lite segt men det är lika bra..ingen hjälm = ingen fart!



Tjoohooo!!!



Nu är det dags att gå hem igen Ronja.










2012-01-22
 16:38:00

Mellis är gott!


Idag fick Ronja prova kräm för första gången. Det är ju egentligen inget jag vill att hon ska lära sig att äta varje dag till mellis, mennu hade vi kvar sen vi va lite klena i magen för nån dag sen så då passade det bra. Och sen har Ronja ätit lite klent de sista dagarna så det fick bli hallonkräm idag.
Hon va väldigt skeptisk till i början och vägrade att smaka, men sen försvann allt i ett nafs.





Efter en timme blev det lite banan oxå..en til Ronja..och en till pappa..hihi!














2012-01-21
 17:34:00

Fisher price zoo talkers


Ronja fick det här roliga leksaksträdet med fina zoo djur att leka med av oss i julklapp. Och hon tycker det är jätteskoj att placera de olika djuren på röstplattan och höra hur de låter.
Hon låter dem åka rutschkanan och leker med dem uppe i trädet.








2012-01-21
 12:30:00

Hihi..vilket statiskt hår!













2012-01-20
 22:57:00

Inskolning på dagis..dag 8

Idag har Ronja varit på dagis från kl 8 till 15 eftersom jsg skulle på ett möte kl 13. Men då jag har legat i sängen hela dagen för svår huvud/nackvärk så har jag bara tagit mig till dagis och tillbaka till sängen.
Mötet flyttade vi till ett senare tillfälle.
Ibland har man lyxen att få bara ligga ner och sova bort smärten när den är som värst. Jag har ju t idigare tagit hand om Ronja oxå..eller akut ringt nån familjemedlem som har varit tvungen att ta sig hit..eller ringt hem  Krister.

När jag hämtade Ronja så hade de precis ätit mellis och idag hade de lekt korvkiosk..så de hade  ätit korv med bröd. Va gulliga de är som leker med barnen..de hittar på så mycket skoj med dem =)

Nu tyckte iaf fröknarna på dagis att Ronja va inskolad och klar..redan sen ett par dagar tillbaka..allt fungerar jättefint, hon äter och sover och är social och leker med de andra barnen, så nu kör vi på med andra ord =)))


2012-01-19
 20:57:00

Inskolning på dagis..dag 7

Idag har Ronja fått prova att äta frukost på dagis..så jag lämnade henne kl 8 och vinkade hej då. Hon är så söt, för så fort vi kommer dit och jag släpper ner henne på golvet så vänder hon sig om och vinkar och ropar Häääädåååååå!!!! Det är så man smälter ♥
Hon verkar redan förstå att mamma och pappa lämnar henne så hon får leka med kompisarna och ha roligt, men att vi alltid kommer och hämtar henne efter ett par timmar.

Jag passade på att åka ner på stan idag för att leta reda på ett par galonvantar till Ronja. Det kan tydligen vara riktigt bra att ha när det är regningt och slaskigt ute.
Hittade ett par på Stadium efter ett tags letande. De hade tom en extra hållbar "söm" mellan tummen och pekfingret..perfekt! CHECK!!





Inne på Kappahl hittade jag den här supersöta mössa som jag bara inte kunde låta bli att köpa..älskar ju mössor med små öron på =)))








Idag blev det allstå premiär för att äta frukost, hon åt väl sisådär, men det kommer nog säkert oxå att bli bättre dag för dag. Imorgon blir det samma visa bestämde vi oss för. 8-15 så att jag kan smita iväg på mitt möte kl 13.


2012-01-18
 20:50:00

Inskolning på dagis..dag 6

Idag utökade vi dagistiden ytterligare, nu va det dags att prova på att äta mellanmål efter sovstunden oxå, så nu fick hon vara där från kl 9-15 och även idag har allting gått jättebra.
De leker för fullt och hon både äter och sover. Jätteskoj att hon får vara ute och leka oxå (när detär för kallt så stannar de inne) Vi har ju tyvärr inte varit ute så mycket och lekt när hon har varit hemma med mig.

På fredag ska jag iväg på ett möte kl 13 så jag funderar på hur vi ska lösa det då..om det kanske är bättre att jag lämnar henne efter lunch och sovstund, men men jag får prata med personalen vad de tycker är bäst för henne.

Själv har jag varit hemma de här dagarna och städat, sorterat undan papper och lagt tidningar på plats. Vikt in tvätt och strukit fast namnlappar på hennes kläder. ALLT ska märkas!!!
Jag köpte hennes namnlappar på Nordic Print och de verkar sitta riktigt bra, och så är de inte så jättestora heller.

Klicka på bilden för att komma till Nordic Print





När vi kom hem blev det lite bus och tv soffan för Ronja. Hon är helt utschasad och vill inte hellre än att sjunka ner i sin mjuka fotölj med napp och kanin och titta på skrållan, pippi eller baby einstein.
Här plundrar hon mammas kameraväska =)



Senare åkte pappa iväg på konferens så vi blir ensamma hemma i två dagat..tråkigt =(
Men ikväll blev det fiskgrätäng med bladspenat, parmesanost och en massa mos..passar på att äta fisk när Krister inte är hemma eftersom han inte gillar fisk. 


2012-01-17
 16:22:00

Inskolning på dagis..dag 5

Idag har Ronja varit på dagis från kl 9 till 14 så att hon hann äta både lunch och sova. Avlämningen va som vanligt inga problem..hon vinkade av oss och gick in och lekte med de andra barnen. Och jag som trodde att jag skulle gå grinandes hem varje daghar inte fällt en tår. Det känns så himla bra det här.

Personalen är hur gulliga som helst och tar verkligen hand om dem, de är alltid jätteglada och tillmötesgående. Och de har ve rkligen tagit sig tid att lära både oss och Ronja.

Lunch hade hon ätit idag men när de skulle sova så va det inte lika roligt och tydligen långt ifrån mot hur det brukar vara hemma. Vi lägger ner henne hemma i sängen, säger godnatt och går ut, sen sover hon!
Här hade hon suttit på sin madrass och storgråtit, klättrat på fröken och fortsatt att gråta. Så till slut  så fick fröken och Ronja går ut så att de andra barnen kunde sova. Ronja fick prova att sova själv i rummet bredvid tillsammans med fröken..och då hade hon tillslut somnat och sov i ca 30 min.

Så när vi kom hem idag så f ick Ronja sova en timme till annars så orkar inte hon hålla sig vaken till kl 19 då det är läggdags.
Imorgon blir det samma vis igen..9-14. Få se om det går lättare att sova då, nu när hon vet vad hon ska göra där inne på madrassen ;-)


2012-01-17
 15:29:00

Inskolning på dagis..dag 5


Idag va Ronja på dagis mellan 9-14 igen och det har gått bättre med både att äta och att sova. När vi kom dit på morgonen så va alla barn redan på väg ut för att leka så det va bara för lilla Ronjan att hänga på ut, hon va ju redan påklädd och klar. Hon fick på sig en reflexväst och hjälm, sen va det bara ut och tjoa runt.
Jag och Krister vinkade till henne och sen gick vi. Krister åkte till jobbet och jag gick in och gjorde färdigt familjeboken.

När jag gick därifrån så såg jag Ronja ute och försökte smita förbi..men aj då hon såg mig. Mammaaaaaa!!!!???!!!! Jag vinkade och gav henne en slängkyss sen traskade jag hemåt. =) De va precis på väg att sätta sig för att äta lite frukt..va mysigt de verkar ha där nere. Jag är så nöjd över att hon fick plats här.

Kändes ju lite skumt att komma hem och det va helt tyst, ingen Ronja som busar och far runt, ingen Krister som jag kan prata med..och ingen Sotis *snyft* Jag som hade sett fram emot att han och jag kunde få lite kvalitetestid tillsammans nu när lillskruttan började på dagis. Men han har det bra där han är nu, tillsammans med sin bästa vän Rasmus. ♥

Klockan 14 gick vi och hämtade henne och en fröken småskrattade lite över Ronjas gulliga beteende vid sovstunden..då hade hon satt sig på sin madrass med snuttisen kanin och två nappar och så satt hon och tittade på de andra barnen medan hon bytte den ena nappen efter den andra..och så höll hon på en stund innan hon tryckte upp snuttis i ansiktet och la sig ner och somnade =) Idag sov hon 50 min..jippieee!!! Framsteg =)
Hemma sover hon visserligen mellan 1½ timme till 2½ timme, men det kanske blir längre allt eftersom.


2012-01-16
 12:36:00

Inskolning på dagis..dag 4

Idag så gick jag ner själv med Ronja då pappa hade ett möte kl 9. Och även idag skulle Ronja vara där mellan kl 9-11, men idag  gick jag bara med in och lät personalen ta hand om henne redan i omklädningsrummet, sen vinkade jag av henne och smet ut. Ronja vinkade glatt och ropade Hääädåååå!!!! Sötunge!!! ♥ ♥ ♥

Jag gick inte hem utan gick in dörren bredvid (personalingången) för att sätta mig och göra Ronjas familjebok. En bok där man klistrar in bilder på alla i familjen så att barnet kan ta fram och titta i om de skulle vara lite ledsna.

Strax efter 10 åkte jag iväg till Lidl för att köpa mysstrumpor till Ronja innan jag åkte för att hämta henne kl 11.

Även den här dagen hade gått jättebra. De tycker att Ronja är väldigt framåt och tar för sig och öppen och glad Va härligt att höra.

Redan dag 1 kom det fram en liten tjej och frågade oss: Var är Ronja? Va gulligt, hon har redan fått kompisar att leka med =) Och jag fick ett armband från en liten kille..måste va härligt att jobba med de små.

Imorgon blir det premiär för Ronja att äta och sova på dagis..ska verkligen bli spännande att se hur det kommer att gå.

De här va strumporna köpte jag till Ronja..underbart varma och sköna och perfekt halkskydd.









Jag köpte även den här taklampan till Ronjas rum, tyckte den va jättesöt, fast den hade en väldigt knepig upphängnad så den passar nästan bättre att ha som en vägglampa.



Vi hade resten av dagen till mysmys och lek. Ronja varvade ner en stund på em med lite nappar och tv-tittande.



Och dags för lite mellis





Vid 4 tiden gjorde vi en ny spännande juice tillsammans. Den här gången med äpple, päron, röd paprika, färsk broccoli och morot..mums!!




2012-01-15
 21:33:00

Älskade lilla barn ♥

Vi tycker så mycket om dig ♥




2012-01-15
 21:12:00

Bygga koja och hemgjord juice


Vi har haft en riktig mysdag idag, bara varit och hemma och tagit det lungt, men framåt sen em började Ronja bli uttråkad och trött..så vad gör man då? Jo man bygger en koja och sen låter man pappa och Ronja busa runt ordentligt..hihi!





Dags att vara med och göra nypressad juice. Ronja är så duktig och hjälper till att ge mig grönsaker och frukt som vi pressar tillsammans.





Mera bus!!









Och lite avslappning.








2012-01-14
 20:30:00

Myspys belysning i Ronjas rum =)

Vi satte upp Ronjas fina tavlor och städade undan allt  smått som hon har haft i sitt rum..babyleksaker och lite annat smått och gott.
Riktig myspysbelysning i både rosa och grönt.





Hennes fina blomlampor från Ikea, som hon visserligen sliter bort gång på gång..alltså klämmorna som håller sladdarna på plats..busunge!



En stjärngardin som jag satte upp strax innan jul, men den får sitta där ett tag till..ge så mysigt ljus därinne.
Och så har vi satt upp en svart rullgardin..perfekt när hon ska sova så den inte släpper in nåt ljus. Då sover hon bäst!



Dags att sova stumpan?



Jag vill sova mamma!!! Släpp in mig i min säng!!




2012-01-14
 14:31:00

Ut och leka i snön

Helg och inget dagis, tist att bara sitta inne tycker Ronja som gick och hämtade sina skor och overallen, sen va det bara att knata ut i snön och leka.









Hejdå mamma,  vi kommer snart tillbaka =))



Då kan jag passa på att dammsuga eller göra nån annan nytta härhemma =))



2012-01-14
 12:19:00

Älskar att leka med vatten =)

De första dagarna när  vi har hämtat Ronja så har hon varit i deras vattenrum och plaskat. Ibland har de förkläde på sig eller så får de stå i bara blöjan och leka..härligt =)) Hon älskar det!!

Och givetvis har hon börjat stå och hänga vid badrumsdörren här hemma, för där inne kan man ju oxå leka med vatten..hihi! Hon kommer ofta och tar tag i mamma och pappas finger och drar med oss till badrummsdörren och sen kvittrar hon som en liten fågel för att göra sig förstådd..hahahaha!

Släpp in mig!!!








2012-01-14
 12:01:00

Fina 3D tavlor i Ronjas rum


Nu äntligen har jag gjort färdigt Ronjas tavlor. Tar ju ingen tid egentligen , men har bara inte fått för mig att göra dem. Men nu äntligen är de klara och uppsatta på hennes vägg =))
Titta va fina de blev!!




















2012-01-13
 13:47:00

Inskolningen på dagis fortsätter..dag 2 & 3


De två sista dagarna har allt gått förvånansvärt bra, när vi har kommit till dagis så har hon bara lämnat oss och smällt in tillsammans med de andra små vildbattingarna =))
Vi har suttit på avstånd och tittat hur hon leker..nån va fram till Ronja och petade och småknuffade på henne.
Det är svårt att som förälder inte vara framme direkt och skydda henne, men det gick bra..hon är duktig på att säga ifrån själv..hihi!

Redan dag 2 så gick jag och Krister in i personalens fikarum och satte oss i ca 1 timme för att se om det skulle gå bra för Ronja att leka själv. Hon fick följa med oss in med en fröken och så sa de hejdå till oss och gick ut i lekrummet igen. Det gick verkligen hur bra som helst =) Hon är så duktig våran lilla tjej!

Och fredagen så fick vi vara med på julgransplundringen. Då samlades alla barn från alla avdelningar på ett ställe och så blev det dans och sång. Men där ville inte Ronja vara med alls..utan hon sprang ut i ett annat rum och lekte istället. jobbigt när det blev sååå många fler barn och så va det i en helt annan sal oxå..och så va vi ju på inskolning. Sen kom tomten oxå och delade ut glass till alla barn. Ronja fick smaka oxå men det va inge gott. Hon har ju inte ätit glass förut =)

De här tre dagarna så har hon inte ätit lunch där eller sovit, det bli nästa vecka vi utökar med sånna saker =)

Så än så länge är vi helnöjda med hennes inskolning. På måndag kommer jag att lämna henne själv då Krister har ett möte.


2012-01-11
 12:21:00

Idag har Ronja börjat på dagis =))

Idag kl 9.00 va det dags att börja inskolningen på dagis/förskolan här i närheten. Vi hade turen att Ronja fick plats på hemmaplan. Det två minuter att gå till dagis så det är verkligen lyxigt =)

När vi kom in i lokalerna så tittade Ronja runt försiktigt var hon hade hamnat och de andra barnen kom fram till oss och frågade oss vilka vi va. Så söta de är. Så vi presenterade oss att det här va Ronja som skulle börja hos dem och att vi va Ronjas föräldrar.

Efter bara ett par minuter så försvann Ronja in i en av rummen och satte sig på en stol där det fanns trolldeg. Det satt några andra barn där oxå och degade så en av fröknanra hjälpte Ronja att baka lite..det va tydligen jätteskoj.

Sen bar det iväg in i ett annant rum där det fanns fullt med kussar, leksaker och en rutschkana..den va jätteroligt att åka i =))

När klockan började närma sig 11.00 så va det dags att börja dra sig hemåt för att göra luch och lägga litta tröttisen. Ojojoj va hon har haft skoj..det här kommer gå finfint tror vi.


När vi kom hem så gjorde jag en rosa trolldeg så vi kunde fortsätta att dega och det va roligt..en liten stund iaf.









2012-01-10
 19:30:00

Rädd för dammsugaren

Den senaste tiden har vi märkt att Ronja har blivit rädd för dammsugaren igen. När hon va mindre blev hon jätterädd när vi tog fram dammsugaren och nu räcker det att jag säger. Ska du hjälpa mamma att dammsuga för att hon ska börja bli orolig och så springer hon direkt och ställer sig i hörnet inne i köket.

Sist när pappa dammsög så fick Ronja ha på sig hörlurarna =))



..men hon gick ändå till sitt rygga ställe =)





Eller så brukar jag och Ronja gå in i hennes rum, stänga dörren, slå på lite glad barnmusik och dansa och leka medan pappa dammsuger.



2012-01-09
 20:49:00

Äta med sked =)

Det bara bättre och bättre att äta med sked, men jag märker ju att när hon inte får i sig maten tikllräckligt snabbt, då tar hon till händerna och slevar i sig friskt..hahaha! Jaja det får man när man är liten och hungrig. Huvudsaken är att man får i sig maten =)



Ska uppfinna en sked som roterar och lägger sig rätt så inte maten åker ur skeden igen, hopplöst med fil och soppa än så länge =)






2012-01-09
 15:42:00

Underbar dress med små öron

Den här mjukisdressen köpte jag för ett tag sen och då va den alldels för stor..men tänk va fort de växer i nästa storlek. Nu har hon redan 89/92 utan problem. Alla 80 kläder måste snart arkiveras. Lite småtrist att arkivera fina kläder men å andra sidan är det ju jätteskoj att få köpa nytt till henne.



Den här tycker jag är extrasöt då den har små öron..jag älskar små öron på alla mössor och huvor =))






2012-01-06
 15:34:00

Favoritmössan!

Ronja älskar att spegla sig och klä ut sig. Skor är tydligen oxå jätteskoj som man kan knata runt i. Men den här mössan är en av hennes favoriter. Tror det är färgerna på den. Pappas monster-mössa =)




2012-01-06
 11:21:00

Mamma..katten?

Imorse när vi vaknade så gjorde Ronja en sak som fick mig att börja gråta. Hon gick fram till Sotis kattbur där hon såg honom för sista gången igår innan vi åkte och så gick hon och hämta sitt mjukisdjur (en svart katt) och öppnade buren och så la hon in den och stängde. Åååååhhhh va tårarna rann på mamma. Förstod hon vad vi gjorde igår..eller saknade hon Sotis..hon är ju inte ens 1½ år.







Jag som ville att hon skulle få växa upp med ett djur hemma..det har varit oerhört viktigt för mig att ett litet barn får lära sig hur man hanterar ett litet djur och att visa kärlek till den och klappa snällt mm. Samt att det är ju underbart mysigt med en kurrande misse. Sotis har aldrig och skulle aldrig göra illa Ronja. Han va den perfekta kissen ♥
2012-01-05
 22:51:00

Ljuset är tänt för Sotis ♥

Jag saknar dig så det värker i hela kroppen!! =(




2012-01-05
 20:23:00

Min älskade lille Sotis ♥

Idag fick jag ta förväl av en kär familjemedlem Sotis. Det va bland det svåraste jag har gjort. Att titta in i hans ögon när han sakta försvann ifrån mig va oerhört jobbigt. Älskade Sotis, du har varit hos oss i snart 13 år och stöttat vid min sida gång på gång när jag har varit ledsen. Tröstat mig vid motgångar och sorg, hållt mig sällskap alla kvällar och nätter jag har varit ensam och rädd.
När vi genomgick två missfall och jag va som mest nere så fanns du kurrandes vid min sida och nu finns du inge mer. Saknaden är enormt stor, du tog upp en stor del av mitt hjärta och nu har du lämnat en stort hål. Jag känner mig tom. Trots att jag har en jättefin familj så känns det att det saknas nån..och denna någon är du min lille vän.
Tycker jag hör hur du knastrar på torrfodret, dina steg i trappan och på golvet, när du hoppar in genom kattluckan och dina skrapande små tassar strax innan du skulle dricka vatten i glaset jag ställt ner åt dig på golvet. Du ville alltid dricka ur mitt glas vid maiddagen och jag skämde bort dig med att kasta små kycklingbitar till dig när jag åt min mat.
När jag stod ocjh lagade mat och väsade knivarna, ja då visstre du att jag skulle skära kött och då va du snabb att komma fram och tigga.
Ditt jamande va enormt härligt och väldigt unikt..jag skulle känna igen dig bland tusen andra katter. =)
När jag gick in i badrummet så jamade du högt och ville att jag skulle släppa in dig så du kunde hoppa upp i handfatet och dricka vatten.
När jag låg i soffan och slöade så hoppade du alltid upp på min mage och kurrade..på kvällen när vi skulle gå och lägga oss så va det alltid pappas mage du somnade på.
Jag kommer verkligen att sakna att du alltid kände igen min bil på många meters avstånd och kom springandes för att välkomna mig hem, eller när du alltid följde med till brevlådan för att hämta posten.

Jag saknar dig så mycket så det värker i hela kroppen. Du har varit sjuk ett bra tag och det va dags för dig att få somna in. Hoppas att du har det bra där du är nu och att då får återförenas med andra änglakatter uppe i himlen.

Vila i frid älskade lille vän ♥ Mamma & Pappa älskar dig!




 
2012-01-04
 18:20:00

Hallå Ronja, hör du mig??

Nä mamma jag hör inte..jag har lurarna på mig!!! Lalalalalalala!!!





2012-01-03
 21:27:00

Bada i bubbelbadet hos kusinerna =)

Idag har vi varit hemma hos kusinerna och busat. Nu när Ronja har blivit lite större så kan hon ju hänga på lite mer. Va mysigt att se alla våra tre älsklingar sitta och leka i samma säng ♥



Kulramen är riktigt skoj!



Ajaj, inte stå i stolen, då kan man ramla ner!



Vad har du på kinden Sebastian? Får jag känna?



Nej Ronja, låt plåstret sitta där!



Sen va det dags att premiärbada tillsammans i bubbelbadet..åååhhh så skoj!!













Vi drog på bubblorna oxå..men vet inte om hon tyckte det va så skoj...fick faktiskt ingen reaktion alls..men vi får prova nån mer gång =)








2012-01-02
 13:25:00

Sotis älskar sin borste ♥

Nu så här i efterhand när jag lägger in det här inlägget och vet att du inte finns hos mig längre så  tycker jag den här bilden visar din kärlek till din favoritborste. Du tyckte alltid om att bli borstad på ditt fina lilla huvud. Men skönast va nog att bli borstad på morrhåren och under hakan.
Älskade lille vän vad jag saknar dig ♥




2012-01-01
 20:12:00

En morgonrock från 80-talet


Hittade den här mmorgonrocken nere i källaren bland äldre barnkläder..det finns lite smått och gott som man kan hitta. Många kläder är ju visserligen trasiga, fläckiga och väldigt opraktiska. Men den här morgonrocken hittade jag och passade ju Ronja helt perfekt! Har ju funderat på att köpa en ny morognrock till henne ett tag då hennes börjar bli för liten, men jag tycker att de flesta man hittar ute i butikerna saknar knappar så man kan knäppa den.
Ronja drar ju av sig den om det bara är ett skärp i midjan.

Så söt med små ankor på. Här är hon nybadad, varm och go ♥

 



#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }