13:39:57
Nu tar jag en liten paus

Jag är ledsen att behöva säga det men just nu så är det mycket som händer i mitt liv.
Datorn hänger sig så jag ska ge mig ut på jakt efter en ny..inte kul att blogga när inläggen försvinner hela tiden och man måste göra om allt igen.
Kosten fortsätter jag med så gott det bara går..har en viss obalans mellan hjärna och mage just nu. Vad jag vill äta och vad min mage vill ha är tydligen inte samma sak :-)
Jag hoppas att ni tittar in på sidan då och då iaf..jag blir inte borta länge. Har fått många trogna läsare på väldigt kort tid och det glädjer mig.
Kommer givetvis att slänga in ett och annat inlägg med god mat men kanske inte är lika aktiv som tidigare.
Lycka till allihopa! =)


20:40:46
Kassler med chiligrädde
Jag gillar ju mat i ugn som sköter sig själv dessutom =)
Börja med att skiva kasslern i skivor och lägg i en form.
Skär bananen på mitten och lägg över.
Vispa grädden ganska hårt och häll ner chilisaucen och rör om.

In iugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Servera med en god sallad.



13:36:59
Rysk sallad till frukost
Ja de senaste dagarna har jag tillbringat mycket tid hos mamma eftersom hon inte mår så bra och jag vill vara där hos henne.
Blir oftast då att hon lagar maten och jag hjälper till =)
Så till frukost blev det den ryska salladen och så åt jag ett ägg till och nån paprikaskiva och 2 cocktailtomater



10:29:56
Stekt ägg till frukost

Brödet är ett mörkt bröd som jag tar en skiva av nån gång ibland. Innehåller valnötter och torkad frukt så man får vara försiktig så det inte trissar igång sockerdjävulen.



22:11:22
Familjemiddag

Vitlöksbaguetten fick för min del ligga kvar i formen :-)

Det här kallar jag en riktigt god sallad. Mamma är bäst på att göra dressingen så att den blir sådär lagom syrlig..

Grillad oxfilé

Potatisgratäng..

..bearnaisessås..

Stekta champinjoner..

Min tallrik..oops!! Vad kom den där potatisgratängen ifrån..den va ju inte inplanerad. *kliar mig i huvudet*
Nä det va årets fusk..så nu får det räcka.

Till efterrätt hade mamma gjort en vaniljpannacotta som hon dekorerade med frysta bär..MUMS!!!!


Tack mamma för en underbar middag! Jag älskar dig <3


21:07:04
VIRUS!!!
Kram på er alla =))



13:13:00
Broccoligratäng med köttfärs
Krister stekte lök och blandfärs i smör och saltade med lite lantbuljong medan jag kokade broccolin och blomkålen.
Häll allting i en ugnsform och häll äggstanning över.
Jag gjorde min äggstanning på 4 ägg och 3dl grädde..glöm inte att salta.
In i ugnen på 200 grader i ca 30 min.

Servera med en stor tomat och flingsalt




23:57:13
Kvällsgott - Finn Crisp
Blev jättehungrig nu såhär på kvällen och tänkte inte gå och lägga mig med en kurrande mage..blev väl för lite fett i middagen så till lite kvällsgott blev det Finn Crisp med smör, leverpastej och paprika och ett stort glas mjölk..Mmmmmm GOTT!!!

15:33:23
Saffrans cheesecake
Den här cheesecaken gjorde jag till nyår..inte helt renodlad LCHF, mn den går att göra den till det vilket jag ska prova senare.
Det här behöver du:
* 150 g pepparkaka (ca 15 st)
* 60 g smält smör
* 3 ägg
* 1,5 dl socker eller motsvarande sockerersättning. Jag kommer ta ytterst lite nästa gång.
* 1 pkt saffran
* skal från en hel citron
* 400 g philadelphiaost (2 askar)
* 400 g creme fraiche
* 1 msk vaniljsocker eller en nypa ekologiskt vanlijpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att smula sönder pepparkakorna i en matberedare. Häll i det smälta smöret och tryck ut i en form. Ett tips är att klä formen nedtill med bakplåtspapper så inte smöret rinner ut i hela ugnen.
Den här biten kan du hoppa över om du vill ha en ren LCHF kaka.
Vispa sen ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran och citronskalet. Rör sen ner philadelphiaosten och blanda väl. Låt stå 15 minuter så att saffranssmaken få sätta sig.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i ca 40-45 minuter
När kakan är färdig, låt den få svalna ordentligt innan du brer på det sista lagret.
Blanda ihop creme fraiche och vaniljpulver och bre på kakan.

14:36:56
Vårat nyårsfirande 2010
Vi åkte dit till 18 tiden så jag kunde hjälpa mamma med maten och så kunde jag laga efterrätten.
Vi började med en förrätt som jag älskar. Det är en rysk sallad, liknande en legymsallad med allt möjligt i. Allt ska vara hackat i småbitar. Saltgurka, ättikskgurka, morötter, ärtor, skinka, rotselleri, (potatisen hoppade vi över) mm. Man kan egentligen ha i vad som helst. Blanda ihop allt med majonnäs
Så kan man sen dekorera med äggskivor, sallad, rädisor. Ungefär som en smörgåstårta.

Till varmrätt åt vi grillad oxfilé, bearnaisessås, (potatisgratäng), stekta champinjoner och en god sallad.

Och till efterrätt hade jag gjort en saffrans cheesecake som va supergod, men väldig mäktig så bara en liten bit.
Receptet till kakan lägger jag ut här i nästa inlägg.

Jag och Krister delade på en bit men han skickade ner skeden i kakan innan jag han ta en bild..sorry! ;-)

Senare på kvällen vid 23-tiden så dukade vi upp med ost, kex och en massa olika frukter.






