2011-12-30
 13:03:46

Medelhavsomelett
Frukost både igår och odag har det blivit en smaskig medelhavsomelett gjord på salladslök, tomat, squash, ägg, grädde, fetaost och babyspenat..supergott!!

Börja med att steka squash i smör i en stekpanna, tillsätt salladslöken i bitar och salta. När de har fått lite färg så hackar du en tomat i stora bitar och lägger i.Knäck 2 ägg i en skål, häll i lite grädde och salta något..vispa litegrann och häll ner i stekpannan. SÄNK VÄRMEN!!
Låt omeletten stelna lite och skaka försiktigt. Du kan även ta stekspaden och göra små hål i den så att omeletten stelnar överallt.Mot slutet tärnar du fetaosten och sprid ut i pannan..avsluta med några blad babyspenat.
Kan det bli en godare frukost =)


2011-12-27
 14:36:09

Nu är julen slut och jag är trött på mig själv!

Nu har jag länge länge mått så dåligt övet att jag både ser ut som jag inte vill och att jag faktiskt mår dåligt hälsomässigt. Jag vantrivs nåt så kopiöst med vikten som bara ökar och ökar och huvudvärken finns där konstant.
Jag har ju visserligen en grov nackskada sen tidigare och den har blivit sämre den sista tiden..så det här är oxå ett försök att få bukt med den.
En annan sak som jag har börjat med de senaste månaderna är bassängträning för att få in nån slags träning, men det verkar inte heller fungera..min nackskada är för svår och jag får gång på gång nacklåsningar efter träningspassen.
Så nu har jag blivit tillfrågad ett par ggr att göra en gastic by pass operation för att förminska magsäcken om jag vill..men ABSOLUT INTE!!!! Visst jag är överviktig, men jag lägger mig inte under en kniv för att bli smalare..nä..jag har en underbar dotter att ta hand om och för hennes skull så tar jag ytterligare en gång tag i vikten.

Det har ju den senaste tiden varit många artiklar angående LCHF att det är hälsofarligt, men jag kommer inte att ösa på med fettet den här gången som  tidigare då jag va konstant lös i magen sist, så jag kommer att minimera intaget av kolhydrater, men inte ösa på med fettet.

Perfekt med boken jag fick sist av Ulrika Davidsson "LCHF på mitt sätt" den ska användas och sen kommer jag att köra på med Anna Skippers recept..hon har ju oxå nu förstått det här med att ta bort kolydrater så mycket det går. Förut tycker jag att hon ordinerade fullkornsprodukter till höger och vänster, men inte nu längre så nu hänger jag på hennes recept oxå =)
Har ju funderat på att anmäla mig till hennes program, men jag vill inte synas i tv och eftersom jag inte kan träna som vanligt folk så tror jag att hon kommer att köra fast med mig..hehe!

Det som peppar extra mycket är att jag vill att Ronja ska få ett litet syskon ♥
#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }