2011-05-26
 08:28:08

Äggröra med skinka


Idag till frukost blev det en krämig äggröra gjord på ägg,salt och en skvätt grädde. Konsten att göra en krämig äggröra är att ha i grädde och att inte ha så hög värme...samt att röra hela tiden.

Jag åt äggröran med en god saftig fäbodskinka och nångra skivor vattenmelon. Dagens fuskis blir alltså idag min älskade melon. Jag unnar mig själv att äta lite vattenmelon och bär nu under sommaren.




2011-05-24
 14:59:00

Ostgratinerad lax med mango & limesmör


Det här är en av min absoluta favoriträtter med lax. Gjorde en snarlik variant tidigare men då va det med hjälp av Keldas färdiga såser som inte tillverkas idag och då va det även med chili, men idag fick det bli utan chili.


Det här behöver du för 2 pers:

2 laxfileér
citronpeppar
2 limefrukter
2 nävar med smakrik riven ost
2 dl grädde

100g smör
1 msk mango chutney
salt
en skvätt limesaft


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en ugnsform och krydda med citronpeppar. Ha på rikligt med riven ost och häll på grädden. In i ugnen på 175 grader i ca 15-20 min.



Skiva upp en lime och servera till. Det kan även vara gott att steka paprika och halva limefrukter i lite smör så det får lite yta.



Blanda rumsvarmt smör med salt och mango chutney och några droppar lime.



Servera laxen med mangosmöret och limeskivor och ett stort glas vatten!







2011-05-18
 10:48:17

Oliv & Fetaostmuffins


Det här är nånting som jag brukar göra då och då. De är mättande och goda till frukost. Även väldigt lätta att ta med till fikat på jobbet eller ut på en picknick. Eller varför inte göra en barnvänlig med ost och skinka och ge barnet till mellanmål. Inte alla barn (eller makar) som gillar oliver, soltorkade tomater och fetaost =)



Det här behöver du för 4 portioner

1/3 Purjolök
6st Soltorkade tomater
10st Svarta urkänade oliver
1 bit Fetaost
3 ägg
1dl grädde
salt & svartpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka eller skiva purjolöken, skiva de soltorkade tomaterna och dela oliverna på hälften. Lägg ner alltsammans i en bunke. Smula ner fetaosten och blanda väl. Knäck i äggen och häll i grädden.
Salta och peppra.
Fördela blandningen i muffinsformarna som ska vara av den större modellen. Finns att köpa på ICA.
Grädda i ca 20-30 min.




2011-05-04
 23:38:27

Tacopaj LCHF


Härom dagen så blev jag jättesugen på tacos. Vi äter inte tacos varje fredag som jag vet att många gör..då skulle jag tröttna. Nej jag vill att tacos ska vara nåt man verkligen längtar efter. Och nu blev det en sån dag..men istället för att äta en vanlig tacotallrik så fick det bli en paj istället.
Maken jublade när han hörde ordet paj, men jublade inte lika högt när jag sa LCHF..hahaha! Han äter ju inte renodlad LCHF..han skulle aldrig överleva utan sina knäckemackor och flingtallrikar =)



Det här behöver du:

3 ägg
salt
en skvätt grädde
Nötfärs eller blandfärs ca 300-400g
1 paprika
1-2 tomater
creme fraiche
salsasås (färdig eller hemgjord)
tacokrydda (färdig eller hemgjord)
riven ost

Guacamole:
2-3 avokado
creme fraiche
salt
citron eller lime
salt

Jag gjorde en omelett till pajbotten..det blev faktiskt bra även om den va lite svårare att vända när den gjordes på 3 ägg istället för 2 ägg.





Lägg omeletten i en pajform



Blanda iordning creme fraiche och salsasås...



..tacokrydda, salt och peppar.



Stek färsen och krydda med tacokrydda. Häll ner i formen över omeletten. Skiva gul lök och lägg ovanpå köttfärsen.



Skiva paprikan och sprid ut..



..och lägg även på skivad tomat.



Riv osten och lägg på.



Bre sist creme fraiche röran över lite försiktigt. Sätt in i ugnen ca 30-40min på 175 grader.



Gör under tiden gaucamolen. Här vet jag att alla gör olika, men just den här älskar min man..och alla andra som brukar äta med oss =) Mosa några väl mogna avokado, men de ska inte vara övermogna. Då smakar de inge vidare. Pressa över citron eller lime. Salta och pressa i vitlök. Glöm inte att salta!!



Ha sen i creme fraiche. Ha inte i för mycket..det ska smaka avokado inte fil =) Smaka av och ha i mer salt och citron om det behövs. Låt stå kallt en stund.



Sådär, nu va pajen färdig.



Mums!!!



Jag serverade tacopajen med salsasås och en varm cheddardip...



..guacamole, krispig sallad och jalapeno. Aaahhhhh så gott ♥




#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }