2012-01-26
 22:19:08

Italienska kycklingrullader


Härom veckan gjorde vi de här underbart goda kycklingrulladerna med italienska smaker. Såg nyss att jag inte har publicerat receptet så här kommer det.
Det här behöver du:

Kycklingfileér
Röd pesto
En kruka färsk basilika
salt och peppar
rapsolja
citron
senap (dijonsenap)
vitt vin
grädde
valfria grönsaker eller sallad


Gör såhär:
Ta kycklingfileér och skiva dem och banka ut dem så att de är ganska tunna. Klicka sen ut röd pesto (soltorkad tomat) och riv lite god parmesanost ovanpå..avsluta med att strö färsk basilika ovanpå.Rulla sen ihop rulladerna och lägg dem i en ugnsform med skarven nedåt.
Pressa över citron!
In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.Blanda senap och grädde i en skål....häll i det vita vinet..

..och häll det över kycklingen nnär den börjar bli klar..ös ett par ggr.Koka sugersnaps i saltat vatten och slunga dem med lite smör.Servera kycklingen med sugarsnaps, lite sallad och ett stort glas vatten.
2012-01-26
 21:45:00

Vegetarisk lasagne

Det här är verkligenen jättegod och smakrik vegetarisk lasagne. Kanske lite vattnig pga av alla grönsaker, men smaken väger klart upp det =)Det här behöver  du

Lasagnens färs:

·         2 stora morötter, rivna
          4 färska tomater, hackade
          1 stor/2 små hackad rödlök


Det här är lasagneplattorna:

·         1 stor eller 2 små squash, hyvlade på längden
          1 påse färsk spenat


Det här är till såsen:

·         3dl grädde, lite salt och peppar
          1 pkt fetaost eller lite riven parmesan/pecorino

Gör såhär:

Hyvla  squashen på längden med en osthyvelRiv morötterna grovt och hacka löken och tomaten i små bitar. LÅt stå en stund och häll av vattnet så att lasagnen inte blir så blöt.Skölj spenatenBörja med att lägga squash i botten på en smord form och lägg sen på babyspenaten.Lägg på ett jämnt lager av färsenMixa ihop fetaosten med grädde, salt och peppar.

Varva färs, plattor och ostsås.
Avsluta med lite ostsås på toppen och grädda ca. 30 min i 175C.#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }