2010-03-10
 11:36:41

Jag är gravid!!!

Ja nu är det dags att gå ut med nyheten =)))) Det är därför den här bloggen har legat i vila i nån månad. I början av graviditeten så hade jag planerat vad jag skulle äta och det skulle absolut vara LCHF. Mitt barn skulle få det absolut bästa av råvaror och naturlig mat MEN, så blev det ju inte riktigt tyvärr.

När illamåendet slog till så ville jag inte stå i köket och laga mat, usch fy för matos utan det har snarare blivit kall mat som nyponsoppa, frukt, rostade mackor, filmjölk, havregrynsgröt och vällig med russin och MYCKET mjölk har jag druckit!!

All fet mat har stått upp i halsen på mig. Har inte ätit grädde eller ägg på väldigt länge..har försökt men icke då..då har maten åkt upp igen.

Nu går jag in i v.18 och illamåendet har lagt sig mer eller mindre och jag har provat att laga enligt LCHF och det har gått ganska bra. Började igår. Jag kommer dock att lägga till mer kolhydrater för att bebisen ska få i sig lite kolisar ändå.

När jag plussade den 14/12-2009 började jag kolla runt lite hur jag skulle kunna äta som gravid. Fick höra av de flesta som inte är insatta i LCHF att äta så mycket kolhydrater som möjligt..hmmmm?
När jag pratade med mina vänner här inne i LCHF forumen så fick jag höra att: Lägg till lite mera rotsaker och mejeriprodukter..mums..det lät bättre.

Mitt huvud och min kropp har inte varit sams för fem öre..min kropp har skrikit efter kolhydrater som mackor och gröt och va hände då?? Jo sockerdjävulen har nafsat mig i nacken bra många veckor..det har blivit mer och mer socker av allt..började äta potatis och pasta i mängder som i sin tur gjorde att jag blev sugen på bakelser, semlor, bullar, smågodis...allt som jag har klarat mig bra utan i ca 8 månader som jag höll strikt LCHF..och jag mådder BRA!!

Resultatet har blivit nu i v.18 -----> +12kg =(

Så därför är det nu slut på kolhydrater för att jag ska får bort sötsuget helt. Min kropp behöver inte socker och stärkelse i olika former..min kropp och min bebis behöver riktig mat.

Så nu kör vi igen!!! Håll alla tummar för mig, men jag SKA lyckas ta bort sockret i maten!!!
Jag kommer att börja med att rota runt bland mina egna recept för att komma igång så mycket av det kommer ni känna igen ni som har hängt här inne ett tag. Man måste ju börja nånstans *ler*

Kram till er alla =))


För er som vill följa min bebisresa så finns min bebisblogg här
www.lindabireseveriksson.blogg.se/bebislangtan
#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }