2010-12-22
 22:26:05

Kålpudding! Såååå gott




Gjorde en nhel långpanna med kålpudding igår när lillasyster va här. Både hon och jag älskar kålpudding så det passade bra när hon kom och hälsade på.

Recept finns under kategorin färs och det är så enkelt att göra. Älskar mat som sköter sig själv i ugnen. =)

Det blev både lunch/middag igår, lunch idag och middag..men jag skulle lätt kunna äta det ett par dagar till men nu är det tyvärr slut!
Skickade med lillasyster lite mat hem till henne och mamma oxå =)


2010-12-16
 11:55:04

Strimlad fläskotlett i rödvinssås


Igår kväll blev det en annan variant av det jag har ätit de senaste dagarna. Jag köpte en stor bit benfri kotlett och mig gör det inget att äta samma sak ett par dagar i rad även om det är trevligt med variation.
Stekt fläskotlett med gräddsås eller med kryddsmör har jag ätit ett tag nu.
Men igår kväll strimlade jag den sista köttbiten. Det är ju egentligen godare eftersom man får färg på så många  fler ställen..haha!

Sen hade jag i en skvätt rött vin och lät köttet koka lite..i med en liten skrvätt grädde och åt tillsammans med haricots vertes, broccoli, blomkål, några stänk med worcestershiresauce, lite flingsalt och en rejäl klick med smör.




2010-12-12
 20:21:14

6 veckor med LCHF, resultat?




Ja varje söndag är det vägdag och det är alltid lika spännande att ställa sig på vågen..haha. Jag tjuvväger mig visserligen lite då och då under veckan för att se att det inte bär iväg åt fel håll.
Nu har jag hållt på med LCHF i 6 veckor och har tappat 5kg exakt så det känns jättebra :-)

Nu när julen börjar närma sig och alla runtomkring bakar och står i så känns det ändå bra tycker jag. Jag är motiverad att gå ner i vikt. Jag gör det här för min skull och för min familjs skull. Jag vill ju leka med min dotter när hon börjar krypa. Varför ska jag möla i mig lussekatter, pepparkakor och knäck??
Det blir ju inte hon lyckligare av.

Det enda jag har planerat att äta är julgröten till frukost på julafton och en skiva vörtbröd..och det är ändå mat, inte godis. Det är ett planerat avhopp från kosten och det står jag för.
Jag kommer ändå fortsätta med den här kosten efter julen oxå..och det misstämker jag att hälften av sverigen befolkning oxå kommer att göra..eller åtminståne prova på när alla extra julkilon ska bort.

Ät med gott samvete det du verkligen vill ha, men välj dina synder ordentligt..hihi..

Varför säger man att man ska unna sig något när man då oftast väljer saker som inte är bra för kroppen. det är sällan man hör nån säga att man ska unna sig nåt som är bra utan det är alltid nåt man nästan skämms lite för.
Vad kommer du att "unna" dig under julhelgen?


2010-12-09
 22:24:26

LCHF i Efter tio på tv4 idag


Idag ringde min mamma och  sa att jag skulle sätta på tv4 för de pratade om nyttig julmat. De pratade om LCHF, jag va snabbt upp på benen men lilstumpan ville inte att jag skulle titta utan hon ville hellre ha en torr blöja..hihi
Guuud vilka goda alternativ det finns till julmaten. Ska definitivt provas.

Ulrika Davidssons recept finns på recept.nu. Så nu är det bara att handla och sätta igång med julbaket.




2010-12-07
 21:33:30

Fiskgryta med tomat & ägg


Fick mycket inspiration från min mammakompis när vi va hem till dem förra veckan. Då lagade hennes man David en kanongod fiskgryta till oss som jag bara är tvungen att prova. Jag vaknade inatt och va så himlans sugen på just den grytan så idag fick det bli fisk till middag.




Det här behöver du till 4 personer:

1 paket torsk
1 purjolök
2 tomater
2-3dl grädde beroende på hur mycket sås du vill ha
2-3 hårdkokta ägg
rejält med dill
salt och vitpeppar
touch of taste fiskbuljong

Stek purjolöken i rejält med smör. Tillsätt torsken som du har skurit i bitar. Låt allt fräsa en stunde och tillsätt sen hackade tomater, dock inte för smått.
Häll i grädde, buljong efter smak och krydda. Glöm inte dillen!
Skär äggen i stora bitar och lägg i. Servera direkt så att äggen inte faller samman.


2010-12-07
 13:45:58

Baconlindad kycklingfilé & cheddar






Jag har alltid älskat kyckling men aldrig riktgt vågat prova att linda bacon runtom..är jätterädd för att kycklingen ska vara rå i mitten när man steker i stekpannan och steker ist oftast för länge, men då blir den ju bara äcklig och torr ist. Men sen läste jag boken GI Noll och där såg jag i ett recept att man kan steka kycklingen först till den nästan är färdig och sen skär upp i mitten, fyller med ost och  lindar bacon runtom och steker färdigt så jag gjorde så istället och det blev makalöst gott och saftigt!!

I stekpannan la jag i en til klick med smör och hällde på en skvätt grädde som jag hällde på kycklingen. Till kycklingen serverade jag kokta grönsaker och en rejäl klick smör ovanpå.


Det här behöver du för 1 person:

1 kycklingfilé
2 skivor cheddarost
4 skivor bacon
en skvätt grädde
kokta grönsaker av valfri sort.


2010-12-05
 13:35:11

Helgfrukost


Idag blev frukosten som alla andra dagar 2 ägg och ett paket bacon..fast idag blev det stekt ägg med majonnäs till. Älskar när äggen är hårt stekta och så är de mjuka inuti..de ska inte vara rinniga (så svårt att få upp det på gaffeln)



Har oxå märkt att det är en stor skillnad på vilket märke man köper på bacon. Tidigare har jag alltid köpt bacon på maxi men nu har jag hittat bacon på city gross från Salmästaren som  smakar äkta..precis som det gör hos mormor ute på landet. De från ica smakar stark eller fränt på nåt sätt.




2010-12-03
 19:00:49

Blomkål med bacon och paprikasås


Har glömt att lägga upp det här receptet som jag åt förra veckan. Riktigt gott och smaskigt. Jag hinner ju inte alltid med att uppdatera bloggen, men jag försöker så gott det går. Finns ju en liten som ska tas hand om :-)




Det här behöver du:

1 blomkålshuvud
1 paket bacon
1 röd paprika
½-1 gul lök
2-3dl grädde
dragon, oregano och timjan
en klick creme fraiche
en näve riven ost
ev salt
Jag satte ner blomkålen i en kastrull och täckte med vatten..saltade lite oxå.

Sen stekte jag bacon som fick ligga och kallna lite. Lägg en klick smör i stekpannan och stek den hackade löken och paprikan. Skär bacon i bitar och ha ner tillsammans med  resten i stekpannan.
Häll på grädde och krydda med dragon, timjan och oregano. Man kan ha i en klick med creme fraiche om man vill oxå.
Avsluta med att ha i den rivna osten.
Servera direkt. En rejäl klick med smör över blomkålen och sen häller man på såsen.


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }