2011-01-03
 14:17:17

Ronjas första smakportion


På nyårsafton blev våran lillskrutta 4 månader och på sista BVC besöket så pratade vi ganska mycket om att det kan vara dags att introducera fast föda eller ge små smakportioner. Jag har tigare trott och velat amma/ge tillägg till Ronja är 6 månader och har hört att det ska vara så bra för dem. Men det verkar som att de flesta börjar ge små smakisar redan vid 4-5 månader.

Ronja är jju väldigt framåt och nyfiken av sig och hon tittar ganska mycket på oss när vi äter. Hon mer eller mindre stirrar på mig när jag för in maten i munnen. Så vi tänkte att jaja vi kan testa och vad passar bättre än att ge henne en smakis på självaste nyårsafton..det är ju en rejäl festdag och då kan våran lillskrutta oxå få smaka.

Vi började med att ge potatis, den ska tydligen vara mild och fin i smaken, men INGET salt!!Jag tillsatte en klick smör och ersättning till konsistensen blev lite lös.
Pappa kollade så att det inte va för varmt. Klart lillgrodan ska ha en grod-tallrik..hihi.


Sen va det dags..ååååh va spännande det här va, och sååå kul tycker vi....men vad är det här??? Det här är inte mat!!!...läskigt..Sen kom den RIKTIGA maten och då va det nån som blev helnöjd och lite salig..hihi! Hon klunkar och klunkar så ögonen går i kors på henne..sötisen!

 


Här kommer ett videoklipp på Ronjas första smakupplevelse =)Här fortsätter Ronja att äta sin potatis, men mot slutet av videon blir hon lite smått irriterad och man kan nästan höra ett BLÄ!! 
Hahahaha!!


KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }