2011-01-25
 21:25:00

Ronja står upp


Eftersom Ronja föddes med en ihopklämd fot så har våra funderingar funnits om hon kommer kunna sätta ner foten och kunna gå på ett normalt sätt. Vet ju att vissa barn går på tårna istället för att sätta ner hela foten.

Såhär såg Ronjas fot ut vid födselnVi har ju under de första månaderna masserat hennes fot och förlängt hennes fotsena så att foten inte "drar ihop" sig, och ortopedläkaren sa vid sista besöket att hennes fot såg jättefin ut.
Vi ska på återbesök nu den 10/2.

Jag har tidigare försökt få Ronja att sätta ner fötterna och spjärna ifrån men det har inte fungerat, hon har bara dragit upp benen som en liten groda. Men för 2 dagar sen så "tränade" jag henne lite extra och försökte få henne att stå upp och...det gick!!!
Ingen kunde vara gladare än mamma och pappa. Så underbart att se att hon sätter ner hela foten.  Och hon älskar att stå upp, hon lägger av världens leenden och skratt.


Hon har även insett att nu kommer hon närmare sina kompisar som hänger i taket..så när man står på fötterna då kan man peta på dem =)
KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }