2010-09-08
 17:33:49

41+3 kollen (41+4)

Tänkte jag skulle berätta vad som hände måndagen den 30/8 när vi BARA skulle in på en koll. Den berömda 41+3 kollen då man får göra ett ultraljud för att se att allt står rätt till med bebisen.
Eftersom vi skulle vara där klockan 14 så passade vi först på att gå ut och äta lunch tillsammans. Den här gången hade vi packat med oss alla väskor, kameraväskan och babyskydd och barnvagnen. De här sakerna har aldrig följt med när vi har åkt hemifrån men den här gången kände vi nog på oss att de kanske kunde behövas..och OJ va rätt vi hade :-)

När vi kom in så fick vi träffa en bm som gjorde ett utförligt ultraljud och hon tittade runt och konstaterade att bebisen i magen va väldigt livlig. Det va nästan svårt för henne att kolla av vissa saker pga det.
Hon mätte allting och vi frågade om könet men hon kunde inte se något den här gången heller. Bebisen låg med benen i kors igen :-)

Hennes beräkningar visade att bebisen skulle ligga kring ca 4 kg och att allt verkade bra men det va en sak som hon upptäckte och det va att fostervattnet hade börjat dunsta. Det fanns tillräckligt men hon ville att vi skulle träffa en läkare och göra ett till UL.

Den läkaren vi träffade höll på länge och kollade fostervattenmängden men det va svårt för henne att mäta ordentligt för bebisen låg inte stilla.
Hon konstaterade iaf att vi inte skulle få åka hem. Va???? Vadå inte åka hem, jag fattade inte vad hon menade.
Så jag frågade henne, vadå blir vi kvar, hur länge då? Är det dags för förlossning???? 3 ggr frågade jag henne på 3 olika sätt för jag fattade inte att hon faktiskt menade att: Ja ni blir kvar..det är dags att föda.
Vi skulle sättas igång...NU!!! Hjälp..jag började skaka och gråta av rädsla blandat med glädje.

Hon gjorde även en undersökning och kollade om jag hade öppnat mig mer än sist vi va där. Då va det 1cm och nu va livmodertappen nästan helt utplånad och jag va öppen 1½-2cm..jippie..det har ju blivit mer sen sist..det kanske är på gång nu då!

Men hon ville ändå sätta in en ballongkateter som skulle utplåna hela livmodertappen och under tiden skule vi få tillbringa tiden nere på BB dagavdelning för de som inte har fått barn än.
Innan vi skulle flyttas ner till BB ville de köra en ctg kurva på bebisen för att se att allt va som det skulle så vi fick ligga i ett annat rum i ca 1 timme. Bebisens hjärtlslag va lite väl höga..låg konstant på 160-170 slag/minut. De trodde inte att det va nå farligt och det trodde inte vi heller. Med allt bökande från 2 ultraljud och en undersökning, inte undra på att bebisen är livlig och så vet ju jag att varje dag mellan 15-16 så är h*n pigg.

Vid fyratiden så va det dags att stänga specialist mvc så vi va tvugna att flytta på oss till en annan avd. Och vi fick nu reda på att vi skulle få komma in i en sal på förlossningen för att sätta in ballongkatern innan vi fick komma ner till BB..så nu va det dags...
                                                   ...fortsättning följer :-)
                   


Denise

Åhhh vad spännande.... väntar på fortsättning :)PUBLICERAT: 2010-09-08, 18:48:19 | URL: http://annadenisekarlsson.blogg.se/
Linda

Men NU var du inte snäll...;) vill veta mera NU!!!PUBLICERAT: 2010-09-08, 20:33:26 | URL: http://bidrottning.bloggplatsen.se
Moa

väntar med spänning!!PUBLICERAT: 2010-09-08, 21:05:56 | URL: http://trueflink.blogspot.com
Milla

Väntar otåligt! Jättespännande ju! :)KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }