2010-06-30
 12:53:24

Mindfulness med Maria Engström

Igår em så hade vi ett bokat möte med Maria Engström för att gå igenom andningstekniken vid värkarbetet när förlossningen kommer igång. Kan även ha nytta av den redan nu när samdragningarna blir för jobbiga. Just för tillfället så är sammandragningarna ganska kortvariga så man hinner knappt andas lugnt innan den är över. Känns som kraftig mensvärk.

Vi började med att sitta och prata lite. Hon berättade lite om sig själv och hur hon började med att intressera sig för mindfulness och sen frågade hon oss vad vi hade för tankar och oro kring förlossningsbiten.

Hon ritade även upp hur ett värkförlopp kan se ut och när man behöver ta till andningen. Sen gjorde vi ett antal övningar. Började med att sitta på en stol och blunda och andas lugnt och känna efter. Att känna sina egna fötter, lår, händer, fingrar och till slut magen. Att hela tiden falla djupare och djupare. Och om tanken kilar iväg nån annanstans att man direkt återgår till magen och andningen. Lättare sagt än gjort. Jag som vanligtvis somnar efter ca 1 minut vid läggdags eller som nu, börjar dagdrömma..

Nästa uppgift va att jag skulle låtsas att jag hade en värk och hon visade på Krister hur han skulle hjälpa mig för att falla djupare ner i andningen. Det va jätteskönt och behagligt. Vi fick prova olika metoder och redskap man kan ta till om värkarbetet blir för jobbigt.

Hon pratade även mycker med Krister för att ge honom riktilinjer och en bestämdhet att hjälpa mig så mycket det bara går utan att han ska ta hela ansvaret för att allt ska gå bra. Det är bm jobb.

Vi fick med oss ett häfte och en cd som vi kunde lyssa på hemma i lugn och ro och göra vissa övningar.

Mecora är Marias egna företag där hon håller kurser i mindfulness.

 • Spar energi under värkarbetet
 • Reducerar smärtupplevelsen
 • Mindre medicinsk smärtlindring behövs
 • Välbefinnandet ökar
 • Bättre Oxytocineffekt
 • Partnern delaktigare
 • Positivare förlossningsupplevelse
 • http://www.mecora.se/  KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

  « NAMN Spara info?

  « E-POST (publiceras ej)

  « URL

  Kommentar:


  #copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }