2010-01-22
 17:28:14

Har gått in i v.11 igår 10+1Embryo-fasen börjar närma sig sitt slut nu. Det blivande barnet är nu ett foster! ”Foster” betyder ”liten” och dess enda jobb från och med nu fram mot födseln är att växa och mogna.

Fingrar och tår syns nu tydligt och armar och ben sitter nästan på rätt plats med nära nog rätt proportioner. Armarna är böjda vid armbågen och handleden. Armarna är långa nog att mötas framför bröstet. Från och med nu går utvecklingen av armar och ben lite långsammare.

Hjärnan är nu tydligt indelad i vänster och höger-halvor och får snart kontroll över kroppens rörelser. Fostret har bröstvårtor och det kan snart kissa när nu njurarna börjar producera urin. Ögonlocken täcker nästan helt ögonen och kommer snart att sluta sig helt. Nästippen kan urskiljas från och med denna vecka och överläppens utveckling är nu klar.

Det första riktiga lagret skinn börjar nu täcka fostret och skelettet förändras långsamt från brosk till ben. Den processen börjar för det mesta i överkroppen.

Känner du som är gravid att det du tänker och känner är lika viktigt som det du stoppar i kroppen i form av mat och dryck? Vissa ser framför sig en liten passagerare som simmar lycklig omkring i sitt världshav - inne i dig. Och även om ni vetat om tillståndet i rätt så många veckor nu så drabbas många av plötsliga overklighetskänslor: är det verkligen någon därinne? Jag känner ju ingenting...
 
Jo det är någon därinne. Ditt/ert lilla barn som både kan röra på kroppen, de små benen och armarna, till och med hicka. Antagligen känner du inte fysiskt av henne ännu. Men du kan delta genom tanken varje dag i hennes hemlighetsfulla värld!
 

Bebisen börjar bli stor nu =) Det nyper i livmodern ganska ofta. Är ju fortfarande jätterädd för att hjärtat ska sluta slå eller nåt.
Men den mest kritiska delen är passerad..hade nåt gått fel så hade det redan hänt nu.

Såhär ser bebisen ut nu


10 Weeks Pregnant


ukochana

Grattis till den lill*!

Jag vet från familjeliv att ni har kämpat så!All lycka till!


Linda

Tack så mycket :-) Ja vi hoppas att vi kommer hela vägen den här gången..känns bara så overkligt alltihopa.

Kram LindaKOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }