2010-08-26
 20:36:04

Specialist mvc (41+0)

Idag gick vi in i vecka 42, den sista veckan har kännts lååång och den där skarpa bilden jag tidigare har haft över förlossningen har suddats ut mer och mer.

När jag klev ut ur duschen imorse trodde jag att jag skulle få ett ryggskott, men jag förstod snabbt att det va en överjävlig värk som va på g. Jag virade snabbt en handduk runt mig och hasade in i sovrummet där älsklingen precis hade vaknat. Jag hojtade VÄRK!!!! så han va snabbt på benen medan jag vek mig dubbelt i sängen. Smärtan accelererade mer och mer och till slut började jag gråta. Kände mig mjäkig och snyftade: jag kommer aldrig klara det här! men han bad mig andas lugnt och smakte mig över ryggen och axlarna..kände hur jag blev lugnare och smärtan började klinga av..skönt!

Jag fortasatte ha molnande värk i ryggen hela morgonen men det gick över framåt fm.

Vid 10-tiden hade vi tid hos en läkare på specialist mvc. När vi kom dit fick vi träffa en bm som ledde in oss på ett rum och bad mig slå mig ner i en skinnfotölj med pall. Här visste de hur man tar hand om höggravida kvinnor..haha.
Började få lite ont i ryggen och försökte slappna av, höll på att somna där jag satt. In kom läkaren och hon frågade hur jag mådde och om jag va orolig för något. Vi pratade i 5 min och sen frågade hon om jag ville att hon skulle undersöka mig för att se att allt såg bra ut..hon erbjöd oxå ett lättare ultraljud.

Medan hon gick för att hitta ett rum så kom den andra bm och tog blodtrycket på mig. Idag låg trycket på 120/80. Hon sken upp som en sol och tyckte det va helt perfekt, va bra tänkte jag :-)

När vi kom in i undersökningsrummet så började hon med att kolla hur livmodertappen kändes, den va mogen och bara en liten bit kvar av den :-) Och jag va redan öppen 1cm. HÄRLIGT!!! sen gjorde hon en hinnsvepning på mig och hon förvarnade om att det kunde kännas lite obehagligt. Hon "trädde" upp livmodertappen på sigg långfinger och retade lite därinne. Fyyyy va obehagligt det va..ont!!! Hon sa sen att jag känner bebisens huvud nu.
Vaaa???? Är det möjligt?? Älsklingen såg helt chockad ut och det gjorde nog jag med.

Ultraljudet såg jättebra ut. Bra med fostervatten och bebisens hjärta bankade på för fullt. Hon nämnde oxå att det va lite trångt för bebisen  längst nere på vänster sida och jo tack, det har man ju kännt.

Hinnsvepningen hon gjorde kunde hos många starta igång förlossning och man kan få fler och tätare värkar, men det kan lika gärna klinga av.
Om vi inte har fått en bebis nu i helgen så fick vi en ny tid på måndag för en ny undersökning och ett till ultraljud då de även kommer att kunna se vikten på bebisen mm.
Nu har vi iaf bestämt oss för att INTE ta reda på könet utan väntar till förlossningen..det är så nära nu. Vi tror ju att det är en tjej men det är ju inte 100%.

Ikväll hade jag en till hemsk värk så jag hängde som en död mask på sängen med benen på golvet..fyyy give some drugs!! Värkarna kommer och går..som vanligt.


Linda

Uuh hinnsvepning lät ju inte som det skönaste man varit med om .

En bekant till mig gjorde det nu nu innan hin fick sin son(i maj) och det satte igång straxt efter att de hade gjort det på henne, så vi kan ju hoppas här då!:)

Gud vilken fin blöjtårta du har gjort då !! Super gullig och fin att ha stå i bebisrummet :)PUBLICERAT: 2010-08-27, 10:48:09 | URL: http://bidrottning.bloggplatsen.se

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }