2010-08-03
 06:29:08

Börjat med hallonbladste (37+5)I Lördags åkte jag ner på stan för att köpa det berömda hallonbladsteet :-)
Jag hittade det här teet på life butiken, tyvärr hade de inte lösvikt utan bara på påse..det ska tydligen vara mildare, men vi börjar i den här änden först.

Såhär står det på babycenters hemsida om hallonbladste:
Det har en toniserande verkan på livmodern och hjälper, om man tar det dagligen under graviditetens sista 6-8 veckor, till att förbereda livmodermuskulaturen inför förlossningen och kan på så sätt göra det lättare att föda barn.

I en studie som gjordes i Sydney, Australia, gav man 192 förstföderskor antingen en tablett med 1,2 g torkade hallonblad eller placebo två gånger per dag från graviditetsvecka 32. Örtpreparatet visade sig inte ha några skadliga effekter på varken mor eller barn och de som tagit hallonbladstabletterna hade ett kortare utdrivningsstadium under förlossningen och en lägre frekvens av instrumentförlossning (19,3 % jämfört med 30,4 % för placebogruppen.). Men man behöver göra mer forskning för att bekräfta dessa resultat.

Eftersom det har en stimulerande effekt på livmodern, är det mycket viktigt att inte använda hallonblad före graviditetens två sista månader. Börja med en kopp örtté per dag och öka gradvis till max fyra koppar té eller tabletter per dag. Du kan dricka hallonbladsté obehindrat under förlossningen också.

Du kan köpa torkade hallonblad från en välrenommerad försäljare, eller plocka och torka själv. Så här brygger du te på bladen: lägg 25 g torkade hallonblad i en tekanna och häll på 6 dl kokande vatten. Sätt på locket och låt dra i 15 minuter. Om du bara vill göra en kopp, använder du 1 tsk torkad ört till en kopp kokande vatten.

En annan ört som kan användas tillsammans med hallonblad är rapphönsbär, mitchella repens. Den har på samma sätt som hallonblad använts traditionellt för att underlätta förlossningen. Nordamerikanska indiankvinnor brukade ta den under graviditetens sista veckor. Örten har, liksom hallonblad, en toniserande inverkan på livmodern, vilket sägs kunna göra förlossningen lättare och förloppet snabbare. Det finns inga forskningsresultat som bevisar effektiviteten av denna medicinalört.

Den bör inte tas alls förrän under graviditetens sista veckor.


Jag tycker det smakar som vanligt fruktte, det är väldigt svagt så det är viktigt att man låter det stå och dra ett bra tag, det blir inte beskt som många andra sorter.
Jag gjorde iordning en hel kanna och stoppade även ner en kanelstång och några nejlikor för att spä på effekten något mer.

Jag känner skillnad i sammadragningarna när de väl sätter igång..de är starkare och gör mera ont..
I lördags kväll tog jag första koppen och har nu tagit 1-3 koppar om dagen. Igår kväll hade jag så ont så jag va tvungen att gå och lägga mig..har varit bökigt hela natten men det verkar inte vara nåt på gång än iaf. Men nu är det inte så många dagar kvar till bf :-)


KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }