2011-07-18
 08:28:54

Viktresultat!


Jaha, då va dagen kommen =) Nu har det gått en vecka som jag har hållt LCHF strikt, Jag måste säga att mitt återfall förra söndagen måste vara det bästa som har hänt på länge. DÅ först fattade jag hur pass kolhydratkänslig min kropp egentligen är.

För mig går det inte att äta lite kolhydrater i form av Low carb bröd..det slutar med att jag äter mackor på kvällarna, nästa steg blir att jag står och knaprar falu rågrut mackor med mycket bregott - efter det råkar det hamna en näve med råstekt potatis på min tallrik och sen en liten dessert, kanske nån chokladbit slinker ner.
Sen ska det bakas här hemma för det kommer gäster..och jag väljer en chokladcupcake, klart man lär smaka på smeten en gång och en gång till och lite till..mmm gott. Känner mig som en 3 åring med slickepotten i högsta hugg!
Och va synd att inte all smet fick plats i muffinsformarna på plåten..ska jag slänga..nä vilket slöseri.
Klart jag fikar med både chokladcupcake OCH en stor bit hemgjord äppelpaj. Hela förra helgen va jag ensam här hemma då min man åkte till Skottland..ensam hemma med en plåt cupcakes och en halv äppelpaj. Tyckte det va synd att slänge så jag åt ju upp det. Nu vet jag bättre!
Bättre att slänga i soporna..så slipper jag vara en soptunna!

Jag jämför mig med en alkoholist då är det lättare att förstå. Om man ger EN kork med alkohol till nån som har problem så ska du se att han/hon snart har druckit ur hela flaskan.
Jag "smygsuper" i form av kolhydrater när det väl sätter igång, för jag vet att det jag gör är så skämmit att jag inte vill visa det öppet. Nu vet alla i min närhet om mitt problem och det är först då de kan hjälpa till att inte knuffa mig över kanten till det där otäcka stället.

Viktresultatet den här veckan blev från måndag till söndag morgon -1,9kg. Jag är såå himla nöjd. Jag väger nu mindre än vad jag har gjort sen min dotter föddes. Fram och tillbaka har det pendlat på vågen på 10 månader..och jag lyckades nu på en vecka att tag i det hela.
Jag åt en chokladmousse igår em och idag när jag ställde mig på vågen har jag gått upp 4 hg så sammanlagt är det nu -1,5kg. Nu vet jag att jag går upp om man inkluderar lite sött..alltså mörk choklad i det här fallet.

På fredag fyller nästa syster åt..då tror jag att det blir mat och en kopp te till efterrätt.
Hoppas ni får en bra vecka!


Artemisia

Stort grattis! Både till viktminskningen och insikterna! För det är ju trots allt de senare som är det viktigaste. Lycka till med kommande födelsedagar!PUBLICERAT: 2011-07-18, 09:36:33 | URL: http://artemisiaslowcarb.blogspot.com/
Elin Sundell

Grattis till viktminskningen! Vet du, jag är såå himla imponerad av hur du berättar om dina problem med kolhydrater och ätbeteende. Det är som att jag själv skulle ha skrivit det, men jag har aldrig riktigt kunnat sätta ord på känslan av besvikelse över sig själv och skammen när man överätit kolhydrater. Du är toppen, fortsätt kämpa! Och fortsätt blogga. :)


Lana

Gud vad du är bra! Det är inte många som kan berätta så här öppet och erkänna om sina problem! Jag känner igen mig så mycket i din berättelse! Jag kör strikt fr.o.m. idag! Så får se hur det blir med mitt resultat! :)

kram

LanaPUBLICERAT: 2011-07-18, 11:38:34 | URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
joly

Ql att du är tillbaka i bloggosfären igen, jag har saknat dina fina inlägg/ matbilder! Har hämtat mycket matinspiration härifrån. :) Jag är själv (f d) missbrukare å känner igen det du beskriver i inlägget.PUBLICERAT: 2011-07-18, 16:12:20 | URL: http://joly.blogg.se/
Nette

Vad duktig du är, kanonbra viktnedgång!

Jag är precis som du, äter jag lite kolhydrater så fortsätter jag. Därför blir det bara kolisar vid undantagsfall och det fungerar förvånansvärt bra faktiskt. Jag har också gjort chokladmousse och har inte märkt någon viktuppgång på det men det är lite för gott för att jag ska våga göra det ofta.. ;)PUBLICERAT: 2011-07-18, 20:07:23 | URL: http://blogg.amelia.se/barbafin
Åsa

Suveränt bra jobbat!! Heja heja!!=)KramPUBLICERAT: 2011-07-18, 21:44:51 | URL: http://www.poppikock.blogspot.com
Anna

Känner igen mig helt och hållet i det beteendet!! Har ätit LCHF sedan 2009 och har haft små återfall med jämna mellanrum, precis så som du beskriver!

Kul att jag hittade hit, jag tittar in igen :)


Anna

...och du, lite nya före och efter-bilder vore kul! :))


Lindas viktresa med LCHF

Hej och tack så jättemycket för alla kommentarer och peppningar..

Jag får så småningom lägga ut lite före och efter bilder men jag vill att det ska synas nånting. På mig som har så mycket som jag ska gå ner så syns inte 5kg nånting även om jag känner det.

Jag försökte hitta måttbandet man kunder inte hitta det..får leta vidare =)


Monicas Mat

Heja dig!PUBLICERAT: 2012-03-17, 09:58:25 | URL: http://monicasockerfritt.blogspot.com/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }