2009-09-29
 19:37:53

Ungersk gulasch

Jag gjorde ett långkok i söndags till lunch/middag. Tycker det är så mysigt när det är höst, lite småkallt men soligt och en god gryta som står och puttrar på spisen.
Jag har ju precis börjat lära mig vad som är gott i livet. Maten får gärna ta lite längre tid att laga och så blir det ju så mycket godare med helt egna produkter istället för att köpa halvfabrikat.

Den här grytan räcker till 8 personer. (grundreceptet är från www.fettdieten.se)

Ingredienser:

  • 2000 g högrev eller märgpipa
  • 100 g smör
  • 200 g finhackad gul lök
  • 100 g finhackad morot
  • 1 st röd/gul paprika
  • 2 msk starkt paprikapulver
  • 3 msk renée voltaire lantbuljong
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 1⁄2 dl rött matlagningsvin
  • 1 l vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • creme fraiche, 34 %




    Börja med att smälta smöret i en stor kastrull eller gryta
  •  



    Skär köttet i inte alltför stora bitar och häll ner. Låt de få lite färg.





    Hacka ner lök och morot..



    ..röd chili och gul paprika..



    ..paprikapulver och kryddpeppar..



    ..lantbuljong..



    ..och tomatpuré.



    Häll ner en flaska rött matlagningsvin och 1 liter vatten och låt koka i nån timme till köttet är mört.



    Glöm inte färsk timjan.



    Strax innan gulaschen är färdig så häller du ner grädde. Jag har lagt till det själv för att jag ville ha den mer krämig...godare med lite grädde ;-)

    Servera med en stor klick med creme fraiche och färsk timjan. Även gott med syltlök till.

    Smaklig måltid!





    KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

    « NAMN Spara info?

    « E-POST (publiceras ej)

    « URL

    Kommentar:


    #copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }