2009-09-11
 16:01:36

Nötbröd

Ibland kan man ju bli lite sugen på en smörgås fast man är inbiten lchf:are, men det går ju faktiskt att göra ett bröd som är gjort på nötter.
Eller bara känslan att faktiskt kunna ta en "smörgås" och en kopp te.

Ingredienser:

*  40 nötter (jag brukar ta skalade mandlar)
*  25 g smör
*  1 ägg





Mal mandlarna i en matberedare till det blir ett mandelmjöl.
Häll över i en skål och smält smöret i mikron och häll ner i mandelmjölet.
Knäck i ägget och rör om.
Salta lite om du vill.

Smörj en tallrik med lite smör och häll ut smeten på tallriken som gärna få vara lite djup så inte smeten rinner iväg.
Mikra på full effekt i 2 min.
Sen så har du ett gott substitut istället för bröd.

Låt gärna brödet svalna lite innan du brer på ett tjockt lager med bregott och mycket ost eller skinka.

Nötbröd på malda mandlar

Tips: Det går även att göra en dubbelsats och hälla smeten i en matlåda eller en liten burk så man får ett fyrkantigt bröd som man sen kan skiva.
Går även att stoppa i brödrosten men håll koll. Brända mandlar i den här formen är inte så gott.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }