2009-10-01
 22:21:21

Allerum Prästost

Igår va jag hemma hos svärmor och hon bjöd på en så god ost så jag va tvungen att köpa hem en egen idag.

Allerum Prästost med 35% fett..som hittat :-)

 Väl lagrad extra smakrik Präst. Krämig, fyllig och aromatisk smak med mycket karaktär.Historik: Allerum har sitt ursprung i början av 1500-talet och den tid då bönderna bland annat med ost betalade tionden till sockenprästen. Att denna ystning till prästgårdarna så småningom upphörde hängde samman med att det infördes mejerier på den svenska landsbygden. Allerum kyrka i nordvästra Skåne får symbolisera denna fina gamla svenska ost.

Användning: ett mycket gott smörgåspålägg. Används med fördel som karaktärshöjande ost på gratänger och i matlagning. Riv gärna över pasta eller grönsaksrätter. Till ostbrickan passar den också. Lämpliga viner är framför allt lite kraftigare, fylligare och fruktiga vita viner – Pinot Gris från Alsace, Grüner-Veltliner från Österrike och Chardonnay från södra Frankrike och nya världen. Röda viner bör också vara av det fruktigare slaget och kan ha en viss strävhet, eftersom både ostens sälta och krämiga karaktär rundar av strävhet och bitterhet i vinet.Den va god den här osten..rekommenderas starkt till dem som gillar ost med smak.KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }