2009-10-15
 20:50:27

ÄKTA VARA på City GrossJaaa..va härligt!! Nu ska alltså vissa produkter märkas ut med ÄKTA VARA skylt/stämpel. Underbart att vissa affärer tar det här med matfusket på allvar. Vi vill faktiskt inte äta skräp utan riktig mat som vi är lämpade för.
Nu slipper vi hålla på och fingranska varje litet e-nummer på förpackningarna.
Såhär kommer loggan att se ut och den kommer att finnas på hyllkanten.

logo

Varje produkt har noggrant granskats av Äkta vara Sverige, som utgår från följande huvudkriterier:

Inga tillsatser (utom bakpulver och fruktpektin i produkter där det traditionellt används)
Inga aromämnen
Inga industriella ingredienser som traditionellt inte ingår i livsmedlet
Inga tillsatta vitaminer eller andra näringsämnen
Ingen vilseledande marknadsföringI boken Äkta Vara av Mats-Eric Nilsson (den hemlige kockens) skriver han om matfusket ute i butikerna. Det är en riktigt bra bok för den som vill sätta sig in i allt hur maten kommer till våra butiker och hur den framställs. Finns även en hel förteckning över alla e-ämnen och vad de gör för skada på kroppen.
För dig som vill läsa vidare om äkta vara så finns konsumentsajten för mat utan tillsatser där de listar 166 rena livsmedel som är fria från tillsatser.

http://www.aktavara.org/

En annan märkning som finns på ex ICA Maxi är Lokal Mat som är närproducerade produkter utan onödiga tillsatser. Oxå ett bra val ocg självfallet godare produkter ;-)För mig blir det ett besök på City Gross imorgon få se vad jag kan hitta =)KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }