2009-11-19
 11:36:32

Till Salu: Körkort!!

Helt otroligt att såna här människor får vara inspektör.
I Aftonbladet idag:200 000 kronor Trafikinspektören, en 50-årig kvinna, hävdar att hon sammanlagt fått i hop 200 000 kronor på att sälja körkorten. Enligt åklagaren har omkring 70 bilister mutat sig till ett körkort.Den 50-åriga trafikinspektören godkände körkortselever mot betalning.
Kvinnan har erkänt att vissa av dem inte ens kunde backa med bilen.

För mutpengarna renoverade hon huset.
För Vägverket var det en dubbel skräckhistoria som rullades upp i Göteborgs tingsrätt.
En trafikinspektör gick att muta – vilket har medfört att mängder av odugliga bilister kör på de svenska vägarna.

Kvinnan har själv erkänt att hon godkänt elever som inte ens kunde backa med bilen. Vittnen i tingsrätten berättar liknande historier.
I går fick den 50-åriga kvinnan sin dom:
Fängelse i ett år och sex månader för grovt mutbrott.

Enligt kvinnan började allt under sommaren 2004 då hon inledde en affär med en tolk – som satte henne i kontakt med körkortsaspiranter som var villiga att betala för kortet.
Hon hävdar själv att det som mest rör sig om 200 000 kronor som använts till bland annat en ny altan till huset, vitvaror och en resa till Thailand.

Statsåklagare Nils-Erik Schults vid riksenheten mot korruption menar att det rör sig om betydligt större belopp.
Det är ett mycket större mörkertal än vad som har gått att bevisa under rättegången. Men jag tror att det rör sig om minst en halv miljon kronor i mutor.
Hon greps i mars 2008.

Förutom trafikinspektören och pojkvännen har ytterligare tre män – 29, 49, och 54 år – fällts för inblandning i körkortshärvan till fängelse mellan sex månader och ett år.

Vi är bestörta över att något sådant här över huvud taget kan inträffa. Vi har ändrat våra rutiner efter det här genom att lotta ut arbetet vid uppkörningar och vid teoriprov. säger Thomas Andersson på Vägverket.
Minst 70 bilister har, enligt åklagaren, mutat till sig ett körkort.


Vi vet ännu inte om det är möjligt att dra in körkorten eller inte. Det här är en sak för våra jurister att titta på de närmsta dagarna säger, Mikael Andersson pressekreterare vid Transportstyrelsen.

Kvinnans advokat Monica Rösman har inte bestämt sig för om domen kommer att överklagas.


Andre

Hej

Hon måste uppge namn på alla dem som hon har fått pengar av, och länstyrelsen måste dra genast dem körkorten genom en omprov som dem måste göras om dem vill behålla sina körkort.


Linda

Ja det låter ju inte mer än rättvist att de ska få göra om sina prov..eller ännu vettigare..dra in körkortstillståndet under en viss tid.


Körkort

Det låter mycket otrevligt. Jag även trodde inte det kan vara sant ....PUBLICERAT: 2010-01-15, 15:39:22 | URL: http://www.korkort.se

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }