2009-11-22
 19:48:47

Broccolisoppa med ostflarn

Det va länge sen jag åt en god soppa nu, och en av favoriterna har alltid varit broccolisoppa..gärna med lite bitar av broccoli i.
Det är ju egentligen godast med ett nybakat bröd med smör och ost på men nu blir det små ostflarn istället som jag har hittat som en substitut istället för brödet, och det är faktisk väldigt gott och det mättar bra.

Det här behöver du:

Till soppan
*  5dl vatten
*  1 msk lantbuljong
*  2 nävar broccolibuketter eller mer
*  0,5dl creme fraiche
*  0,5dl grädde

Till ostflarnen
*  3 ägg
*  3 msk majonnäs
*  3dl riven ost

Lägg vatten, buljong och broccolibuketter i en kastrull och låt koka upp.

Låt soppan koka i ca 20-30 minuter. Kolla med en sticka att broccolin är mjuk.
Gör under tiden ostflarnen..recept längre ner i inlägget..

Ursäkta för den här bilden..ser ut som nån har tvättat fötterna i soppan..hahaha!Använd stavmixern och mixa soppan så slät du vill ha den. Jag vill ha lite broccolibitar kvar..lite tuggmotstånd.

Häll sen i grädde och creme fraiche. Smaka av med lite salt och peppar om det behövs. Tänk på att buljongen är ganska salt i sig.
Ostflarnen gör du såhär:
Vispa ihop ägg och majonnäs i en bunke. Riv osten grovt och ha ner i smeten.LÅt smetet svälla något och klicka sen ut den på en plåt.
Grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Om smeten flyter ihop så är det bara att skära ut bitar av "brödet".Servera soppan med ostflarnen och ett stort glas med vatten.
Smaklig måltid!

luna1000/Anna

Ser jättegott ut, måste bli soppa någon kväll den här veckan! :)PUBLICERAT: 2009-11-23, 21:01:19 | URL: http://luna1000.blogg.se/
Lindas viktresa med LCHF

Tror det blir soppa härhemma snart igen..det är ju så enkelt att göra oxå.PUBLICERAT: 2009-11-28, 09:30:51 | URL: http://lindabireseveriksson.blogg.se/
Anonym

kan man göra ostflarnen med nått annat än majonäs?


sabina

oh tack för tipset!PUBLICERAT: 2011-08-16, 13:13:32 | URL: http://mammahjarta.blogg.se/
becka

Tror du de går bra att frysa in ostflarnen?KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }