2009-08-22
 12:31:12

Mitt trädgårdsland

Det här året bestämde jag mig för att jag skulle odla egna grönsaker. Så redan i slutet på april va jag igång med att odla i min nyinköpta pluggbox. Det blev solroser, västeråsgurka, squash, dill, gräslök, blomkål, rödbetor, mm.

Så i pluggboxen lägger man i jord och sen tar man locket till hjälp för att göra de små hålen där man lägger ner fröna. Sen är det bara på med locket så har man ett litet växthus som man kan ha i fönstret så det håller värmen..tada!!

    

Efter bara ett par dagar så tittar de upp..det är så kul att följa deras tillväxt och veta att man snart om ett par månader kan skörda sina egna grönsaker.

 

När de vuxit till sig lite så fick de flytta till en egen kruka så de fick växa till sig. Rötterna behöver mer utrymme. Jag hittade även ett mindre växthus på Jula som kostade 199:- så det hamnade i matrummet under våren. Kom även på att nåt år tidigare köpte en Scunci steamer från TV-shop som inte alla fungerade som den skulle men jag hade in munstycket innanför växthuset och sprutade in het ånga..det blev ju jättebra miljö för plantorna =) Så nåt gott förde den med sig.

  


Sen va det dags att gräva ute i trädgårdslandet. Puh vilket jäkla jobb att gräva. Bad min älskade make hjälpa mig och det gjorde han så glatt.
Har även jagat pallkragar hela våren för att försöka odla i sådana det här året.

Krister kom hem med 8 st pallkaragar som jag målade svarta. Sen gjorde vi om på baksidan där vi skulle odla grönsakerna. Vi tog bort de ruttna blomlådorna som har stått där bra länge och la ut lite markduk för att hindra ogräs att tränga igenom. De skulle bli så lättskött som möjligt.

  
Kaffepaus..solen tittar fram Jorden hälls i 
 

Väntade med att så fröna till det hade blivit lite varmare ute. Tyvärr dog många av mina förkultiverade plantor innan jag hann sätta ut dem. Tror att de mår bättre av att sås direkt på plats där de får utveckla sina rötter på en större yta direkt.
Sockerätrerna frodas som bara den, men nästa år vet jag att jag måste binda upp dem lite smidigare så de slipper trassla ihop sig.

längst bak är mina sockerärter och i raderna framför växer det salladslökar. 
 I den lilla pallkragen på framsidan sådde jag Baby leaf sallads mix ganska tätt för att få så mycket sallad som möjligt.

 


I pallkragen från vänster sett så har jag satt morötter, rödbetor, huvudsallad och lite rädisor. I dagens läge har jag även klämt ner en squash som tar sig lite dåligt men sommaren är inte slut än =)

 
 
                                                    


I den andra pallkragen har jag odlat blomkål, vaxbönor, squash och västeråsgurka.

 en blomkål och lite squash squashen som ska få mer utrymme när den blir större
 


 squashen växer enormt fort nu
 
vaxbönorna börjar oxå komma nu en större planta med vaxbönor
västeråsgurkorna börjar dyka upp nu 

Köpte även ett par plantor som jag haft mer eller mindre i mitt lilla växthus. Fast växthuset har varit utomhus nu under sommaren..i skuggan.
Köpte en tomatplanta och en paprikaplanta i Torsång  tradgård som jag snart ska skörda.
På plantagen köpte jag yellow pepper bell..en stark paprika.ska ge mig in på den oxå vid tillfälle.
Kul att se hur de växer och ändrar färg allteftersom.

paprikorna är fortfarande gröna 
 
 
 
 


                                                                    


Jennie

Vad imponerad (och lite avundsjuk) jag blir ;)PUBLICERAT: 2009-10-28, 20:22:26 | URL: http://lagohprano.wordpress.com
Linda

Jag är en riktig amatör på att odla men jag lyckades få till nån liten grönsak i år. Det va så roligt att skörda sina egna grönsaker.KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }