2011-02-27
 21:50:19

Kycklinggryta med touch av paprika


Det här är en maträtt som jag har lärt mig att göra tack vare min underbara mamma. Det är en maträtt som vi i våran familj har ätit under mååånga år och smakerna i den här kycklinggrytan är helt underbar. Den ska egentligen  
göras på en hel kyckling, alltså med ben och allt, det är godast, men nu valde jag att göra den på kycklingfilé istället.
Och så ska det vara klyftpotatis i som man låter koka med. Att servera med ett nybakad bröd hör oxå till, men nu äter jag varken bröd eller potatis, men jag tänker inte gå miste om den här grytan för det =)
(Grytan kanske ser oaptitlig ut men den va svårt att få på bild så gå inte miste om den här pga av bilden)Det här behöver du för 4 personer:

1 hel kyckling eller 4-5 filéer (antingen filé eller med ben, ben är godast)
2-3 gula lökar
tomatpuré
paprikapulver
salt
röd paprika

Till salladen:
vitkål
olja
ättika
salt
svartpeppar

Gör så här:
Börja med att skala lökarna och skär i stora bitar och lägg i en matberedare.Kör på max till löken är finfördelad. Ju längre du kör desto saftigare blir löken och desto saftigare blir kycklinggrytan.Smält smör i en gryta och lägg i löken. OBS!! Löken ska inte få färg utan bara bli mjuk. Salta!Lägg i den tinade kycklingen och rör om.Blanda ner lite tomatpuré och lite paprikapulver. Tänk på att pulvret ger ganska mycket smak..så ta hellre för lite och ha i mer sen om det behövs. Rör runt allting så att det täcker kycklingbitarna ordentligt.
(Om du äter potatis så har du ner potatisklyftorna nu, fast om du äter potatis så läser du nog säkert inte den här bloggen..hihihi!!)Nu kommer det viktigaste. Ha ner lite vatten åt gången och låt det nästan koka in och ha sen i mer. Håll på såhär ett tag, det är nu kycklinggrytan får den fina smaken. Smaka gärna av under tiden.Mot slutet så hackar du ner röd paprika i lite större bitar.
Servera med en god vitkålssallad gjord på vitkål, ättika, svartpeppar, salt och lite olja.

Fia

Gott det ser ut!PUBLICERAT: 2011-02-27, 21:58:11 | URL: http://www.ensidaomallt.se/Sofsan/
outofsweden-blogger

Ser gott och enkelt ut!PUBLICERAT: 2011-02-28, 10:40:11 | URL: http://outofswedenfoodblog.blogspot.com/
Malin

Funkar den här att göra utan löken och blir det en krämig gryta ändå eller bör man göra några tillägg? Har du några mängder på tomatpurén och paprikan att använda?


Lindas viktresa med LCHF

Hej Malin: Jag skulle inte rekommendera att göra just den här grytan utan lök, det är nämnligen den som gör hela grytan så saftig och det är löken som ger den goda smaken.

Mvh LindaPUBLICERAT: 2011-07-24, 15:42:45 | URL: http://lindabireseveriksson.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }