2011-03-31
 21:08:00

Ååhh dessa papperspåsar!!

Jag va och hämtade ut ett paket med kläder idag och givetvis så är ju dessa inpackade i plastpåsar och såntdär tunnt prasselpapper mellan vissa klädplagg. Det är helt hopplöst att försöka få ur kläderna ur påsarna utan att få en rejäl utskällning av Ronja.
Men ändå vill hon själv känna på dem, men här lyckas hon få tag i pappret men sen får hon inte iväg den utan blir lite smårädd och arg..PÅ MIG?!?






2011-03-31
 10:17:00

♥ Ronja är 7 månader idag ♥


Hon växer och växer och vi hinner knappt med. Varje dag händer det nåt..hon pillrar med småsaker och vinkar glatt när det kommer nån för att hälsa på. Sakta men säkert tar hon sig fram och snart är det väl dags att säkra lådor, eluttag och annat som kan vara farligt.

Lilla älsklingen ♥




2011-03-30
 21:08:00

Giraffen Sophie


Sophie Giraff


Tidlös klassiker! Sophie the Giraffe / Sophie la girafe är en 100% naturlig bitleksak för ditt barn.Sophie är gjord av naturgummi. Hon är handmålad med kemikaliefri, ätbar färg. Sophie är en säker vän för ditt barn och passar även nyfödda. Underbara Sophie piper glatt när man trycker på hennes mage. Leksakens ben, horn och öron känns behagliga i barnets lilla mun, speciellt under den tiden barnets tänder utvecklas. Över 30 miljoner barn runt om i världen har redan fallit för Sophie. Barn behöver henne!

Sophie Giraff har fått en massa fina utmärkelser också! Vad sägs om utnämningarna "Practical Parenting 2010-2011 GOLD award" i England & "ASTRA Best Toys for Kids", i USA.


Nu är Ronja en lycklig ägare till en alldeles egen giraff. Giraffen Sophie är en världsberömd giraff som ursprungligen kommer från Frankrike.





Såhär står det om Sophie:

Barnets första sinnesutvecklane bitleksak och leksak!

0 mån +

Ett säkert och älskat val för ditt barn

Stimuler barnets alla sinnen:

  • Synen: De mörka och ljusa kontrasterna med fläckar på Sophie the Giraffe kropp ger en visuell stimulans och gör henne enkelt igenkännbar för barnet. Hon blir snart en välbekant figur och får ett lugnande syfte.
  • Hörsel: Hennes pipande underhåller barnet, stimulerar dess hörsel och hjälper barnet förstå länken mellan orsak och verkan.
  • Smak: Sophie the Giraffe är mycket flexibel och har många delar för ett barn att tugga på ( öron, horn,ben). Hon är perfekt för att lugna barnets irriterade tandkött när tänderna börjar växa ut och är helt säker. Gjord av 100% naturligt gummi och matfärg.
  • Känsel:Sophie the Giraffe är perfekt för barnets små händer. Hon är väldigt lätt och hennes långa ben och nacke är enkla för barnet att greppa.Hon är väldigt mjuk att känna, precis som barnets mamma, stimulerande och lugnande psykologiskt och emotionellt.
  • Lukt:Den enda doften är naturligt gummi ( från Hevea trädet) gör Sophie the Giraffe mycket speciell och enkel för ditt barn att identifiera bland sina andra leksaker

Varningar!
Djupa ej i vatten, koka eller sterilisera inte.
Rengör med en trasa och tvålvatten.


Världsvana Sophies välkända vänner:

Sophie the Giraffe är förmodligen den mest kända giraffen i världen. Det är den populäraste leksaken för barn i Frankrike och den mest önskade barnleksaken just nu i USA och i Kanada.

Sophie är ett bekant ansikte från kändissidor eftersom den är den mest köpta leksaken för kändismammor. Sophie känner Kate Hudsons, Maggie Gyllenhaals och Dennis Quaids barn utan och innan!

Historian bakom Sophie:

Den lilla giraffen föddes den 25 maj 1961 på Helige Sophies dag och fick därför namnet Sophie.

På den tiden föreställde de enda leksakerna som fanns alltid lant- eller husdjur.

Det var därför Monsieur RAMPEAU från Frankrike kom på idén att utforma en giraff i stället. Detta exotiska djur var den första på marknaden. Storleken och formen var idealiska för barnens små händer att hålla i.

Sophie blev en omedelbar succé. Unga mammor såg genast att hon var perfekt för sina barn. När de första tecknen på tänder började hjälpte Sophie the Giraffe barnet att sluta gråta! Endast genom ryktesvägen spreds populariteten av den lilla giraffen.

Sedan dess har generation efter generation av barn i Europa älskat att höra Sophie pipa när helst de tryckte på hennes mage eller huvud!

Vulli, ett företag baserat i Rumilly i Haute-Savoie regionen i Frankrike har bevarat hemligheten runt hur den magiska leksaken är producerad. Sophie the Giraffe ser idag ut precis som hon gjorde då.

Sophie är fortfarande baserat på en ”traditionsenligt” sätt, en process som innefattar över 14 manuella arbetssteg. Hon är gjord av 100% naturligt gummi uttaget från saven från Hevea trädet.

Sophie the Giraffe är en 100% naturlig leksak. Det är ett säkert och älskat val för ditt barn. Barn älskar Sophie!





2011-03-29
 22:39:14

Ronja tar sig fram själv på golvet


2 dagar till hon blir 7 månader och hon har börjat ta sig fram själv på golvet. Med svettiga små fötter som hon tar fart med och små klibbiga fingrar som hon drar sig fram med. Hon är såååå duktig och vad hon kämpar. Det är inte lätt att förflytta den lilla kroppen på golvet.



Vilken stil hon har..såå söt =))




2011-03-25
 14:58:00

Bestämd liten tjej som vet vad hon vill ha!


Jag trodde inte att Ronja gjorde skillnad på grejjer och grejjer. Jag fattar väl inte riktigt att hon faktiskt utvecklas och håller på att växa upp. Jag tror väl fortfarande att hon bara är en liten bebis som ligger och jollrar..hihi!

Hon har ju börjat med att ta tag i skeden när man matar och vill hålla själv. Problemet är ju att hon vill leka och tugga på skeden, men så blir man ju inte mätt =)
Ibland lyckas hon tom slå till skålen med mat så den far ur händerna på mig..hon är snabbare än man tror.
Idag gav jag henne skeden så hon kunde sysselsätta sig en stund, men jag ångrade mig ganska snabbt därefter då skeden inte ska förknippas med lek..men det va ju inte så lätt att ta tillbaka skeden.

 

Sen gjorde jag ett test..jag försökte muta henne med en annan leksak, bara för att se om hon kunde skilja de två sakerna åt eller om det va leksak som leksak. Vet Ronja vad hon vill ha??
Det här beteendet har jag inte sett hos henne tidigare ;-)






2011-03-23
 16:05:00

Provbakar inför dopet..


Jag har fått order av Krister att provbaka det som är tänkt att vi ska bjuda på till Ronjas dop och så får det bli.
Jag har bestämt mig för att skapa ett nytt intresse..och det är tårt/kakbakning. Måste få lite snits på det här innan Ronja blir större och det ska baka inför födelsedagar och annat =) Så jag beställde hem lite "proffsmaterial" som tyllar, spritspåsar, marsipan, pearlspray, en liten kavel, färgpulver och olika mönsterformar och så lite annat.
Jag beställde bl a från www.tartdecor.se och www.kakburken.se

Passar på att baka nu när moster Emma är här. Så idag blev det en troika kaka som är gjorde på en chokladbotten och på den ligger det vit marsipan, jordgubbsgelé och på toppen chokladmousse..mmmmmm!!!!





Den här va jättegod, men vi va lite tveksamma över gelén i mitten om den ska vara där. Den halkar liksom av marsipanen och så blev allt lite vattnigt när det fick stå en stund..så..nja? Inte på dopet men gärna nån annan gång =)

Och vilken blick Ronja gav moster när hon satt och mumsade tårta och inte hon fick smaka..hahaha..sötisen =)



2011-03-22
 14:31:00

Första gången på öppnis i Vika


Idag va vi till öppnis här hemma i Vika. Lillasyster har bott här i ett par dagar då maken har varit bortrest på konferens i Sälen så hon ville absolut följa med dit.

När vi kom dit så va det ganska fullt med bebisar i alla möjliga åldrar och det va många där..ca 10-14st. Alltid kul när det är många där så de små får lite utbyte. Det är ju därför man går dit, för Ronjas skull. Sen tänkte jag att det kan alltid vara kul att träffa Ronjas blivande klasskompisar =)

Efter en stund så va det dahs för sångstund och det va alla möjliga låtar och de höll på ganska länge..såå kul. Mot slutet så tog sångledaren fram en låda full med olika instrument så att alla barn kunde få varsitt och spela med.
Ronja fick en maracas av moster Emma och hon spelade glatt..gullunge!

Efteråt va det dags för fika. Ronja hade precis ätit en rejäl portion gröt hemma innan vi åkte dig så hon fick mumsa på några smörgåsrån och så fick hon en flaska mjölk, men den kräktes hon upp på golvet..hmmmm!



Det här är två av Ronjas blivande klasskompisar =) Sååå söta!





Men ankan ville hon ha för sig själv. Visste inte ens att Ronja satt på såna känslor..mitt mitt mitt!!!



Sådär ja..min anka!!!




2011-03-22
 08:54:00

Dagen efter tofsar i håret


Ronja har fått så långt hår på sidorna att det är perfekt att sätta upp i små tofsar, men dagen efter ser hon ju för rolig ut..hahahaha!!






2011-03-21
 10:23:00

Sötaste trollungen nånsin =)


Ja kan man vara goare?




2011-03-20
 16:38:00

Ronja tog apans napp =)


Idag va vi hemma hos mormor en sväng och åt lite gott. Jag skulle gå och hämta barnstolen inne i ett av rummen och ser apan liggandes på ett bord. Minns den här apan såväl från när lillasyster va liten. Den har en egen napp som man kan stoppa i munnen på honom. Tänkte att Ronja kanske gillade att leka med den här apan så jag gav den till henne, och hon blev verkligen överförtjust i den. Hon släppte inte taget om apan förrän många timmar senare..hihihi.










2011-03-16
 23:58:00

Ny sovstil =)

Ikväll när Krister tittade in i sovrummet hoppade hjärtat till lite högre än vanligt när han såg hur Ronja låg och sov. Men när han konstaterat att hon faktiskt andades så tassade han ut igen och bad mig komma och titta.
Våran lilla Ronja har hittat en ny sovstil..och det är väl genetiskt..haha! Jag är ju oxå en magsovare. =)

 






2011-03-16
 17:25:00

Jag kan faktiskt själv!!


Jo då det kan hon och helst ska man göra allt samtidigt oxå.








2011-03-15
 17:36:00

En tröttis vid matbordet


Finns det nåt sötare än när ens lilla bebis sitter vid matbordet och gnuggar och gnuggar sig i ögonen. Rätt va det är så har hon gröt vid ögat, insmetat längs med hela pyjamasärmen ändå upp till kinden och vidare upp mot ögonbrynet. Och med den här lilla trollungen så självklart ska det smetas ut lite gröt ända upp i håret..hahaha!!!
Sååå söt!!!









2011-03-14
 15:46:00

En glad liten skruttis





2011-03-14
 10:14:00

Ronja i sin fina morgonrock


Den här morgonrocken köpte älsklingen till "lillgrodan" som vi kallade henne när hon låg i magen. Jag va helt såld på grodor och en dag kom maken hem meden påse från kappahl med två pyjamaser och den här morgonrocken. Den är i storlek 74/80 och jag tyckte att den va sååå stor då..typ den här kan hon ju ha när hon börjar på dagis..hahaha! Men lillpluttan växer fort och nu kan hon faktiskt ha den här, men man får vira runt rocken ordentligt kring henne. Hon kommer ju kunna ha den ett bra tag =)








2011-03-13
 17:41:00

Jag älskar dig mitt lilla ♥





2011-03-10
 22:28:00

Hostan blev värre!!


Igår kväll blev Ronjas hosta värre och värre och efter att hon hade ätit och jag tog upp henne så hostade hon så intensivt så hon knappt fick luft. Jag blev så rädd så jag började gråta. Usch fy när hon knappt kunde andas, men det gick över ganska fort tack o lov.

På natten hostade hon oxå jättemycket så idag bestämde jag mig att ringa vårdcentralen igen för att se om hon kunde få komma in och prova en inhalator istället för flytande Ventoline som hon fick utskriven av läkaren i måndags.

Klockan 15.35 fick vi en tid till min husläkare som även är en barnläkare. Tack o lov, han är verkligen jättebra.
När vi kom dit så lyssnade han på Ronja och tittade i hennes öron och i halsen. Han konstaterade att hon va väldigt rosslig och ville att vi skulle träffa en annan barnläkare som kunde ta lite prover på RS virus. Usch!!!! Vi som har förökt att hålla oss bort från förkylda människor men det är ju inte så lätt med tankt på att alla är förkylda nu.

Vi fick en remiss till barnakuten så det va bara att åka ner och sätta sig. De hade ett nytt kösystem inne på akuten som va helt värdelöst. Nu fick man ta en kölapp och slå sig ner i väntrummet och sen ropade de upp en och en och visade till ett rum och där skrev de in en. Så det gick säkert 15-20min innan det pep till för nästa nummer och vi hade 9 nummer bort..härligt!!! Ca 2 timmar satt vi där med Ronja och väntade på att ens få komma in och säga att vi ville träffa en barnläkare.
Tänk om alla 9st innan skulle träffa andra typer av läkare, ja då sitter barnläkaren och har inget att göra..NEJ!!! TUMMEN NER!!!!

NU hade Ronja snart missat 3st sovpass pga att hon vill vara med hela tiden och titta..så hon kunde inte slappna av.
Sen va det äntligen våran tur. Sköterska som visade in oss tyckte Ronja va jätterolig för så fort hon såg henne så skrattade hon. Sköterska kunde inte låta bli att skratta åt Ronjas smittsammabebisskratt hon heller. Och jag som va så dyngförkyld fick sånt övertryck i tårkanalerna när jag skrattade. Till slut sa hon: Jag kanske ska gå och titta i spegeln om jag har nåt mellan tänderna eftersom jag ser så rolig ut...hahaha!! Ronja har nog en sån fas nu..allt är skoj..hon ler åt alla!
Hon skulle kolla syresättningen i Ronjas blod men eftersom hon har så små fingrar så satte hon den på stortån istället..och allt va som det skulle..100%.



Sen fick Ronja träffa en läkarstuderande som lyssnade på henne. Hon frågade om Ronja alltid är så här sprallig..hahaha. Jaaa hon kan verkligen inte ligga still när hon ligger på rygg..armar och ben sprattlade för fullt..som vanligt!
Vi fick även träffa en manlig läkare som tittade Ronjas allmän tillstånd och sa direkt att: Hon har inget RS virus..hon är bara riktigt förkyld och så har det satt sig i lungorna. Eller så är det här den piggaste RS bebisen jag nånsin har träffat skrattade han.



Döm själva =) Höj ljudet!!! Kan inte vara lätt att lyssna på den här lila kroppen.

 

Hon skulle tom rycka i läkarens stetoskop..den kanske kan vara god att tugga på?



Ronja och pappa ♥



Ibland är väntan lång och seg på akuten..



Sen kom det en sköterska med en slang så Ronja skulle få andas in adrenalin för att rensa upp luftvägarna så att hon skulle  kunna hosta upp slemmet och andas lättare. Ja men ge Ronja adrenalin, hon är ju så seg och trött..hahaha! Den manlige läkaren sa skämtsamt att vi ger henne adrenalin och strax innan det börjar verka då smiter vi hem..hehe!



i 2 minuter fick hon andas adrenalin, hon va så duktig..och nyfiken. Självklart skulle det tuggas på slangen vid flera tillfällen.





Men resultatet av adrenalinet blev visst inte som läkaren hade räknat med..stackars lilla Ronja, hon har ju missat 3 sovpass. Inte undra på att hon va trött.



Så vid nästa adrenalinpass så sov hon sött så det va bara att hålla slangen vid munnen/näsan på henne.








2011-03-08
 20:54:53

Rösta på Ronja!!!





Rösta på Ronja i Vi Föräldrar tävlingen så kanske hon kan få bli omslagsbebis i augusti. Sprid det här till vänner och bekanta ;-)

Klicka HÄR så kommer du till Ronjas sida i tävlingen.

Eller klicka på länken
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=42502



2011-03-07
 09:23:40

Ronja är sjuk =(





Stackars vårat lilla hjärta är sjuk. Dagen innan hon fick vaccinet så började hon snörvla och hosta när hon sov, nu har det blossat upp ordentligt. Hon låter jätteansträngd när hon andas och hon andas fortare än normalt och det rosslar ordentligt i lungorna. Snoret rinner för första gången och hon nyser konstant och kliar memd händerna i ansiktet.

Man vet ju själv hur jobbigt det är när det kliar i hela ansiktet och man nyser och det rinner i näsan.
Märks på henne att hon är trött hela tiden, hon gäspar och vill sova men hon kommer inte till ro och då blir hon ledsen och frustrerad..

Jag ringde BVC nyss och fick en tid till en stafettläkare men jag pratade med vårdcentralen och styrde om tiden till en senare tid med en ordinarie läkare..det känns som att de har bättre koll. Vi får se vad de säger.


2011-03-05
 18:06:00

Pappas födelsedag


Idag firade vi pappa Kristers födelsedag. Vi hade bjudit dit våra familjer för att fika lite och ha trevligt. Ronja vaknade strax innan gästerna kom så hon hade fortfarande pyjamasen på sig.
Jag passade även på att ge henne lite mat innan, för hon har så svårt att koncentrera sig på att äta när det är annat runtomkring henne.

Lilla fröken som tycker att det är så skoj att sitta själv nu.


Mormor och farmor med Ronja


Ronja hos farfar. Det är så kul att stå upp och hoppa. Och vilket liv hon för..joller till tusen.



Dags för fika. Själv hoppade jag över tårtan och gjorde en chokladmousse till mig med mörk choklad och grädde.
Här är våran nyinköpta lampa..guuud vad jag älskar den =)




Ronja satt glatt och mumsade på sina små smörgåsrån


Sen va det dags att gunga lite..nu va Ronja så trött så hon höll på att somna i gungan.





2011-03-03
 21:07:00

6 månaders vaccinationen


Idag va det dags för den andra vaccinationen. Och idag fyller pappa Krister år =) Vi hade en tid på BVC kl 10.40 så vi hade en liten latmorgon då vi bara tog det lungt. Vet ju att hon kan bli febrig och väldigt trött och grinig efteråt så jag ville att hon skulle vara max utvilad innan vi åkte dit.

Jag klädde Ronja i Kalikå klänningen och satte på henne mössan..åååh guuud va söt hon va i det här. Och så de små skruvlockarna som tittade fram.

När vi kom till BVC så gav jag henne lite mjölk, det lilla jag fick i henne. typiskt att det skulle bli mitt i hennes sovpass..hon gnuggade sig i ögonen gång på gång och gäspade.

När vi kom in till läkaren så frågade de ett par rutinfrågor och engligt honom och bvc sköterskan så tyckte de att Ronja är tidigt utvecklad. Jaha va trevligt sa vi =) Själv tycker jag att de flesta vi umgås med oxå har samma utveckling. Visst "pratar" hon väldigt mycket och hon är väldigt fingerfärdig,

Sprutorna gick förvånansvärt bra, hon grät lite direkt efter sticken men det gick över ganska fort. Värre va det att försöka ha henne på skötbordet..helt hopplöst va ledsen hon blir. Hon skriker hjärteskärande rätt ut..hon låter väldigt rädd fast man är där och tröstar och lägger en trygg hand omkring henne.

Hon hade inte vuxit så mycket på längden, bara 1 cm sen sist (24/1) men å andra sidan känns det bra, hon är ju så lång ändå. Så nu är hon 70cm lång.
Sist vägde hon 7180gr och nu hade hon gått upp till 7795gr. Märkte att Ronja va lite småseg när vi kom hem. Hon va trött och hänging.



Duktiga lilla tjejen som har fått två plåster, en på vardera ben.



Ronja va tröttare än vanligt och grinigare på kvällen. Vi hade jättesvårt att lägga henne..då blev hon ledsen och ville komma upp i famnen igen. Men så fort hon kom upp så gnuggade hon ansiktet mot våran axel och va supertrött. Så till slut så fick hon en liten dos med alvedon..då somnade hon och sov hela natten.

Då kunde vi passa på att äta lite gott och fira älsklingens födelsedag ♥


2011-03-02
 15:38:00

Vi har haft..


..besök av Helena och hennes son Simon idag. Helena är en god vän som jag inte har träffat på väldigt länge och det va så kul att träffas igen och sitta och småprata.
Ronja blev jätteglad när hon såg dem och skrattade när hon såg Simon. Jag vet inte vad det är med Ronja, men så fort hon ser en pojkbebis eller en pojke så blir hon jätteglad..hmmmmm. Ska det börjas såhär tidigt?? =)

Ronja fick sååå fina kläder från polarn




Tack snälla Helena för de fina kläderna till Ronja =)
Hon fick även en söt rosa metallic groda och så fick jag ett jättefint halsband från Decoria. Hoppas att vi ses snart igen och tack för en jättetrevlig dag.


2011-03-01
 20:58:00

♥ Ronja är 6 månader idag ♥


Herreguuuud va tiden springer iväg. När man tänker tillbaka på förlossningen och allt runtomkring så känns det som igår. Dock kan jag knappt komma ihåg att hon har varit så liten som hon va. Det känns som hon alltid har varit i den här åldern, jollrandes och glad =)

Och idag har det hänt en till sak..en till milstolpe. RONJA SITTER HELT SJÄLV!!! Ja hon är så duktig =)
Det har hållt på ett bra tag nu, hon har svajjat hit och dit och tappat balansen men aldrig riktigt fått till det. Men nu när hon satt och lekte med en av sina leksaker så hade hon den på fötterna och då plötsligt gick det lättare att hålla balansen.


Man tom ser hur hon parerar för att inte falla, men sen svajjar det till och det blir kraftig slagsida och då är hon så söt så hon blundar..ja man undrar ju om det gör mindre ont om man blundar..hahaha!
Vid nåt tillfälle har hon fått ner handen i golvet, tagit emot sig och satt sig upp igen..man blir imponerad av vad de små kan efter så kort tid i livet.

Pappa Krister satt givetvis bakom så att hon inte föll..och det blev många fall för lilla fröken i början.


Idag på posten kom Ronjas nya kläder som jag köpte på tradera..jag kunde inte låta bli dem, de va ju sååå söta.
En klänning med tillhörande mössa med öron från Kalikå.


Sen kom det en till sak på posten, men vad det va avslöjar jag senare..får bli en hemlis än så länge =)

Titta..jag kan sitta själv, men när jag drar mössan över huvudet går det inte sååå bra..hihihi!!







2011-03-01
 17:13:00

Första smakportionen med kött


Idag skulle vi besöka öppnis här i närheten men när jag ringde dit så hade de stängt den här veckan..typiskt..jaja vi får ta en hemmadag med moster Emma istället.

Idag passade jag på att introducera kött i Ronjas kost..tänkte att nu har hon ätit kyckling i en vecka och det har hon tyckt om. Tyvärr va hon så grinig och trött när hon skulle äta så hon va inte mottaglig för det. Hon hostade och fräste men sen tuggade hon i sig maten.

Jag provade att ge henne lite av grytan senare på em och då gick det lite bättre även om hon började med att hosta ut första tuggan rakt på mamma..hahaha!


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }