2011-01-07
 00:13:04

Idag började vi med Baby Semp 2




Vid 4 månader rekommenderar man att byta till Baby Semp 2. Baby Semp 1 är från 0-6  månader och 2:an från 4 månader. Jag har inte fattat riktigt va skillnaden är mellan de två till jag letade efter svar på Sempers hemsida och där står det såhär:

BabySemp 2 innehåller risstärkelse som kan göra att modersmjölksersättningen ligger kvar längre i magsäcken vilket gör att barnet håller sig mättare längre. Dessutom innehåller den mer järn (2,4 mg mer järn per 100 ml blandning).

BabySemp 2 har även 0,5 g GOS tillsatt per 100 ml blandning till skillnad från BabySemp 1 som har 0,24 g. GOS är prebiotiska fibrer som inte bryts ner i magen utan når tarmen i oförändrad form vilket främjar tillväxten av goda tarmbakterier och ger avföringen en mjukare konsistens.


Kan BabySemp 2 användas från första levnadsdag?
Semper rekommenderar BabySemp 1 från första levnadsdag och BabySemp 2 från 4 månaders ålder pga. tillredningsanvisning, innehåll av risstärkelse, järn och GOS (galaktooligosackarider).

Skillnaden mellan BabySemp 1 och BabySemp 2 är att:
BabySemp 2 innehåller risstärkelse som kan göra att modersmjölksersättningen ligger kvar längre i magsäcken vilket gör att barnet håller sig mättare längre. Detta skulle kunna innebära att barnet inte äter tillräckliga volymer om BabySemp 2 introduceras för tidigt.


Är BabySemp mer stoppande än annan modersmjölksersättning?
BabySemp innehåller GOS (galaktooligosackarider) som studier har visat gör barnets avföring mjukare vilket kan motverka trög mage och förstoppning.

Ammande barn har ofta en mjukare avföring jämfört med barn som får modersmjölksersättning. Genom att tillsätta prebiotika i form av GOS (galaktooligosackarider) i våra modersmjölksersättningar, har vi tagit ytterligare ett steg för att ge barn som inte ammas en så naturlig start i livet som möjligt.

Semper modersmjölksersättning ger nu barnen en avföring mer lik bröstmjölksuppfödda barns avföring. Galaktooligosackarider (GOS) är prebiotiska fibrer som inte bryts ner i tunntarmen utan fungerar som näringssubstrat för mjölksyrabakterier (laktobaciller och bifidobakterier) i tjocktarmen. När dessa bryter ner GOS bildas kortkedjiga fettsyror vilket ger avföringen ett lägre pH som liknar det hos ammande barn. Avföringen blir också mjukare vilket kan motverka trög mage och förstoppning.


Kan modersmjölksersättning sparas efter tillredning?
Överbliven modersmjölksersättning i flaskan efter att barnet har ätit bör slängas. För bästa kvalité bör modersmjölksersättning serveras så nylagad som möjligt. Du kan dock förbereda flera flaskor samtidigt. Använd då kokt kylskåpskallt vatten, blanda med pulver i väl rengjorda/kokade flaskor och förvara med lock i kylskåp max 6-8 timmar. De första månaderna i barnets liv, värm modersmjölksersättningen till (minst 70 grader) och låt svalna till ättemperatur. Då barnet är några månader gammal räcker det att värma modersmjölksersättningen till ättemperatur.

För att göra tillredningen snabbare om barnet är hungrigt kan man blanda pulvret i halva vattenmängden med vatten över 70 grader, och sedan fylla på med resterande vattenmängd av kallt kokt vatten för att på detta sätt nå en bra ättemperatur snabbare.

Kan modersmjölksersättning tillagas i mikro?
Till barn som har blivit några månader gammal kan modersmjölksersättning tillredas i mikrovågsugn. Blanda pulvret med kallt vatten och värm utan lock eller napp på full effekt i ca 40 sekunder. Skaka och känn efter att blandningen inte är för varm innan du ger det till barnet.

WHO och EFSA rekommenderar att modersmjölksersättningspulver som ges från födseln tillreds med varmt vatten (minst 70 grader) och sedan kyls till ättemperatur. Detta gör det svårare att tillreda modersmjölksersättning i mikrovågsugn de första månaderna i barnets liv.

Behöver man koka vattnet vid tillagning av modersmjölksersättning?WHO och EFSA rekommenderar att modersmjölksersättningspulver som ges från födseln och de första månaderna i livet tillreds med varmt vatten (minst 70 grader) och sedan kyls till ättemperatur.



Linnéa

Hej, hittade din sida när jag sökte om babtsemp 2. Vilken tur du hade info! :) Tackar så mkt.



PUBLICERAT: 2011-07-23, 12:12:17 | URL: http://chevanilsson.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }