2010-09-26
 13:38:31

Sovrutiner?

Ronjas sovrutiner ändras verkligen hela tiden. Man läser ju om det överallt i alla tidningar men man tror ju ändå att det ska vara någorlunda lika. Det är nog svårt ändå att veta vad lilla fröken vill.

Tidigare har man kunnat lägga ner henne i hennes korg sovandes och då har hon fortsatt att sova ett bra tag..



För ca ½ vecka sen så upptäckte jag att jag även kunde lägga ner henne i korgen fast hon va vaken och då låg hon och tittade runt lite innan hon snällt somnade.
Tidigare har vi haft korgen ute hos oss i vardagsrummet men hon älskar verkligen att ligga inne i sitt eget rum. Det är ett behagligare ljus och så har hon lite att titta upp på samt att jag låter henne lyssna på lugn spa musik.





Har även börjat gå ut och gå lite med vagnen nu när hon har stunder då  hon är övertrött och inte kan somna.
Inte lätt när man är så liten och mössan åker ner över ögonen hela tiden..haha! Men hon sover gott ute i friska luften. Hon kan sova upp till 4 timmar utan problem, och då kan ju jag passa på att dammsuga eller laga mat eller plocka undan i huset. Sånt man inte hinner med annars.



Men nånting har hänt de två senaste dagarna. Hon somnar jättefint hos oss och så när man lägger ner henne i korgen så tar det två sekunder så öppnar hon ögonen lite smått för att sen vara klarvaken och vifte och veva med armarna. Och så kan hon ligga ett bra tag och titta runt till hon tröttnar och vill komma upp..



Här ligger hon i hårdliften och pillrar med håret och vägrar att sova :-)



Så det enda stället hon vill sova på nu är hos oss, i våran famn. Himlans mysigt men man blir ju väldigt låst eftersom man inte kommer nånstans.
Ronja sover sååå gott här :-)



..myser vidare..



Här sov hon igår hos Krister i 2 timmar..



..sen sov hon vidare hos mig i 1 timme innan hon vaknade och va hungrig.



Få se vad nästa steg blir i hennes sovrutiner. Hoppas att hon snart kan somna själv i sin säng/korg igen även om det är mys mys att ha henne hos sig, men jag tänker lite på hur det ska bli senare om vi skämmer bort henne för mycket med att alltid sova i famnen.


Louise(cod1984)

Du har fått en award



PUBLICERAT: 2010-09-26, 16:35:22 | URL: http://ivfmare.blogg.se/
sandra

Åh, känner igen mig - man blir LÅST. Vi har skämt bort Majken, hon sover ofta med oss i våran säng, mellan oss.. Fast Majken sover max 1-2 timmar på dagen, hon har sovit 4 timmar kanske en gång sedan hon föddes - så lyllo er att Ronja gör det! Däremot har hon sovit i princip hela nätter sedan hon föddes, så det klart, långa sovnätter blir vakna dagar ;)



PUBLICERAT: 2010-09-26, 18:34:05 | URL: http://gonatcha.blogspot.com/
Denise

Vad roligt att läsa om er & eran vardag, ni verkar ha de super mysigt! Vilket ni är välförtjänta av!

Roligt att sotis oxå accepterat Ronja men & andra sidan hur kan motstå henne. Vi har oxå katter & jag underar ofta hur de ska gå när man får en liten, hoppas de går bra!

Tack igen för att du delar med dig av er vardag! Du skriver så bra!

Kram Denise



PUBLICERAT: 2010-09-26, 18:55:19 | URL: http://annadenisekarlsson.blogg.se/
Linda

Blir lika glad varje gång det är en uppdatering här inne:)

Så roligt att följa er.

Jag minns det där att man blir så låst, min tjej var lika dan då hon var liten..hon kunde inte ligga ner i vagnen sen hon var nyfödd, vi fick pallra upp henne med kuddar för hon skulle SE! somnade hon i vagnen så vaknade hon alltid så fort den stannade..å hon sov nästan aldrig på dagarna, men då sov även hon hela nätter vid nån månad bara.

Hon kanske bara behöver eran närhet nu..ändras säkert igen snart :)

Super fina foton.

Kramar



PUBLICERAT: 2010-09-26, 21:44:32 | URL: http://bidrottning.bloggplatsen.se

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }