2010-11-30
 13:29:53

Finns inga fler nappar???

För nån vecka sen va jag och handlade på City Gross och skulle köpa en till packe av Ronjas nappar, men då hade det strulat med leveransen så de skulle komma in senare men de har liksom aldrig dykt upp.

Igår när jag satt på familjeliv och såg att det va en tjej som sökte efter en bra napp som sitter kvar i bebisens mun så tänkte jag på de Ronja använder och gick in på Bambinos hemsida för att knycka en liten bild på den nappen och visa henne men då ser jag att den inte längre finns i deras sortiment..Vaaaaa??? Nä men så kan de ju inte göra!!!!
Ronja tar ju bara den nappen..alla anatomiska nappar som finns på mamrknaden åker bara ut igen..med fart! De klarar liksom inte av att behålla den i munnen.

Den här nappen använder Ronja idag..en kulnapp från bambino.



Jag kollade runt på olika hemsidor igår och hittade två som fortfarande levererade dem men till olika priser så två nappar för 29:- tyckte jag va bra men jag tänkte att jag ringer idag ist för att kolla och igår kväll hade nån lagt en beställning på 36st förpackningar...surt. Den personen köpte upp hela deras lager..Grrrr!!!
Men jag kom över 10 förpackningar på en annan sida ist.

Sen pratade jag med Gunilla på Bambinos kundservice. Jättebra rådgivning och anledningen till att de har slutat tillverka de här napparna är att deras maskin har brakat ihop samt att de inte stödjer upp tankött och tänder så därför tillverkas bara anatomiska nappar.
Men hon va så gullig och skulle skicka två nappar som Ronja skulle få prova få vi se om hon gillar dem.
2010-11-28
 22:30:15

Börjat rulla

Igår vände Ronja på sig för första gången från mage till rygg flera gånger. Vi skulle fota henne och hade lagt henne på mage, men vips så rullade hon över till rygg. Det hände flera gånger och hon blev lika förvånad varje gång. Så fort hon landade på rygg så slog hon ut armarna rätt ut..haha..sötnos.



Hjälp vad är det som händer...??



Sådär ja..det va ju inte så svårt... :-)



Idag har vi oxå lagt henne på mage och samma sak hände nu..rullar över till rygg. Tar nog säkert ett tag innan hon rullar från rygg till mage och tur är väl det.

Hon har även börjat titta på sina händer och idag fick hon även syn på att hon har en fot. Dröjer nog inte länge innan hon får tag i dem..
2010-11-28
 22:24:55

Ronjas lilla kompis Barbaskön


För ca 2 veckor sen så kom faster Marie och kusin Sandra hit besök från Gbg och med sig hade de bl a ett litet svart gosedjur - Barbaskön. En luddig, mjuk liten figur från Barbapappafamiljen.

Nu förstår jag varför de heter GOSEdjur.. :-) Ronja är helt galen i den, han kan inte somna om hon inte för borra in hela ansiktet i den mjuka pälsen. Och så är den så bra för att den är lagomt stor så hon kan gripa tag i den med sina små händer. Hon har tom lyckats kasta iväg den några cm ovanför huvudet..haha.
Lika med nappen..den får man LETA efter bra länge innan man hittar den i sängen.

Ronja med sin favvomysmys. Hon håller Barbaskön i handen..sööööt!!





Ibland använder hon Barba för att knuffa in nappen när den håller på att åka ut och ibland lyckas hon konstigt nog..haha!



Jag vet inte vad de här två har för hemligheter med det varkar vara intressant..



..hihihi...



Hittar på en massa dumheter gör de oxå...



..hmmmm..nää Ronja man kan inte "röka" barbaskön :-)



..fast nåt kul hände visst..kanske man kan röka barabaskön?!?














2010-11-25
 23:05:34

Söta lilla Ronja


Ikväll fick jag för mig att jag skulle prova sätta upp två små tofsar på Ronja. Hon tyckte visserligen inte om det men titta va söt hon blev. Och va mycket hår hon har fått..och så långt redan.
Mormor som är frisörska bara väntar ivrigt med saxen, men här ska inte ett hårstrå krökas från hennes lilla huvud..än!



2010-11-25
 12:22:33

3 månaders vaccinationen

I förrgår va det dags för Ronja att få sin 3 månaders vaccination. Den här dagen hade jag bävat för länge. Jag är ju jätterädd för nålar och nu skulle de sticka min lilla trollunge på två ställen!! Stackars liten. Och så har man ju hört att de flesta får feber och blir allmänt gnälliga 1-2 dagar efteråt. Ronja som alltid är så glad och go.

Så när vi kom dig började vi i vanlig ordning att lägga henne på skötbordet och den här gången märktes det att hon hade utvecklats enorm mycket. Nu såg hon den fina ormen i rött och vitt som hänger och dinglar ovanför. Den har tidigare varit väldigt ointressant att titta på, men nu va den skoj.

Förra gången vi va på BVC va ca 1 mån sen och då vägde Ronja 5330g och va 61cm lång. Idag vägde hon 5945g och va 63cm lång. Jag trodde att hon skulle väga mer men hon följer ändå sin kurva på både vikt och längd.

Sen fick Ronja sitta i mammas knä och våran barnmorska satt och pratade med henne. Stackars lilla Ronja, snart skulle hon sticka henne i benet..hon satt och jollrade och va så glad, sen kom sticket. Det va en tjock nål som skulle långt in i det lilla mjuka låret. Ronja tittade på mig och sen började underläppen darra..och sen kom vråltjutet..
Ronja grät i 15 min och tårarna bara rann längs med kinderna. Och den här sprutan skulle tydligen göra minst ont så det va därför vi började med den..hmmmm!!??!!! Hur ska nästa spruta blir då??

Hon fick ett plåster på benet som direkt lossnade och hela hennes body blev blodig när jag kramade om henne så hon fick ett nytt, men den fastnade på mamma igen..haha!

Bm hämtade 2ml sockerlösning som vi droppade i Ronjas mun så att hon skulle bli lugnare inför nästa spruta. tydligen är sockerlösningen något bedövande för dem. Andra stcket gick faktiskt bättre även om hon blev ledsen nu med..men hon hade ju skrikit så mycket innan så nu va hon så trött.

Hon somnade nästan direkt vi la henne i babyskyddet..svullna ledsna små ögon..min lilla trollunge.

När vi kom hem så sov hon ett tag i korgen..det märktes att hon va tröttare än vanligt. När hon vaknade fick hon ligga på skötbordet ett tag och då va allt som vanligt. Hon låg och jollrade och tittade på sina kompisar ovanför.

Hon låg och sprattlade lika mycket som vanligt..här är strumpan på väg av..

 

Ronja fick ett fint plåster på benet..titta vad jag har varit duktig!!



Sen blev det lite bus och skratt med pappa. Hon är ju helt underbar våran lilla Ronja..vi är så lyckliga!!!







Det här är klart min favoritbild!!!



2010-11-17
 12:54:50

Ronja är en liten kräkbebis

Hon har i ett par veckor nu kräkts ganska mycket, speciellt efter att hon har ätit så det blir mycket klädombyte och så har vi införskaffat oss lite dregglisar/dreggellappar. Tack o lov så hade syrran ett gäng som jag kunde få.

Det finns verkligen en hel uppsjö av dregglisar vissa är bättre än andra. Jag har fastnat för de som är lite längre, de både täcker mer och håller bebisen torr på bröstet.
Jag surfade in på en sida som heter www.oapip.se Det är en tjej som syr egna dregglisar i alla möjliga färger/tyger. Samt att hon har fleece på baksidan som håller värmen, men det kan bli en aningen tjockt under hakan. De är verkligen sååå fina. Då kan man matcha kläderna. Jag har ju pippi på att matcha allting.

Sen har jag införskaffat 2 uppsättningar med dregglisar från Pippi (www.pippi.dk)
De har inte fleece på baksidan men ett dubblet matriel som håller torrt och så är det inte så tjockt under bebisen haka.



De här är ju även perfekta att använda som halsduk, de håller värmen fint och så blåser det inte in vid halsen.


Tada..här är jag med en liten kräkis :-)



Sen finns ju det som är mindre och tunnare, tyvärr så blir de jätteblöta och läcker igenom så att hon blir aldeles blöt på bröstet och då är det bara att byta kläder. Men de här är bättre att ha när hon sover kortare stunder.



Men vi förösker nu att inte låta henne sova med en dregglis eftersom hon har börjar ta in handen under och sen skickar upp den över ansiktet.

2010-11-15
 23:10:19

Fars dag

Hann inte lägga upp nåt i söndags..det va fullt upp hela dagen. Så himla mysigt att äntligen få fira fars dag. Det har tidigare bara varit ytterligare en jobbig påminnelse om att man är barnlös.

Ronja vile upp och få mat vid 06.30 så när jag hade lagt henne så passade jag på att baka tårtan som tydligen skulle stå i kylskået under natten, men om jag gjorde den såhär tidigt borde den få samma resultat om vi fikar på em/kvällen.

Vid 8 tiden satte jag på kaffet, plockade fram presenterna och gjorde iordning en flaska till Ronja sen gick jag in till sömntutorna. Va lika bra att låta lillstumpan sova till vi skulle väcka pappa.



Ronja vaknade ganska direkt efter att jag väckte Krister och hon blev så glad när pappa Krister sa God morgon lilla trollungen. 



Vi badade henne igår kväll och jag satte på henne en mjuk velourmössa så att hon inte skulle bli kall. Titta vad som hände med håret..hahaha Ser ut som svinto..+ krustång..haha!!
Titta va fint hon har börjat gripa..här är det pappas halsband som får sätta livet till..hihi



Pappa PUSS!!! Så mysigt och så kittlas skägget lite..det sticks!!!



Pappa fick fina presenter från lilla Ronja.
En nyckelring med mina små fötter på..



..och en mugg där det står: Jag älskar dig pappa. Och så självklart bilder på Ronja!!







PÅ fm kom en bekant hem till oss för att beskära lite träd..grenar och sånt, men vi passade även på att ta ner två träd som har stått vid ingången. Jättefint och lummigt men sååå mörkt...



Men oj va kalt det blev...hmm?!? Ovana heter det väl men det blev såå ljust och fint. Vi planerar att sätta en häck runtom tomten och då blir det för mycket skog att ha de här träden kvar. Vi rensar för att göra fint!



Här sitter jag i knät på farfar som oxå kom ut och hälsade på.



Vi åt lite god mat och sen passade jag på att lämna lillskruttan tillsammans med pappa. Jag ville ju åka till min pappa oxå och lämna blommor. Storasyster hade redan varit där och lämnat blommor och tänt ljus så jag och lllasyster lämnade blommor bara. De va så mysigt och fint. Vi lämnade även blommor till farfar som vilar mittemot.
När jag lämnade lillasyster så sa hon att hon hade hittat en massa barnkläder i två kartonger. Såna kläder som vi har haft  när vi va små. Jag trodde allt sånt hade försvunnit när vårat hus brann -98.

Oj va mycket fint jag hittade till Ronja. Nu ska här tvättas så att jag kan klä henne i mina bebiskläder :-)

Sen åkte jag hem och dekorerade tårtan med en rosa ros (från Ronja till pappa) limeskal och vita chokladknappar.



Men herreguuuud vilken god cheesecake!!! Den är ju väldigt söt så den blev till att frysa in till senare tillfällen.



Passade även på att ge pappa lite trisslotter att skrapa til fikat och så den här fina tavlan.
Jag la henne på skötbordet tidigare och mlade hennes fot lila med vattenfärg..det gick riktigt bra.
Men handen va inte lika lätt..den knutna lilla handen på en fullständigt sprattlande Ronja va ju lite svårare. Så när hon hade somnat så passade jag på..hehe!



Tack lilla Ronja för att du finns i våra liv och för att du gjorde pappa så glad idag. :-)


2010-11-12
 16:46:47

Hmmm..napp eller fingrarna??

För ca 2 veckor sen så började Ronja att försöka suga på tummen..utan att lyckas så bra..hela handen for in i munnen eller så fick den andra handen hjälpa till.

 

 




Hon är så duktig oxå på att greppa saker..även om hon inte riktigt får till det varje gång så gör hon stora framsteg varje dag. Hon har lyckats få tag i nappen och så kastar hon i väg den..så man får leta en stund innan man hittar den i korgen eler sängen..den ligger ju inte alltid 2 cm från henne.

 
  



Sen har hon oxå börjat med att gnugga i ögonen när hon är trött vilket gör att hon hela tiden slåt ur nappen och så vaknar hon, sen smaskar på fingrarna och försöker hitta nappen. Så nu om kvällarna är det inte lätt att somna..stackars liten. 
Tur hon har sin lilla snuttefilt Råttis vid sin sida så hon kan gnugga in ansiktet..



..eller så kan man ta tag i Råttis nos..hihi

2010-11-09
 10:02:16

Ronja är så lik morfar

Det va det första mamma och mina systrar sa när de såg henne. Ååhh va hon är lik pappa (morfar) :-)
Min pappa gick bort år 2000 i en plötslig hjärnblödning. Tycker det är så tråkigt att han aldrig har fått träffa lilla trollungen. Han skulle ha älskat att busa runt med henne.

Det som fick mig att gråta floder va när llilasyster kom hem till oss första gången efter att vi kom hem frånn BB med den här nallen. (å där kom tårarna igen)



Den här nallen och en till hade min pappa köpt till sina kommande barnbarn. På nåt sätt så visste han att han va sjuk, men hjärnblödningen va bara pricken över i:et.
Han hade alltså gått och köpt en Nalle till Ronja ca 10 år innan hon föddes..ååhh älskade pappa vad jag saknar dig!!

När jag va hem till syrran så plockade hon fram kort på pappa när han va bebis och herreguuud va jag tycker att Ronja är lik honom på många sätt.





Här är pappa och min farfar



 

2010-11-04
 17:20:36

Slutat amma

För snart 2 veckor sen beslutade jag mig i samrådan med Birgitta från amnningshjälpen att jag skulle sluta amma. Det beslutet tog jag med djup sorg. När jag hade pratat med henne i telefon och hon sa at jag hade varit så duktig den tiden som det fungerade och att jag faktiskt hade gjort allt jag kunnat men att i slutändan är det faktiskt Ronja som bestämmer. Då kändes det bra och rätt ok, men så fort jag hade lagt på så började jag gråta.

Va det slut nu? Ska jag inte få amma henne nå mer? Jag ringde Krister och grät i telefonen och han tröstade mig som vanligt. Jag vet att man inte är en sämre mamma för det. 

Jag hade än en gång provat att lägga henne till bröstet och den gången hade jag tagit nässpray som påskyndar utdrivning av mjölken samt att jag hade pumpat fram lite så det bara rann. Men ändå trots att hon hade tutten i munnen och det enda hon hade behövt göra va att suga så hade hon fått rejält med mat men inte då. Hon gallskrek, böjde sig i en båge och tårarna bara rann. Till slut kände jag att NÄÄ varför ska våra matstunder vara såhär när jag kan pumpa ut och ge tillägg och vi kan sitta och mysa istället när hon äter.

Nu när jag ger flaska och killar henne lite lätt på kinder så vänder hon sig direkt och gapar. Medan hon äter så tittar hon på mig, äter gott och ler stort. Det är mer värt för mig än att jag absolut måste amma henne.
Hon har ju tydligt visat att hon inte vill så varför ska jag tvinga henne. Jag kan ju egentligen bara visa henne vissa saker, uppmuntra henne, men i slutändan är det ändå hon som bestämmer...än så länge..hehe!

Jag är ändå glad att våran lilla tjej är så stark och säger ifrån, hon är verkligen levnadsglad med ett temperament. Något jag antagligen kommer att få äta upp senare :-)
Att hon vid 7 veckors ålder ligger i mitt knä och äter och faktiskt vill hålla flaskan själv imponerade mamma.











Jag har ändå nån enstaka gång under de senaste 2 veckorna provat att ge henne bröstet med nä..det går verkligen inte.
Det finns dock en annan sak som hon själv har börjat med och det är att komma och borra in huvudet vid bröstet, samt att hon har öppnat munnen och sträckt ut tungan. Tidigare har hon inte ens velat vara i närheten. Så nu är vi på ruta 1 och jag försöker försiktigt få henne att acceptera att bara ligga hos mig och gosa.

Det här är oxå guld värt :-)




Steg 2 har varit att ta fram bröstet när hon ska få flaska för att även där acceptera ett "naket" bröst utan att hon känner att jag ska tvinga henne att äta och det här gav mig ett ordentligt skratt kan jag säga. Snacka om en skeptisk liten Ronja..haha!!





Men hon somnade iaf..mot tutten som kudde..sööööt!!!


2010-11-03
 09:04:51

Ronja 2 månader - Ler för fullt

Våran lilla guldklimp har redan blivit 2 månader, helt otroligt va tiden springer iväg. Men det är absolut den bästa och finaste tiden vi nånsin haft. Tack lilla älsklingen för att du valde att komma till oss :-)
Och va snabbt hon utvecklas, man tror att det inte händer så mycket när de är så små , men varje dag är en överaskning.

Hon har för ett tag sen börjat le och så fort nån kommer i närheten av henne så avfyrar hon världens sötaste leenden. Det är sååå sött så man smälter.



Här är första gånen Ronja skrattade ordentligt.  Den 23/10 fick farfar henne att kikna av skratt när hon låg på skötbordet.



Här ligger hon i babygymmet och leker med sina dinglande kompisar.



Ligger i sin korg och blir jätteglad när mamma tittar ner med kameran.



Pappa busar med Ronja.



Ler för fullt..





#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }