2009-10-25
 18:24:46

Revbensspjäll & äppelchutneysås

Idag blev det en riktig söndags måltid. Maten ska praktiskt taget sköta sig själv och vad passar väl då bättre än tjocka revben med en tandoorimarinad.
Gjorde sen en sås på skyn och serverade med en äppelchutneysås med färsk timjan.

Ingredienser: (4 pers)

*  1 kg tjocka revben
*  1,5 dl rapsolja
*  0,5 dl soya
*  2 msk tandoorikrydda eller andra valfria kryddor

Blanda alla ingredienser och låt köttet marinera ett par timmar.  Sätt ugnen på 175 grader och köttet steka ungefär 1 timme eller till stektermometern visar ca 80-90 grader. Min stod på 90 grader och blev helt perfekt och saftig. Sen fick den stå kvar i ugnen medan jag gjorde iordning tillbehören.

Äppelchutneysås

*  1 äpple (Royal Gala)
*  1 dl vatten
*  1 tsk citron
*  0,5 tsk vitvinsvinäger
*  hermesetas efter smak om man vill

Skala äpplet och hacka i mindre bitar och koka upp med resten av ingredienserna till äppelbitarna har mjuknat.
Häll eventuellt av lite av vätskan.
Mixa ihop till en slät sås med stavmixern och riv ner färsk timjan.

Skysås

*  3 dl vispgrädde
*  1 dl creme fraiche

Häll av skyn från köttet i en kastrull och häll ner grädden och låt koka upp. Efter en stund så har du ner creme fraiche och låter koka till det tjocknar.


Jag serverade två stora bitar revbensspjäll med en gräddig skysås och en underbar äppelchutneysås med timjan.
Även lite kripspig isbergsallad och mycket färsk timjan.
Guuuuud va gott det här va!!





Revbensspjäll

Det ser otroligt gott ut. Jag är själv ett stort av revbensspjäll. Finns ju inget bättre än grillade revbensspjäll när man sitter ute o äter på sommaren.

Fin blogg!



PUBLICERAT: 2010-10-16, 22:33:44 | URL: http://xn--revbensspjll-pcb.net

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }