2009-10-07
 07:56:28

Biff med gräddkokt tagliatelle

Idag provade jag något helt nytt som jag tyckte lät spännande. Fick inspirationen från www.fettdieten.se
Ta fram en rättika och skala.



Ta en osthyvel och hyvla rättikan på längden.



Skär långa remsor och ungefär lika breda som taglitelle.





Koka upp saltat vatten och lägg i rättikan. Låt koka ca 5 min så att rättikan är som pasta "al dente"



Koka upp nån dl grädde och reducera till hälften så att grädden har  tjocknat något. Lägg sen ner tagliatellen och låt koka litegrann. Salta om det behövs och ha ner färsk timjan.



Stek biffen i en grillpanna på båda sidorna och dra senner värmen och låt biffarna få en innertemperatur på 55-60 grader. Sätt eventuellt i en stektermometer.
Ta ur biffarna och häl i nån dl grädde och gör en skysås.

Servera biffen med  den gräddkokota tagliatellen och en gräddskysås på skyn av den grillade biffen.




Dagens vikt: 112,1 kg
Förändring sen igår: -0,2 kg



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }