2009-08-16
 17:25:32

Revbensspjäll

Finns det egentligen något godare än egna revbensspjäll. När jag va och handlade i fredags så hittade jag tjocka revben för 29,95:-/kg vilket kanonpris.
Och så mättar det många magar eller perfekt att ha till frukost eller matlåda dagen efter.

Jag gjorde iordning en marinad på:
Rapsolja, soya, rött matlagningsvin och vitlöksklyftor.
Lägg köttet i en påse och häll över marinaden..massera in marinaden i köttet så det får så mycket smak som möjligt. Låt gärna stå i några timmar.

Värm ugnen till 225 grader och lägg köttet på galler i en ugnsform och stek i ca 1 timme..kanske något längre beroende på hur stora köttbitarna är. Vänd ett par gånger så att köttet får fin färg på båda sidorna.

Stekskyn som droppar ner från köttbitarna häller du sen i en kastrull och häller i grädde och kokar upp till det tjocknar.
Servera med brysselkål, broccoli eller blomkål. Och glöm inte den stora smörklicken ovanpå grönsakerna ;-)




KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


#copyright { background:#ffffff; padding-bottom:5px; padding-top:5px; font-family:tahoma; font-size:10px; text-align:center; color:#A1A1A1; }